۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۷۷۵۳۹۶

دهه تعظیم و تکریم مساجد، فرصتی برای احیای کارکردهای مساجد

دهه تعظیم و تکریم مساجد، فرصتی برای احیای کارکردهای مساجد
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: این دهه فرصتی است تا مساجد به عنوان مراکز اجتماعی، فرهنگی و دینی دوباره در کانون توجه مردم قرار گیرند و نقش خود را در حل مشکلات و معضلات اجتماعی به طور مؤثر ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام امیرحسین احمدنیا معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان امروز در نشست خبری دهه تعظیم و تکریم مساجد، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دهه در مساجد استان، به اهمیت بازنگری در کارکردهای مساجد اشاره کرد.

وی تأکیدکرد: در این دهه، علاوه بر غبارروبی فیزیکی مساجد، باید به احیای کارکردهای فرهنگی و اجتماعی فراموش‌شده مساجد پرداخته شود.

حجت‌الاسلام احمدنیا با بیان این‌که مساجد باید نقش برجسته‌ای در حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه ایفا کنند، یادآور شد: مسجد باید پناهگاه مردم باشد، جامعه‌پرداز باشد و به حل معضلات اجتماعی بپردازد. همان‌طور که مساجد نبوی و علوی در زمان‌های گذشته کارکردهای متعددی داشته‌اند، مساجد امروز نیز باید در حل مسائل مختلف جامعه و نظام تلاش کنند.

وی افزود: در این دهه باید علاوه بر توجه به ظاهر مساجد، به گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی در خصوص نقش اجتماعی مساجد پرداخته شود.

در ادامه، حجت‌الاسلام احمدنیا به ارائه گزارش فعالیت‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان در سال 1403 پرداخت و گفت: از جمله مهم‌ترین اقدامات این سال می‌توان به برگزاری مراسم معنوی اعتکاف اشاره کرد.

 معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با بیان این‌که خراسان رضوی در این زمینه مقام اول کشور را کسب کرده است، عنوان کرد: در سال جاری، 140 هزار نفر در مراسم اعتکاف شرکت کردند که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

حجت‌الاسلام احمدنیا همچنین به فعالیت‌های جبهه مقاومت اشاره کرد و گفت: از آبان ماه سال جاری، قرارگاه مسجد انصار در حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده و مساجد استان بیش از 320 میلیارد تومان به این جبهه کمک کرده‌اند.

وی همچنین از اعزام مبلغین به مساجد و برگزاری برنامه‌های فرهنگی در ایام مختلف خبرداد و یکی دیگر از اقدامات مهم سال جاری را میزبانی مساجد مشهد از زائران حرم امام رضا (ع) دانست.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان  افزود: در دهه آخر سفر سال 1403، مساجد مشهد مقدس میزبان 455 هزار و 360 نفر زائر بودند که این تعداد نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

وی به افزایش 40 درصدی پایگاه‌های قرآنی در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، استان خراسان رضوی بیش از هزار و 200 پایگاه قرآنی در مساجد دارد که در آن‌ها کلاس‌های مختلف آموزشی برای عموم مردم برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام احمدنیا از برگزاری دوره‌های آموزشی برای امامان جماعت نیز خبر داد و افزود: در دو سال گذشته، بیش از 1800 امام جماعت در استان خراسان آموزش‌های تخصصی دیده‌اند همچنین از سال گذشته تاکنون 1373 زندانی در استان خراسان رضوی با همکاری مساجد آزاد شده‌اند. 

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پایان به برنامه‌های ویژه دهه تعظیم و تکریم مساجد اشاره کرد و گفت: در این دهه، بیش از 4 هزار جلسه سخنرانی در مساجد برگزار خواهد شد که در آن‌ها به فضائل و کارکردهای مساجد پرداخته می‌شود.

وی همچنین از برگزاری برنامه‌هایی برای ترویج الگوهای موفق در مساجد و قدردانی از کارگزاران مسجد خبر داد و تأکید کرد: در این دهه، طرح‌هایی همچون طرح هدایت و طرح کوثر برای توسعه خدمات در مساجد اجرا خواهد شد و هدف‌گذاری برای ارائه خدمات در مساجد در سراسر استان ادامه خواهد یافت.

حجت‌الاسلام احمدنیا در پایان اظهار امیدواری کرد: با برگزاری این برنامه‌ها، نه تنها ظاهر مساجد، بلکه کارکردهای فرهنگی و اجتماعی آن‌ها نیز احیا شود و مساجد بتوانند نقش خود را در پاسخ به نیازهای جامعه امروز به بهترین شکل ایفا کنند.

ارسال نظرات