تبیین صداقت در گفتار، رفتار و نیات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید جعفر علوی، عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی در مراسم شهادت حضرت زهرا(س) در جمع دانشجویان پردیس خواهران رضوی با اشاره به نام صدیقه از اسامی مبارک ایشان از صداقت در گفتار، رفتار و نیات سخن گفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی بیان داشت: صدیقه معنی صداقت در گفتار دارد اما اینجا سوال پیش می آید که چرا برخی صدیق نیستند و دروغ میگویند؟
وی افزود: برخی برای به دست آوردن منافع دروغ میگویند در حالی که روایت داریم « اَلنَّجاةُ في الصِّدقِ» برخی برای کم نشدن محبوبیت دروغ میگویند در حالی که رزق و روزی دست خداست و اوست که مهر انسان را در دل دیگران قرار می دهد شما وظیفه خود را انجام دهید او شما را محبوب میکند بنابراین انگیزه ای برای دروغ گفتن نباید داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر علوی بیان داشت: صداقت در رفتار یعنی من کار درست را انجام دهم و رفتار صادقانه داشته باشم. به وقت اشتباه عذرخواهی و به اشتباهم اعتراف کنم خطای خویش را پذیرا بوده و پنهان نسازم که مرتکب دروغ دیگری شوم. برخی به خاطر تکبری که دارند اشتباه خود را نمیپذیرند که این خطای دیگری است.
وی افزود: صداقت در نیت در مقابل ریا و نفاق است پیامبر اکرم(ص) در خطبه ورود به ماه رمضان توصیه می کند از خدا بخواهید افعال و اعمالتان با نیات صادقه باشد یعنی ریا نکنید و نفاق نداشته باشید.
استاد علوی گفت: گاهی اوقات انگیزه های افراد از انجام اعمال، نادرست است این یعنی نیت صادقه ندارد! حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند اگر نیت ها خالص و صادقانه شود عبادات هم خالص میشود و کسی که عبادات خالصانه به سوی آسمان بفرستد خداوند هم بهترین مصلحت را برای او مقدر می کند.
ذکر مصیبت حضرت زهرا سلام الله علیها حُسن ختام این مراسم معنوی در پردیس خواهران دانشگاه علوم اسلامی رضوی بود./933/