عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان:
عرفان علامه مجلسی برگرفته از قرآن و عترت است
خبرگزاری رسا ـ عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به افراط و تفریط های صورت گرفته در خصوص شخصیت علمی و عرفانی علامه مجلسی اول، گفت: تصوف و عرفانی که علامه مجلسی عنوان می کند برگرفته از قرآن و سنت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، دکتر علی کرباسی زاده، عضو هایت علمی دانشگاه اصفهان در همایش بزرگداشت علامه مجلسی اول، گفت: علامه مجلسی در شکل گیری معارف اسلامی تاثیر شگرفی داشته است.
وی رسائل و کتابهای ایشان در عرفان و اخلاق را یکی از مدارک شناسایی شخصیت بی نظیر علامه دانست و ادامه داد: از دیگر مدارک مهم در شناسایی شخصیت علامه اجازات ایشان است.
استاد دانشگاه اصفهان، تدبر زیاد در قرآن و انس با عترت را از دیگر ویژگی های علامه دانست و بیان داشت: مکاشفات او نشان دهنده مقام علمی و عرفانی بالای ایشان است.
دکتر کرباسی زداه با اشاره به افراط و تفریط های صورت گرفته در خصوص بزرگان و دانشمندان، گفت: برخی در خصوص علامه مجلسی آن چنان افراط کرده اند که حتی علامه طباطبایی را از تعلیقه نوشتن بر بحارالانوار ممانعت کردند.
وی ادامه داد: عده ای مستند به هر رطب و یابسی ایشان را صوفی می دانند و از یک طرف برخی دیگر که با هر بهانه ای با عرفان مخالف هستند، او را خالی از گرایشات عرفانی معرفی می کنند و یا ایشان را اهل مماشات می دانند.
این استاد دانشگاه ابراز داشت: علامه محمد باقر مجلسی در پاسخ به ملا خلیل، پدرش را صوفی اهل حق معرفی کرده و ادامه می دهد که من نیز همچون پدر بارها به چله نشینی پرداخته ام.
وی خاطر نشان کرد: تصوف و عرفانی که علامه مجلسی عنوان می کند برگرفته از قرآن و سنت است.
این پژوهشگر با انتقاد به سخنانی که تصوف را مساوی تشیع می دانند اظهار داشت: هر چند عرفان اسلامی مشحون از آیات و روایات است؛ ولی این دو نسبت به همدیگر وجوه اختلاف و وجوه اشتراک زیادی دارند. /965/پ202/ص
ارسال نظرات