رسیدن به مرجعیت علمی و دینی در حوزه زن و خانواده، رویکرد اصلی حوزه خواهران است
حجتالاسلام محمدجواد قائمی، مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مازندران، به فعالیت های حوزه علمیه خواهران در استان اشاره کرد و با بیان اینکه در حوزه علمیه خواهران مازندران به دنبال رسیدن به قلههای نظریهپردازی و مرجعیت علمی و دینی در حوزه زن، خانواده و کنشگری هستیم، اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی، یکی از اهداف اصلی حوزه های علمیه خواهران رسیدن به مرجعیت علمی و دینی بانوان است و در این راستا فعالیتهای ما شامل برگزاری همایشها، نشستهای علمی، کارگاههای آموزشی و انتشار نشریات تخصصی است که این فعالیتها به ما کمک میکند تا به جامعه مخاطب خود، که شامل دانشآموختگان و عموم مردم است، خدمات بهتری ارائه دهیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران با اعلام اینکه معتقدیم هر مدرسه علمیه باید به یک کنشگر فعال تبدیل شود، تصریح کرد: این به معنای تولید فضا و پارادایم رفتاری در محیط مدرسه است؛ به این دلیل که نمیخواهیم که کنشگری ما انفعالی باشد، بلکه هدف ما این است که مدارس علمیه خود تولیدکننده فضاهای اجتماعی و فرهنگی باشند.
وی گفت: یکی از ویژگیهای متمایز حوزه علمیه خواهران نسبت به برادران، توجه به هدایت دانشآموختگان است و ما سعی کردهایم با تشکیل سمنها(سازمانهای مردمنهاد) در میان دانشآموختگان، ارتباط و هدایتگری را حفظ کنیم که این سمنها به ما کمک میکنند تا به هدف والای خود، یعنی رسیدن به قلههای تأثیرگذاری، نزدیکتر شویم.
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران اضافه کرد: سمنها که مجوز رسمی از وزارت کشور دارند و میتوانند به عنوان فعالان اجتماعی در حوزههای مختلف عمل کنند، کمک میکنند تا برنامهها و طرحهای اجتماعی را به مرحله اجرا برسانیم.
حجت الاسلام قائمی بیان کرد: با توجه به نیازهای جامعه، این سمنها میتوانند در زمینههای مختلفی مانند آموزش، بهداشت و فرهنگ فعالیت کنند و به عنوان پیشقراولان در سطح استان شناخته شوند.
وی گفت: باید به این نکته توجه کنیم که حوزههای علمیه، اعم از خواهران و برادران، همواره در خدمت پیشرفت و توسعه جامعه هستند و ما خادمان مردم هستیم و باید به عنوان پیشقراولان کنشگری اجتماعی و سیاسی عمل کنیم؛ به این دلیل که این هویت ماست و باید به آن افتخار کنیم.
حجت الاسلام قائمی یادآور شد: رسانهها نقش بسیار مهمی در روایتسازی و اطلاعرسانی دارند و ما باید به سمت تولید روایتهای صحیح و مؤثر حرکت کنیم و از ظرفیتهای مردمی برای انتقال واقعیتها استفاده کنیم؛ متأسفانه، در حال حاضر، خلأهایی در این زمینه وجود دارد که باید پر شود.
وی ادامه داد: باید به ایجاد ارتباطات قویتر بین مراکز آموزشی و رسانهها توجه کنیم که این ارتباط میتواند به انعکاس بهتر فعالیتهای علمی و پژوهشی کمک کند و جامعه را از تحولات آگاه سازد./950/