۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۷
کد خبر: ۷۷۵۰۶۰

خاطره رئیس مرکز کامپیوتری نور از بازدید آیت الله صافی

خاطره رئیس مرکز کامپیوتری نور از بازدید آیت الله صافی
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در آیین رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار مرحوم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، خاطره ای از حضور این مرجع فقید در مراسم رونمایی از نرم افزار جامع الاحادیث و ارادت آن مرحوم به کلام اهل بیت نقل کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیین رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار مرحوم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با سخنرانی آیت الله جواد مروی برگزار شد.

حجت الاسلام بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری نور، در این آیین، ضمن ابراز خرسندی از رونمایی این محصول در آستانه میلاد امام زمان (عج)، از دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این مراسم قدردانی کرد.

وی با اشاره به جایگاه والای حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی، به خاطره‌ای از ایشان در مرکز تحقیقات کامپیوتری نور اشاره کرد و گفت: در سال 1390، از ایشان برای رونمایی جامع‌الاحادیث دعوت شد و ایشان با بزرگواری پذیرفتند. ایشان هنگام رفتن به سمت سن، متوجه بنری شدند که برای این امر تهیه شده بود و خم شدند بنر را بوس کردندو این توجه ایشان به احادیث، حتی به صورت غیر مکتوب، برای ما درس عبرتی بود.

حجت الاسلام بهرامی تبدیل آثار حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی به نسخه دیجیتال را توفیقی بزرگ برای مرکز تحقیقات کامپیوتری نور دانست و افزود: این مرکز تاکنون حدود 200 اثر از شخصیت‌های متعدد، به ویژه آثار مراجع، تولید کرده است که مورد توجه طلاب قرار گرفته است.

وی با تاکید بر لزوم عرضه محتوای دیجیتال متناسب با نیاز مخاطب، اظهار داشت: امروزه عمده پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه مبتنی بر کتابخانه‌ها و بانک‌های دیجیتال شکل می‌گیرد. نسخه جدید نرم‌افزار مجموعه آثار حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی با بیش از 140 جلد کتاب، نسبت به نسخه قبلی با 90 جلد، توسعه یافته است.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری نور با اشاره به وجود بزرگترین بانک‌های اطلاعاتی در حوزه‌های علمیه، ابراز امیدواری کرد که در آینده ابزارهای مناسبی در این زمینه تولید شود.

وی پیش‌بینی کرد که سامانه‌ها و آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه به زودی به شدت متاثر از پیوست‌های هوش مصنوعی خواهند شد و این پدیده تاثیر عمیقی خواهد داشت.

بهرامی با اعلام آمادگی مرکز تحقیقات کامپیوتری نور برای کمک به حوزه‌های علمیه، تاکید کرد که امروزه بسیاری از پژوهشگران به سراغ کتاب نمی‌روند و هوش مصنوعی جایگزین آن خواهد شد.

وی بر لزوم آمادگی برای این تحول تاکید کرد.

ارسال نظرات