تلاشهای حوزه علمیه در عرصه پژوهشی الگوی مراکز غیر حوزوی است

عباسعلی زالی، مسؤول شورای توسعه علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه ما تلاش داریم همکاری گستردهای با معاونت پژوهش حوزه علمیه داشته باشیم، گفت: در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور فعالیتهای را شروع کردیم با این عنوان که انجمن های علمی در حوزه و دانشگاه را رونق ببخشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی از انجمن های علمی حوزه همکاری خود را با این معاونت آغاز کردند، افزود: انجمن های علمی به سبب این که جایگاه افراد صاحب نظر و دانشمند است میتواند تصویری از وضع موجود علم در همه عرصهها همچون کلام و فلسفه ارائه دهد تا ما با تدوین گزارشی به حرکت های آینده در عرصه تولید علم کشور کمک کنیم.
مسؤول شورای توسعه علمی و پژوهشی رییس جمهورتصریح کرد: وقتی وارد جلسه انجمنهای حوزوی شدم شاهد بودم که انجمن های حوزوی نیز حوزه در این بخش پیشقدم هستند؛ بنابر این اگر چه همه انجمنهای مجامع علمی در سراسر کشور فعال است؛ اما انجمن های علمی حوزه گام های بسیار ارزنده ای برداشته است.
زالی به تعریف برخی خدمات پژوهشی در دولت اشاره کرد و بیان داشت: امیدواریم بتوانیم با حمایت انجمنهای علمی حوزوی طرح تهیه تصویری از وضعیت موجود علم در رشته های گوناگون در کشور را تهیه کنیم؛ از این رو برای دستیافتن به این طرح دولت همه هزینههای اولیه و کارشناسی را پرداخت میکند.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در این باره هزینه های کارشناسی طرح یادشده را به تدریج به انجمن های علمی پرداخت میکند، این کار در دست انجام است و قرار شد بر اساس گزارش هایی که صاحب نظران از مجموعه پژوهشی حوزه ارسال می کنند آن هزینه پرداخت شود.
مسؤول شورای توسعه علمی و پژوهشی رییس جمهور پژوهش را زیر بنای علم عنوان کرد و ابراز داشت: خوشبختانه حوزه علمیه در عرصه پژوهشی تلاش گسترده خود را آغاز کرده که در این میان به افتتاح سالن محققان اشاره کرد که نشان دهنده اهمیت حوزههای علمیه در جهت گسترش تولید علم است.
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هر گونه توسعهای در علوم مختلف نیازمند پژوهش است و سالن محققان حوزه علمیه قم نمونه گویایی از ایجاد حرکت منسجم در عرصه تولید علم شمرده میشود که این مرکز به عنوان الگوی مراکز علمی غیر حوزوی تلقی میشود./918/ت302/ع