حمایت مدیر اصلاحطلب از خبرنگارانی که از «CIA» خط میگرفتند
در روزهای گذشته «غلامحسین کرباسچی» مدیر مسئول روزنامه هممیهن در مصاحبه با این روزنامه گفت: «اگر امروز رئیس دستگاه قضا از امیدواری سخن میگوید، تمام عرض ما این است که، آقای اژهای بسمالله. در گام اول بیایید تمام حرفهای امیدوارکنندهای که به مردم زدهاید را برررسی کنید که چند درصد آن اتفاق افتاده است؟ بررسی شود خبرنگاران روزنامه هممیهن و شرق به چه جرمی بیش از ۸ ماه است که در زندان هستند. توضیح داده شود که این دو روزنامهنگار چه جرمی خلاف قانون انجام دادهاند؟»
طلبکاری کرباسچی از قوه قضائیه بابت بازداشت دوخبرنگار اصلاحطلب مرتبط با سازمان سیا
وی در ادامه گفته است:«چرا باید خانوادههای این دو روزنامهنگار این نگرانی را تحمل کنند و این بازداشت موجب بیمار شدن والدین آنها شود؟ این دو نفر چرا باید برای تهیه یک گزارش به زندان بروند؟ بهفرض که این گزارش یا هر چیزی در روزنامه چاپ نمیشد، بسیاری از مسائل اگر در نشریات و رسانهها منتشر نشود، قطعاً در فضای مجازی بازنشر داده میشود.»
حمله هم میهن به بیانیه مشترک اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات
آقای کرباسچی و همفکران وی طوری وانمود می کنند که گویا در کشورهای دیگر و از جمله کشورهای غربی، به هیچ عنوان درباره نحوه فعالیت رسانه ها و خبرنگاران چارچوبی وجود ندارد و این فقط حاکمیت در ایران است که برای فعالیت خبرنگاران، چارچوب تعیین کرده است.
اتهام امنیتی دلیل بازداشت خبرنگار انگلیسی
جدیدترین نمونه در رد این ادعا، خبری است که در روزهای گذشته منتشر شد. ماجرا از این قرار بود که پلیس ضد تروریسم انگلیس با متهم کردن روزنامهنگاری به نام «کیت کلارنبرگ» وی را در بدو ورود به لندن بازداشت کرد. مأموران امنیتی، کلارنبرگ را به مدت ۵ ساعت در مورد دیدگاههای سیاسی و گزارشهایش بازجویی کردند. در این خصوص نمونه های متعددی از نحوه برخورد دولت های غربی با خبرنگاران وجود دارد.
نمونه برخورد پلیس انگلیس با یک روزنامهنگار به دلیل اتهامات امنیتی
برگزاری دوره براندازی نرم سازمان سیا برای خبرنگاران اصلاحطلب
نکته مهم دیگر اینجاست که کرباسچی طوری وانمود کرده است که گویا این دو نفر صرفا به دلیل تهیه یک گزارش به زندان رفته اند. آیا این ادعا صحیح است؟! برای پاسخ به این ادعا، بخشی از بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در آبان سال گذشته را مرور می کنیم.
در بخشی از این بیانیه تصریح شد که برخی خبرنگاران شاغل در رسانههای اصلاحطلب در دورههایی که با عنوان «جنگ ترکیبی و براندازی نرم» توسط سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) برگزارشده بود، شرکت کرده بودند.
در همین رابطه در این بیانیه آمده بود: «ردّ اطلاعاتی و عملیاتی تعدادی از عناصر مذکور در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی بهعملآمده است. بهعنوانمثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» صورت گرفت که از آموزشدیدگان همین دورهها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقراریافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهتدار پرداخت.»
بازتاب خبر حمایت کرباسچی از دو خبرنگار اصلاحطلب مرتبط با سیا در رسانه صهیونیستی اینترنشنال
«ن.ح» یا همان نیلوفر حامدی، شخصی است که در ظاهر قضیه، خبرنگار روزنامه شرق است. مطالب تولیدی توسط این فرد در پوشش خبرنگار، بارها توسط رسانههای معاند به صورت ویژه بازنشر شده است. در حقیقت فرد مذکور در پوشش خبرنگار، نقش خبرنگار نیابتی را برای دشمن ایفا می کرده است. حامدی در دورههای ترکیه، چک (پراگ)، آفریقای جنوبی، برای دورههای به ظاهر آموزش خبرنگاری شرکت کرده است، در این دورهها، پراگ صراحتا درباره براندازی بوده است.
در بخش دیگری از بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه آمده بود: «همچنین است اقدامات «الف.م» (الهه محمدی) که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنهها و انعکاس اخبار و تصاویر جهتدار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکلگرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخت. این فرد نیز آموزشدیدهی دورههای رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است؛ ضمن آنکه هر دو نفر نقش منابع اولیهی خبرسازی برای رسانههای بیگانه را ایفا کردهاند.»
حمایت رسانه صهیونیستی اینترنشنال از دو خبرنگار مرتبط با سازمان اطلاعات آمریکا
حمایت رسانههای ضد انقلاب از خبرنگاران بازداشتی
نکته قابل تأمل اینجاست که پس از بازداشت این افراد، صدای آمریکا، بی بی سی فارسی، اینترنشنال، منوتو، رادیو فردا، رسانه های اسرائیلی و دیگر رسانه های معاند به صورت ویژه به این مسئله واکنش نشان داده و خواستار آزادی این دو نفر شدند! به نظر شما علت این بی قراری و ناآرامی رسانه های «انگلیسی- اسرائیلی-آمریکایی» صرفا به دلیل بازداشت دو خبرنگار ساده در ایران بوده است؟!
در سالهای گذشته، دُم خروس ارتباط رسانه های معاند با برخی خبرنگاران و روزنامه نگاران شاغل در رسانههای اصلاح طلب بیرون زد. به عنوان نمونه، «پ.ع» طنزنویس روزنامه شرق طبق روال و بنابر هماهنگیهای صورت گرفته، مطلب تولیدی خود را در اختیار مسعود بهنود قرار میداد تا وی صبح روز بعد در ستون مرور روزنامهها در بیبی سی فارسی به آن ضریب داده و با ذکر اسم نویسنده، آن را بازنشر دهد. ظاهر قضیه این بود که مسعود بهنود در بیبیسی فارسی، هر روز صبح خودش روزنامههای داخلی ایران را مرور و سوژهها را انتخاب میکند و در این میان، روح خبرنگاران اصلاحطلب در داخل کشور اصلا از این ماجرا خبردار نیست. اما گاف بیبیسی، موجب شد که دم خروس بیرون بزند.
تصویر خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق در دوره های خبرنگاری خارج از کشور!
توییت جیسون رضاییان در حمایت از دو خبرنگار مرتبط با سازمان اطلاعات آمریکا
آن شب، وقتی طنزنویس روزنامه شرق مطلب خود را تحویل داد و رفت، ساعاتی بعد یکی از مدیران روزنامه، مطلب وی را به دلیل ملاحظاتی کنار گذاشت و مطلب مذکور اصلا چاپ نشد. با اینحال مسعود بهنود صبح روز بعد با این خیال که مطلب ارسال شده توسط خبرنگار اصلاحطلب به وی، در روزنامه منتشر شده است، آن را بازنشر داده و با آب و تاب به شرح آن پرداخت.
همچنین در سالهای گذشته اسنادی منتشر شد که نشان میداد برخی از خبرنگاران فعال در رسانههای اصلاحطلب با نام مستعار در رسانههای معاند فعال بوده و به نوعی به صورت نیابتی به تهیه خوراک رسانهای برای آنها اقدام میکردهاند.
جنگ رسانهای دشمن با کمک عوامل داخلی
در «جنگ رسانهای» که بخشی از «جنگ ترکیبی» علیه ملت ایران است، حساب دشمن مشخص است. اما یکی از واقعیتهای بدیهی و انکارناشدنی در این جنگ، نقش عوامل داخلی و به عبارتی دنبالههای دشمن در داخل است.
رهبر معظم انقلاب- ۵ آذر ۱۴۰۱- در دیدار بسیجیان فرمودند: «اینجا آدم واقعاً متأسف میشود؛ یک عدهای ادعای فهم سیاسی هم میکنند لکن تحلیلهایشان در بعضی از روزنامهها یا در بعضی از بخشهای فضای مجازی واقعاً انسان را متأسف میکند. میگویند برای اینکه بتوانید این اغتشاشها را که در این چند هفته راه انداختهاند در کشور، تمام کنید و ساکت کنید- حالا این را کسانی میگویند که مدعی سیاستورزی و سیاستدانی و اطلاع از اوضاع جهانند!- باید مشکلتان را با آمریکا حل کنید... یا میگویند باید صدای ملت را بشنوید. من این دو تعبیر را دیدهام در نوشتهها: با آمریکا مشکلتان را حل کنید، صدای ملت را بشنوید.»
ایشان همچنین- ۲۸ آبان ۱۴۰۱ – در دیدار مردم اصفهان فرمودند: «پیشرفت احتیاج دارد به امید. دشمن روی امید ملت ایران متمرکز است. این امکانات گستردهای که دشمن به کار گرفته، این رسانهها، این ماهوارهها، این فضای مجازیِ عجیب و غریب، این تلویزیونهای مزدورِ مأجور، همه اینها برای این است که این امید را در مردم بکُشند...اینها حتی به مسئولین هم طمع دارند که امید را از آنها بگیرند. خب، حالا یک امتدادی هم متأسفانه در داخل دارند؛ من ناچارم این را بگویم. آدم دلش نمیخواهد چنین واقعیتی وجود داشته باشد، اما هست؛ اینها در داخل امتداد دارند. امتداد آنها هم همین القای یأس، القای ناامیدی که «فایدهای ندارد»، «به جایی نمیرسیم»، «چه کار میخواهیم بکنیم» است؛ از این حرفها میشنوید. در داخل هم فلان روزنامه، فلان فعالِ فضای مجازی، متأسفانه از این چیزها دارند؛ اینها هم امتداد آنها هستند.»
برخلاف فضاسازی های جریان غربگرا، در همه کشورهای دنیا برای آزادی بیان حد و مرز وجود دارد. اتفاقا دولت های غربی علیرغم تبلیغات دروغین و فریبنده، ممیزی های بسیار سخت و سنگینی درخصوص آزادی بیان دارند. علاوه بر این تمامی کشورها برای امنیت ملی و منافع ملی خود با هیچ کس و حتی خبرنگارها شوخی ندارند.
در این میان، اگر افراد تحت پوشش خبرنگار با سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی خارجی همکاری کنند که دیگر حسابش کاملا متفاوت است.
آقای کرباسچی به جای طلبکاری، باید به افکار عمومی پاسخ دهد که خبرنگار وی چطور در دوره های جنگ نرم و عملیات روانی سازمان جاسوسی آمریکا شرکت میکرده است؟!