هشدار درباره زلزله ۷ ریشتری در تهران با ۴۴۲۰ هکتار بافت فرسوده و ۲۰ میلیون موش
سیدمحمد آقامیری در نهمین کنفرانس زلزله با تاکید بر مشاوره گرفتن از اساتید در حوزه زلزله گفت: در کمیته عمران شورای شهر تهران پدیده فرونشست با حضور ۸۰ نفر از اساتید مطالعاتی را آغاز کردیم و بر اساس آن لایحهای برای پیشگیری و کنترل فرونشست در شهر تهران تدوین و پس از تایید اولیه به مجلس اعلام وصول شد.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی در کمیسیونهای محیط زیست و کشاورزی درباره این لایحه اظهار کرد: این لایحه در شرف مصوب شدن در مجلس است.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران تشکیل کارگروه تاب آوری تهران در برابر زلزله را از دیگر اقدامات این کمیته نام برد و یادآور شد: در این کمیته از ۷۰ استاد دانشگاه دعوت شد که از این تعداد ۴۸ استاد در جلسات ما حضور داشتند و از آنها این سوال پرسیده شد که آیا وقوع زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران محتمل است یا خیر که اکثر قریب به اتفاق آنها اذعان کردند که رخداد زلزله بالای ۷ در تهران محتمل است و بر اساس دورههای بازگشت زلزله ۳۰ سال از زمان وقوع آن گذشته است.
وی اضافه کرد: بر این اساس ۳ کمیته دیگر در این کمیته تشکیل شد که یکی از آنها کمیته ارزیابی و مقاوم سازی سازهها در شهر تهران است. در تهران ۴۴۲۰ هکتار بافت فرسوده داریم که ۷ درصد شهر تهران را شامل میشود و ۳۷ درصد جمعیت تهران در آن ساکن هستند در حالی که سازههای این بافتهای فرسوده، در برابر زلزلهای با بزرگای ۵ مقاوم نیستند.
آقامیری با بیان اینکه برای مقاوم سازی این بافتها مشوقهایی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: کمیته دوم ما طرح ویژه شهر تهران و کمیته سوم نیز درباره تحلیل ریسک شهر تهران است که در آن تلاش به توسعه نرم افزارهایی برای مدیریت شهر تهران میشود چرا که ما قصد داریم تا نسبت به شهر تهران نگاه سیستمی داشته باشیم تا بتوانیم تاب آوری کلانشهر تهران را ارتقاء دهیم.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست تهران نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، گفت: یکی از مخاطرات شهر تهران بعد از زلزله حیوانات موذی است و برآورد شده است که در شهر تهران ۲۰ میلیون موش موجود دارد و یکی از آسیبهای شهر تهران در موقع زلزله، مواجهه به حیوانات موذی است.
وی توسعه گاز شهری را از دیگر مخاطرات شهر تهران در زمان زلزله عنوان کرد و گفت: اعلام شده است که در زیر شهر تهران ۳.۵ میلیون متر مکعب گاز شهری عبور میکند و در این زمینه نیز تدابیری اتخاذ شده تا در زمان زلزله، گاز در مخزنی جمع آوری شود.