پیش نشست همایش بین المللی «هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی» برگزار شد
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، همزمان با ایام هفته پژوهش و سالروز وحدت حوزه و دانشگاه پیش نشست همایش بینالمللی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی در تاریخ دوشنبه 26 آذرماه 1403 به صورت مجازی برگزار شد.
این پیش نشست با مشارکت انجمن علمی دانشجویی علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا سلامالله علیها و همکاری نهاد مقام معظم رهبری این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا دبیر علمی نشست از همکاری و تعامل بسیار خوب مسئولین همایش بینالمللی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی با دانشکده الهیات دانشگاه الزهراء به ویژه آیتالله اعرافی مدیر محترم حوزههای علمیه و مسئول محترم این همایش تشکر کرد.
همچنین از حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری، معاون ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه و محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه سایر سخنرانان عزیز جهت اجابت دعوت دانشکده الهیات برای سخنرانی کردند.
دراین نشست درباره هشت موضوع در حوزه هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی سخنرانی شد چهار ساعت به طول انجامید.
«ظرفیت ها و چالش های هوش مصنوعی در عرصه بین الملل و امت اسلامی» بحثی بود که حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری در سخنرانی خود مطرح کرد.
محمدرضا قاسمی درباره «راهبردها و الزامات کاربست هوش مصنوعی در علوم و معارف اسلامی» طرح بحث کرد.
زهرا جوانمردی، دانشآموخته و پژوهشگر دانشگاه الزهراء در سخنرانی خود به «پیش نیازهای فنی مطالعات حقوقی هوش مصنوعی» پرداخت.
فریده امینی، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهراء درباره «چالشها و دستاوردهای هوش مصنوعی در کشف و تحلیل استعارههای مفهومی قرآن کریم» بحث کرد.
حجت الاسلام محمود رضا قاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران درباره «آینده پژوهی هوش مصنوعی» سخنرانی کرد.
سخنان آسیه ذو علم، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهراء، به موضوع «کاربست معنی شناسی توزیعی در روایات» اختصاص داشت.
فاطمه نجیبزاده، مدرس و پژوهشگر دانشگاه الزهراء نیز در سخنرانی خود «بررسی تحولات حوزه مسئولیت مدنی با ظهور فناوری های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا» را واکاوی کردند و به بررسی ابعاد مختلف آن پرداخت.
فاطمه ملبوبی، پژوهشگر حوزه فلسفه ذهن در سخنرانی خود از «نظریات معاصر بازنمایی ذهنی» بحث کرد.
این نشست علمی با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد و با توجه به تاکید امام خامنهای در این نشست بر ضرورت رشد و تحول در حوزه هوش مصنوعی، هم اساتید محترم و هم دانشجویان و طلاب عزیز بر ادامه برگزاری نشستهای علمی درزمینه هوش مصنوعی و تداوم و تعمیق همکاری بین حوزه و دانشگاه در این باره تاکید شد.