درحالی که رژیم صهیونیستی تلاش دارد به هر روشی از مسئولیت جنایات جنگی متعدد خود از جمله کشتار عامدانه اصحاب رسانه فرار کند، سازمان ملل در تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسید که «عصام عبدالله» خبرنگار لبنانیالاصل خبرگزاری رویترز در 13 اکتبر گذشته یعنی یک هفته بعد از آغاز جنگ غزه، بر اثر شلیک دو گلوله 120 میلیمتری از یک تانک اسرائیلی به شهادت رسیده است. ارتش اسرائیل در این حمله خود گروهی از خبرنگاران را در جنوب لبنان هدف قرار داد که نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
یونیفل (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) در تحقیقات خود به این منظور اعلام کرد که تانک اسرائیلی از نوع مرکاوا به سوی گروهی از افراد که کاملا مشخص بود خبرنگار هستند شلیک کرد و این درحالی است که 40 دقیقه قبل از این شلیک، هیچگونه تبادل آتش و درگیری در این بخش از منطقه مرزی که این خبرنگاران در آن مستقر بودند وجود نداشت.
یونیفل تاکید کرد: هدف قرار دادن غیرنظامیان و نیز افرادی که کاملا مشخص بود خبرنگار هستند، نقض قطعنامه 1701 شورای امنیت در سال 2006 و نیز نقض قوانین بینالمللی است. ارزیابیها نشان میدهد که هیچ تبادل آتشی در زمان وقوع این حادثه در خط آبی وجود نداشت و بنابراین دلیلی برای حمله به خبرنگاران نبود.
در این جنایت عامدانه رژیم صهیونیستی، علاوه بر شهادت عصام عبدالله، 6 خبرنگار دیگر هم مجروح شدند.
از سوی دیگر «الساندرا گالونی» سردبیر ارشد خبرگزاری رویترز از رژیم صهیونیستی خواست درباره حمله به خبرنگاران در جنوب لبنان که منجر به شهادت عصام عبدالله، عکاس و خبرنگار 37 ساله رویترز شد توضیح دهد و عاملان این جنایت را محاکمه کند.
بیشتر بخوانید
دو منبع آگاه اعلام کردند که این گزارش یونیفل در تاریخ 28 فوریه به سازمان ملل و سپس برای ارتش لبنان و نیز ارتش رژیم صهیونیستی ارسال شده است.
در این گزارش تاکید شده است که ارتش اسرائیل باید درباره این حادثه تحقیقات درستی انجام دهد و از تکرار آن جلوگیری کند. این ارتش باید نتیجه تحقیقات خود را به یونیفل ارائه دهد.
یک سخنگوی سازمان ملل هم گفت که گزارش یونیفل با طرفهای مربوطه در میان گذاشته شده و ما تاکید میکنیم که همه طرفها باید به تعهدات خود بر اساس قوانین بینالمللی عمل کنند و غیرنظامیان، از جمله روزنامه نگاران، هرگز نباید هدف قرار گیرند و باید از خبرنگاران و اصحاب رسانه محافظت شود.
در جنگ غزه خبرنگاران نقش مهمی در افشای جنایتهای رژیم صهیونیستی و نسلکشی در غزه ایفا کردهاند. قتل عمدی روزنامهنگاران بهوسیله ارتش رژیم صهیونیستی نیز با هدف پاک کردن روایت فلسطین از جنگ و از بین بردن حقیقت و مانعتراشی برای رساندن اخبار و اطلاعات درست به افکار عمومی انجام میشود.
هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران طبق قوانین بینالمللی و بشردوستانه جنایت جنگی تلقی میشود و خبرنگاران میبایست اجازه داشته باشند با آزادی عمل و بدون دخالت و سنگاندازی طرف های درگیر به حرفه خود بپردازند و اطلاعرسانی کنند، اما ارتش رژیم صهیونیستی در هفتههای نخست جنگ در بیانیهای که مخاطب آن خبرگزاریهای بینالمللی بودند، اعلام کرد نمیتواند امنیت خبرنگارانی را که در نوار غزه فعالیت میکنند، تضمین کند.
طبق آمار رسمی از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون بیش از 130 خبرنگار توسط ارتش رژیم اشغالگر عامدانه هدف قرار گرفته و به شهادت رسیدهاند.