۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۷۶۹۰۰۱
روایتی از بذل و بخشش محمدرضا پهلوی از جیب مردم

حاتم بخشی ملوکانه

حاتم بخشی ملوکانه
قانون سوئیس دریافت هرگونه جایزه یا هدیه را برای کارمندان کشور منع کرده ولی طبق تقاضای شخصی ویژه شاه به پاسبانان مزبور اجازه داده خواهد شد که به عنوان تشکر از حسن انجام وظیفه‌ای که در مورد نگهبانی از شاه انجام داده اند هریک مدالی طلایی به ارزش ۵۰ دلار دریافت نمایند.

محمدرضا پهلوی، دوران مختلف زندگی‌اش چندین بار به سوئیس سفر کرده و بخش‌هایی از زندگی خود را در آنجا گذرانده است. مهم‌ترین دوره‌ای که او در سوئیس زندگی کرد، دوران تحصیل او در مدرسه‌ی شبانه‌روزی «له‌روزه» (Le Rosey) بود. مدرسه له‌روزه یکی از معتبرترین مدارس شبانه‌روزی سوئیس است و در میان خانواده‌های ثروتمند و اشرافی شهرت دارد. محمدرضا پهلوی در آنجا، در کنار دیگر دانش‌آموزان برجسته، دروس مختلفی از جمله زبان، تاریخ، و علوم را آموخت و این دوران تاثیر مهمی بر زندگی و دیدگاه‌های او داشت.

او در دوران تحصیل خود را از سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۴ خورشیدی (۱۹۳۰ تا ۱۹۳۵ میلادی) در مدرسه شبانه‌روزی له‌روزه در سوئیس گذراند. این مدرسه که در میان خانواده‌های اشرافی و ثروتمند شهرت دارد، محل تحصیل افراد سرشناس از سراسر جهان بود. تجربه زندگی و تحصیل در این محیط بین‌المللی تأثیر مهمی بر محمدرضا پهلوی گذاشت و باعث شد با فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های مختلف آشنا شود.در خاطرات شاه، این دوره به عنوان یکی از دوران خوش و آزاد زندگی‌اش توصیف شده است. او در این مدرسه در کنار دانش‌آموزانی از ملیت‌های گوناگون قرار گرفت و از امکانات و برنامه‌های متنوع آموزشی و تربیتی بهره‌مند شد.  او در دوران سلطنت نیز گهگاه به دلایل سیاسی، پزشکی و یا استراحت به سوئیس سفر می‌کرد. پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، زمانی که محمدرضا پهلوی از ایران گریخت، در اوایل دوران تبعید، مدتی را در سوئیس سپری کرد. سوئیس به‌ دلیل سیاست بی‌طرفانه‌ و امنیت بالای خود، محلی مطلوب برای اقامت افراد سرشناس و سیاستمداران در تبعید به شمار می‌آمد.

در سندی که در گنجینه مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری می شود، اسنادی از حاتم بخشی و بذل مال از بیت المال مردم نسبت به مردم سوئیس دیده می شود. در این سند که در واقع انعکاسی از این رویداد در روزنامه معاریو چاپ تل آویو است که در 9/12/1351 توسط اداره کل سوم ساواک مخابره شده آمده است:

به گزارش روزنامه معاریو در 30/11/51، شهرداری ژنو حاضر شد به صورت استثنایی اغماض کرده و با اعطای مدال طلایی از طرف شاه ایران به 700 نفر پاسبانانی که از نامبرده نگهداری کرده اند موافقت کند.

قانون سوئیس دریافت هرگونه جایزه یا هدیه را برای کارمندان کشور منع کرده ولی طبق تقاضای شخصی ویژه شاه به پاسبانان مزبور اجازه داده خواهد شد که به عنوان تشکر از حسن انجام وظیفه ای که در مورد نگهبانی از شاه انجام داده اند هریک مدالی طلایی به ارزش 50 دلار دریافت نمایند. 7 نفر افسر عالی رتبه شهربانی که فرماندهی این 700 نفر را به عهده داشته اند نیز قالی های ایرانی نفیس دریافت خواهند کرد.

حاتم بخشی ملوکانه

 

نظریه: روزنامه معاریو که با وزارت خارجه اسرائیل مرتبط است می کوشد اخبار منفی درباره ایران منتشر کند

نظریه دوم: انتشار خبر در روزنامه معاریو صحت دارد.

ارسال نظرات