فعالیتهای مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر تشریح شد

نصرالله نظری، مسؤول مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر نهادی مستقل است که در حوزه دین، مبتنی بر فرهنگ اسلامی و قرآنی در راستای رشد علمی، فرهنگی و سیاسی جامعه و اعضا فعالیت می کند. این مرکز از بدو تأسیس تا کنون به فعالیت های گوناگون در بخش های مختلف علمی، فرهنگی، تبلیغی و پژوهشی پرداخته است.
وی با اشاره به اهداف شکل گیری این مرکز علمی فرهنگی، اظهار داشت: با توجه به ضرورت کار جمعی و تشکیلاتی در جهان معاصر، جمعی از طلاب هم فکر در حوزه علمیه قم در 22 بهمن ماه 83 این مرکز را با نام «مؤسسه علمی فرهنگی طلوع» بنیان نهادند که ایجاد بستر مناسب برای فعالیت های علمی، فرهنگی و پژوهشی در راستای ارتقای سطح علمی و فرهنگی اعضا و جامعه در جهت توسعه و سازندگی، تلاش برای انسجام وحدت ملی، اخوت اسلامی، شناخت نیازها و رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی و حرکت به سوی ادغام و اتحاد مجامع علمی ـ فرهنگی همسو در افغانستان از جمله اهداف شکل گیری این مرکز علمی است.
مسؤول مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش این مرکز به لحاظ تنوع برنامه ها و فعالیت ها و همچنین گستره جغرافیایی، اهداف آن نیز به نوعی گسترش یافته است. امروزه تلاش می شود که این مرکز به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی مؤثر و نقش آفرین در صحنه علم و فرهنگ جامعه افغانستان ظهور یابد تا بتواند زیرساخت های فرهنگی و علمی جامعه را مبتنی بر فرهنگ اسلامی و قرآنی ترمیم و بازسازی کند.
نظری اضافه کرد: مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر در آغاز کار به نام مؤسسه علمی فرهنگی طلوع از سه رکن هیأت مؤسس، مجمع عمومی و شورای اجرایی تشکیل شد که براساس ضرورت ها و نیازهای پیش آمده، در جلسه مجمع عمومی اصلاحات جدید در اساسنامه مؤسسه به تصویب رسید و نام مؤسسه به مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر تغییر یافت و رکن چهارمی تحت عنوان شورای نظارت بر آن اضافه شد.
وی همچنین گفت: این مرکز در وزارت عدلیه و در بخش سازمان های اجتماعی و احزاب سیاسی به ثبت رسید و اساسنامه مرکز مطابق قوانین مدنی و اجتماعی دولت جمهوری اسلامی افغانستان تصویب شده که ساختار فعلی آن متشکل از مجمع عمومی، هیأت مؤسس، ریاست مرکز، معاونت، هیأت مدیره و کمیته ها و نمایندگی ها است.
مسؤول مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر با اشاره به وظایف مجمع عمومی در این مرکز علمی فرهنگی، تصریح کرد: مجمع عمومی بالاترین مرجع قدرت و تصمیم گیری است که متشکل از همه اعضای رسمی مرکز می باشد و تبیین و تصویب سیاست های کلی مرکز، انتخاب و عزل رییس و هیأت مدیره مرکز بر اساس انتخابات، تغییرات و تعدیلات در اساسنامه مرکز از جمله وظایف آن است.
نظری با بیان اینکه رییس مرکز توسط مجمع عمومی انتخاب می شود، برگزاری و اداره جلسات مجمع عمومی و انتخابات و اداره جلسات هیأت مدیره، معرفی مسؤولان کممیته ها جهت اخذ رأی اعتماد و استیضاح به هیأت مدیره و نظارت بر عملکرد کمیته ها و نمایندگی ها و ایجاد هماهنگی بین ارکان مرکز را از جمله وظایف رییس مرکز عنوان کرد.
وی درباره بخش اجرایی مرکز ابراز داشت: این بخش دارای سه کمیته اصلی فرهنگی، مالی و اداریه و ارتباط داخلی است که مهم ترین کمیته یعنی کمیته فرهنگی دارای زیر مجموعه نشریه نسل فردا، وب سایت طلوع فجر، کتابخانه رسول اکرم(ص) وابسته به مرکز، کانون قرآن طه و بخش علمی آموزشی می باشد.
مسؤول مرکز علمی فرهنگی طلوع فجر در ادامه با بیان اینکه مرکز طلوع فجر در شهرهای مختلف ایران و افغانستان نمایندگی دارد به فعالیت ها و دست آوردهای آن اشاره کرد و گفت: انتشار نشریه نسل فردا، برگزاری جشن ها و اعیاد مذهبی، برگزاری مجالس دعا، آموزش مهارت های تبلیغی، برگزاری نشست های علمی و میزگردهای نقد و بررسی، آموزش وبلاگ نویسی و اینترنت، ملاقات با شخصیت های علمی، فرهنگی، مذهبی، ایجاد ارتباط با مراکز فرهنگی آموزشی و برگزاری مسابقات ورزشی در افغانستان و ایران از جمله این فعالیت ها است.
نظری در پایان گسترش نشریه نسل فردا به لحاظ کمیت و کیفیت، تجهیز کتابخانه رسول اکرم(ص) و تثبیت موقعیت این کتابخانه در شهر غزنی، گسترش کانون قرآن طه در ایران و تثبیت آن در افغانستان، تلاش برای نهادینه کردن فرهنگ اسلامی و ملی در قالب کلاس های آموزشی و جلسات تبلیغی، تأسیس مراکز آموزشی و فرهنگی جهت تربیت نیروهای فنی و علمی، ایجاد ارتباط با مراکز علمی، فرهنگی و اجتماعی در ایران و افغانستان، توسعه ارتباطات اینترنتی، تشکیل پایگاه های پژوهشی و تحقیقاتی و تلاش برای تولید نرم افزارهای مذهبی، پژوهشی و آموزشی را از برنامه ها و سیاست های پیش روی مرکز عنوان کرد. /920/ت302/ع