۰۵ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۸:۵۳
کد خبر: ۷۶۳۳۲
استاد حوزه علمیه خراسان:

تملق‌گرایی آفت روح انسان‌ها است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه خراسان در درس اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد گفت: تواضع نباید در حد تملق باشد؛ زیرا بین تواضع و تملق، حالت تکبر به انسان دست می‌دهد و خود را از همه بهتر می‌بیند.
مدرسه نرجس
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی مدرسه علمیه نرجس مشهد، حجت الاسلام جعفر طباطبایی، استاد حوزه  در جمع استادان و طلاب مدرسه علمیه نرجس(ع) با بیان این‌که یکی از نشانه های بندگان خوب خدا را به آرامی در زمین راه رفتن است، گفت: آنها که با آرامش در زمین راه می روند کسانی هستند که خاکی‌اند و وجودشان طوری است که خود را ندیده و به حساب نمی‌‌آورند و از دیگران توقعی نخواهند داشت که در این صورت به آرامش روحی می‌رسند.

وی در ادامه بیان داشت: امام صادق‌(ع) می فرمایند با افرادی که برخورد می کنی اگر سنشان از تو بیشتر است، بگو چون عباداتش از من بیشتر است؛ پس نزد خدا بالاتر است. به او سلام کن که جواب سلام او نزد خداوند بالاتر است، اگر با کسی برخورد می‌کنی که از تو کوچک‌تر است، بگو اگر من روزی یک گناه انجام داده باشم به همان میزان که از عمرم می گذرد چقدر نزد خداوند در مقایسه با او تنزل پیدا کرده‌ام، اگر با مساوی خود روبه‌رو شدی، بگو من به خلاف خود یقین دارم؛ اما به خلاف او یقین ندارم.

این استاد اخلاق حوزه اظهار داشت: البته تواضع نباید در حد تملق باشد؛ زیرا بین تواضع و تملق، حالت تکبر به انسان دست می دهد که خود را از همه بهتر می‌بیند.

حجت الاسلام طباطبایی گفت: جهل چیزی غیر از علم است و جاهل از عالم جدا است، انسانی که علمش کم باشد نمی‌تواند حرف حقش را بیان کند؛ بنابراین حلم و بردباری او کم خواهد شد، اما عالم چون محبتش واقعا به قلوب مردم رسیده است، حلم و بردباری‌اش نیز بالا است و وقتی با انسان نادان مواجه می شود با او با کمال بردباری و تحمل سخن می گوید، امام علی‌(ع) نیز می فرمایند ‌که مقابل پدر و مقابل معلم بایست اگرچه حکمران‌ باشی.

استاد حوزه علمیه خراسان در پایان بیان داشت: امام خمینی(ره) در بعدازظهر زمستان از مسجد بیرون آمدند، آن‌گاه که به یک پیرمردی رسیدند، دست او را گرفته و تعظیم کرده و پیشانیش را بوسیدند و در توضیح این کار به شاگرد خود فرمودند ایشان استاد من بودند و احترامشان لازم بود./909/د102/س

ارسال نظرات