نانوایی های متخلف در انتظار ابطال پروانه کسب باشند

سعید محمدی مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفت و گو با خبرنگار سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا در پاسخ به ادعای برخی واحد های نانوایی مبنی بر کمبود سهمیه آرد گفت: برای مشکل کمبود آرد، چند علت می توان بیان کرد اول اینکه از زمانی که این طرح شروع شد، یک سری شایعاتی مبنی بر کمبود در آرد و نان پخش شد که دولت نمی تواند آرد مورد نیاز مردم را تامین کند و متاسفانه این شایعه خودش باعث شد که مردم بیشتر به نانوایی ها هجوم ببرند و منجر به ایجاد صف های طولانی شد.
همچنین با توجه به اختلاف قیمت زیادی که در بحث آرد به وجود آمد، برای تعداد محدودی از نانوایی ها ایجاد انگیزه ایجاد کرد که این آرد یارانه ای را پخت نکنند و به جای اینکه این نان به سفره مردم برسد، به صورت آزاد و خارج از شبکه توزیع آرد، به صنایع و دامداری ها فروخته می شد.
وی با اشاره به تلاش های مکرر دستگاه های نظارتی در زمینه آرد و نان گفت: در کنار همه اقدامات نظارتی که انجام شد، دولت در مرحله اول نسبت به تجهیز نانوایی ها به کارتخوان های بی سیم اقدام نمود که البته بی سیم بودن کارتخوان ها مشکلاتی را به وجود آورد و ما با پیگیری هایی که از بانک سپه انجام دادیم قرار شد واحد های نانوایی را به دستگاه های سیم دار با خط تلفن ثابت مجهز کنیم تا تخلفات را به حداقل ممکن برسانیم و می توان گفت ما اولین استان در تجهیز کارتخوان های ثابت هستیم که از این طریق، فعالیت واحد را ها رصد می کنیم.
محمدی افزود: در پی تخلفاتی که اشاره شد و همچنین افزایش قیمت برنج و در نتیجه افزایش تقاضا و مصرف نان، طی بررسی هایی که انجام دادیم یک سری واحد های نانوایی را شناسایی کردیم و با اعطای سهمیه بیشتر و نظارت کامل، آن ها را ملزم کردیم تا آخر شب پخت کنند و همچنین با بررسی کارگروه کِیل گیری استان، نسبت به افزایش سهمیه برخی از واحد ها که سهمیه آن ها کمتر از مقدار نیاز بود اقدام کردیم که همین مسئله یکی از عوامل افزایش توزیع آرد نسبت به سال گذشته بود.
وی تصریح کرد: در مورد توزیع آرد هم ما هیچ مشکلی نداشتیم و نسبت به سال گذشته، ماهانه بالغ بر 600 تا 700 تن به افزایش توزیع بوده و آرد مورد نیاز تمامی واحد ها تامین شده است.
مدیر کل اداره غله استان قم با بیان این که به زودی قرار است فاز سوم طرح یارانه آرد و نان اجرایی شود اظهار کرد: در واقع طبق روندی که ما از ابتدای امسال طراحی کرده ایم و در دولت جدید انجام دادیم، سهمیه بیشتر نانوایی ها رو به افزایش بوده و حتی قبل از اجرای فاز سوم طرح یارانه آرد و نان، از نظر کارشناسی هیچ توجیهی نداشت که نانوا به علت سهمیه کم بگوید پخت نداریم و متاسفانه در اغلب این موارد وقتی دشتگاه نظارتی بررسی کرده متوجه شده که یا سهمیه آرد را فروخته است یا نون را پخته و خشک و خرد کرده و به عنوان خوراک دام فروخته است اما خوشبختانه در فاز سوم به این مسئله به طور جدی فکر شده و بعد از اجرای فاز سوم، می توان گفت دیگر سهمیه ثابتی برای نانوا ها تعریف نمی شود بلکه نانوا به هر تعداد که در روز نان بفروشد (از ساعت 4 صبح الی 12 شب) یعنی با تشخیص سامانه نظارتی ما بدون تخلف نان را عرضه کند، برای ماه بعد 10درصد به سهمیه اش اضافه خواهد شد و این به صورت ادامه دار قابل افزایش است لکن در عوض اگر تخلفی صورت بگیرد و تراکنش های غیر واقعی انجام بدهد، 20 درصد از سهمیه اش کسر خواهد شد و اگر واحدی اصرار بر تخلف عرضه خارج از شبکه داشت، تصمیم بر این شد که پروانه کسب شخص متخلف ابطال شود و این پروانه به شخص دیگری که در نوبت است منتقل شود.