۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۷۳۰۲۲۵
حجت‌الاسلام حقانی:

مسئولان نظام اسلامی بدانند یاس و ناامیدی در مکتب امام حسین وجود ندارد

مسئولان نظام اسلامی بدانند یاس و ناامیدی در مکتب امام حسین وجود ندارد
استاد سطح عالی حوزه گفت: در مسیر حق بن بست و ناامیدی نداریم و مسئولان نظام اسلامی بدانند یاس و ناامیدی در مکتب امام حسین (ع) وجود ندارد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدمهدی حقانی،‌ استاد سطح عالی حوزه و کنشگر انقلابی در گفتگویی در مورد سیره سیاسی امام حسین(ع) و استفاده از این الگو در جامعه امروز گفت: سید بن طاووس در کتاب اقبال عنوان می کند که این ماهها هر کدام منزلی از منازل است که خداوند آن را طراحی کرده تا از غفلت از نعمتها خارج شویم. پیامبر (ص) می فرماید ماه شعبان ماه من است در این ماه مرا کمک کنید، این امر جای تامل دارد که کمک کردن به پیامبر (ص) چه معنایی دارد و حتما مأموریتی برای پیامبر در ماه شعبان تعریف شده است و حتما تکالیفی فردی و اجتماعی در این ماه وجود دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: امام حسین (ع) در مسیر بندگی خدا حرکت کردند و تفاوت ورود قوه الهی به میدان اجتماع و سیاست را با افرادی که با رذالت وارد میدان می شوند، نشان دادند.

تزکیه و اصلاح نفس؛ الگو امام حسین (ع) برای مسئولان در رده های مختلف فعالیت

وی با اشاره به دعای عرفه و عظمت روحی اباعبدالله(ع) افزود: کسانی که وارد میدان اجتماع و سیاست می شوند باید در تزکیه و اصلاح نفس امام حسین (ع) را الگوی خود قرار بدهند در این صورت این افراد منشأ خیر و برکت در اجتماع هستند.

حجت‌الاسلام حقانی با بیان اینکه مردم امر اداره سیاست و اجتماع را به افرادی بسپارند که در مسیر خدا قرار دارند و به نفس خود مسلط هستند،‌ ادامه داد: اگر مردم اداره اجتماع و سیاست را به افرادی که بنده نفسشان هستند بدهند، آنها دنیا و آخرت مردم را به آتش می کشند البته در ظاهر طوری عمل می کنند که مردم فکر کنند کار بزرگی برای آنها انجام دادند اما واقعیت این است که نه دنیایی برای مردم باقی می گذارند و نه آخرتی مانند نمونه تاریخی این اتفاق که در تاریخ اسلام به آن عمل نشد و بعد از رحلت پیامبر (ص) به قیام اصلاحی امام حسین (ع) ختم شد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع ولایت گفت: ولایت یعنی اینکه اسلام بر پنج اصل استوار است که یکی از آنها ولایت است زیرا کسانی که که می خواهند اسلام را بنا کنند باید به ارکان اسلام که مهمترین آن ولایت است توجه کنند.

مسئولان نظام اسلامی بدانند دین اسلام، دین فردیت و اجتماع است

حجت‌الاسلام حقانی تصریح کرد: کسانی که وارد میدان اجتماع و سیاست می شوند باید مسله تزکیه بندگی و ارتباط با خدا را محور کار خود قرار دهند و مردم هم فریب حرفهای تهی، تبلیغات زیبا را نخورند و محور کار را در دست اولیای الهی قرار دهند.

وی با بیان اینکه مسئولان و مردم باید نسبت به اسلام شناخت پیدا کنند و دین اسلام دین فردیت و اجتماع است، گفت: اسلام دین اداره دنیا و آخرت است و محدوده زمانی ندارد. همه مکاتب پیام و سخن خود را به انسان ارایه می کنند اما آخرین سخن را بقیه الاعظم می زنند که امروز در اختیار تشیع قرار دارد.

استاد حوزه ادامه داد: اعتقاد به دین بر این اساس است که دین اسلام جامعیت و توانمندی کامل را دارد اما تحقیق کامل راجع به دین و مسایل اجتماعی و همچنین تبیین دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است البته بعد از انقلاب اسلامی تلاشهای زیادی صورت گرفته که کافی نیست.

وی گفت: در حوزه فقه اجتماعی اسلام، باید مطالب استنباط و استخراج شود در مسایل کشور نیز همین طور است و می توان با الگوبرداری از اسلام مسایل مختلف را حل کرد.

قیام امام حسین (ع) یک قیام اصلاحی است

وی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) یک قیام اصلاحی است، افزود: حضرت اهل غلو نبودند و به عنوان فردی آگاه، دانشمند و عالم به علم الهی فرمودند اسلام با حاکمیت یزید از بین خواهد رفت. اگر تاریخ را به درستی مطالعه کنیم می بینیم که وقتی دشمنان اسلام بعد از اینکه از نبرد آشکار با پیامبر (ص) شکست خوردند از راههای دیگری وارد شدند و پیامبر (ص) برای اینکه دین اسلام تا قیامت تضمین شود بقاء دین را منوط به عترت و قرآن قرار دادند.

وی گفت: دشمن می خواست عترت را ضعیف کند و فکر می کرد اهل بیت (ع) را به طور کامل از بین ببرد فقط قرآن باقی بماند و آنگاه دیگر هیچ مشکلی ندارند و می توانند از قرآن نیاز خود را استخراج کنند، در زمان امام حسین (ع) کار به اینجا رسید و دشمن می خواست تمام اهل بیت (ع) و امام حسین (ع) را از بین ببرد و آخرین گام را بردارد و بعد به سراغ قرآن بروند و آن را تحریف یا از بین ببرند.

این استاد حوزه ادامه داد: امام حسین (ع) در این شرایط سخت قیام کرد در حالی که تنها بود و قدرت حاکم زمان از قدرتهای استکباری امروز بیشتر بود اما قیام انجام شد و نتیجه آن باقی ماندن و بقای اسلام تا قیامت شد. در چنین شرایطی امام حسین (ع) وارد میدان می شوند و ورق به نفع حق رقم می خورد از اینجا نتیجه می گیریم که در مسیر حق بن بست و ناامیدی وجود ندارد.

وی اظهار داشت: این قیام برای شیعه یک مکتب و فرهنگ همیشگی باقی گذاشته است و آن این است که در مکتب تشیع چیزی به نام یاس وجود ندارد، این درس برای نظام اسلامی امروز هم قابل بهره برداری و استفاده است.

مسئولان نظام اسلامی بدانند یاس و ناامیدی در مکتب امام حسین (ع) وجود ندارد
وی در مورد الگوبرداری مسئولان از سیره سیاسی اهل بیت (ع) و به ویژه سیره سیاسی امام حسین (ع) تصریح کرد: برخی از مسئولان وقتی به مسئولیت می رسند با جمع بندی شرایط فکر می کنند که باید با آمریکا و قدرتهای جهانی ارتباط برقرار کنند و تسلیم شوند. تنها دلیل این امر آن است که آنها امید خود را از دست می دهند و این ناامیدی آثار اجتماعی دارد و می تواند سرنوشت یک کشور و حتی مکتبی را سالها به تاخیر و تغییر بیندازد اما باید از قیام عاشورا درس گرفت؛‌ جای جای مکتب اهل بیت (ع) و حرکت امام حسین (ع) برای ما مانند نان شب است و باید به آن جامعه عمل بپوشانیم.

وی یادآور شد: موضوع الگو سازی در جامعه بسیار مهم است و الگوی ما باید اولیای الهی باشند مانند شهدا که شاگردان این مکتب بودند همچون شهید حاج قاسم، شهید همت، شهید احمدی روشن و .... که الگوی آنها امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) بود اما برخی تلاش می کنند افراد دیگری را برای جوانان الگو قرار بدهند که این امر موجب آسیب به جوانان می شود. جوانان باید بدانند کسانی که در راه اهل بیت (ع) گام برنمی‌دارند نمی توانند الگوهای خوبی را به آنها معرفی کنند و سعادت دنیوی و اخروی ندارند.

ارسال نظرات