۲۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۷۵۷۱۱
رییس جامعة المصطفی العالمیه:

هیچ رسالتی در عالم بدون هنر و مهارت امکان انتقال و ماندگاری ندارد

خبرگزاری رسا ـ رییس جامعة المصطفی العالمیه گفت: در اسلام نقشه‌ای کامل برای سعادت بشر ترسیم شده که بی‌تردید یکی از عوامل مؤثر در این مسیر، اخلاق، مهارت و هنر است.
حجت الاسلام اعرافي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا اعرافی، رییس جامعة المصطفی العالمیه در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین المللی فرهنگی تبلیغی طوبی که صبح امروز، 29 بهمن ماه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌‌(ره) قم برگزار شد با اشاره به ارتباط مهم هنر و دین، اظهار داشت: هیچ رسالتی در عالم بدون هنر و مهارت امکان انتقال و ماندگاری ندارد.

وی با بیان این‌که برخورداری یک پیام از هنر علاوه بر عقلانیت سبب ماندگاری آن می شود، افزود: خمیرمایه اصلی یک رسالت، عقلانیت و منطق آن است اما این عقلانیت و منطق عنصر اول است که بدون عنصر دوم ماندگار نخواهد شد.

رییس جامعة المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: یک رسالت و پیام هنگامی انتشار و عمق پیدا می کند که با هنر در آمیخته باشد، از این رو یکی از راه های گسترش اسلام در جهان، هنری است متعالی که در اسلام و به خصوص در قرآن کریم متجلی شده است.

حجت الاسلام اعرافی برخورداری تفکر اسلامی از عقلانیت عمیق در همه حوزه ها را سبب پیشرفت اسلام دانست و گفت: در اسلام نقشه‌ای کامل برای سعادت بشر ترسیم شده که بی‌تردید یکی از عوامل مؤثر در این مسیر، اخلاق، مهارت و هنر است.

وی اذعان داشت: معارف عقلانی عمیق با هنر قرآنی به خوبی امتزاج پیدا کرده به طوری که پایبندی به این معارف عمیق و ارائه آن در قالب های هنری، بزرگ ترین هنر قرآن است.

رییس جامعة المصطفی العالمیه با بیان این‌که زیباترین گفتارها و سخن ها، عالی ترین مضامین فلسفی و دقیق ترین مبانی فکری در آیینه های هنری قرآن تجلی پیدا کرده است، گفت: قرآن زیباترین سخن و هنرمندانه ترین بیان را در خدمت مفاهیم عمیق الهی قرار داده است.

حجت الاسلام اعرافی تصریح کرد: قرآن تبیان کل شیء است و همه حقایق عالم در آن نهفته و تمام مفاهیم آن مبتنی بر عقل، منطق و واقعیت است.

وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: هنری دارای قداست و ارزش است که در خدمت مضامین عالی و اهداف بلند قرار گیرد و درون مایه آن حقیقت و واقعیت باشد.

رییس جامعة المصطفی العالمیه با بیان این‌که تخیل، ظرافت و هنر باید در خدمت واقعیت قرار بگیرد بر تبیین صحیح اهداف هنر در تبلیغ دین تأکید کرد و افزود: هنر و مهارتی که مادی شود، عقل را تحت الشعاع خود قرار دهد و عقل به این سبب اسیر هوا و هوس شود، بی ارزش است.

حجت الاسلام اعرافی با اشاره به شرایط متفاوت جوامع مختلف بشری اذعان داشت:‌ حوزه های علمیه و جامعة المصطفی راهی ندارند جز این‌که به هنر در چارچوب های لازم توجه و فضلا و دانش پژوهان خود را در این عرصه ها فعال کنند.

وی با بیان این‌که اسلامی شدن و قدسی شدن هنر عمدتاً با ترکیب هنرمند با یک عالم اسلامی محقق نخواهد شد، تصریح کرد: هنر باید از درون روحی برخیزد که سرشار از ظرافت و بینش الهی است. /920/پ202/ع

ارسال نظرات