۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۷۷۵۷۸۷

اندیشه ماندگار شهید سید حسن نصر الله

اندیشه ماندگار شهید سید حسن نصر الله
شهادت سید حسن نصر الله صدای رسای او را بیش از پیش در جان‌های مردم جهان و آزادی خواهان، طنین انداز کرد و اینک مردم جهان، تشنه آشنایی با افکار ایشانند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در پیام مقام معظم رهبری در تاریخ 1403/7/7 به مناسبت شهادت حجة الاسلام و المسلمین سید حسن نصر الله آمده: «سید مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود و این راه همچنان ادامه خواهد یافت.»

همچنین ایشان در خطبه نماز جمعه نصر در تاریخ 1403/7/13 بیان داشتند: «لقد غادرنا السید حسن نصر الله بجسده، لکن شخصیته الحقیقیة؛ روحه و نهجه و صوته الصادح ستبقی حاضرة فینا ابدا.» (سید حسن نصر الله جسمش از میان ما رفته ولی شخصیت حقیقی او، روح او، راه او، و صدای رسای او همچنان در میان ما هست و خواهد بود.)

سید حسن نصر الله بیش از 40 سال، علمداری جبهه مقاومت و حزب الله به عهده داشت؛ هر چند ایشان دیگر از میان ما رفته، اما میراثش در عرصه‌های مختلف در بین ما باقی است. یکی از میراث ایشان، اندیشه‌های او است.

وقتی چهلم شهید با حضور نماینده حزب الله لبنان در قم، در یکی از دانشگاه‌های قم برگزار گردید بعد از اتمام مراسم از ایشان درباره تدوین مجموعه آثار شهید سید حسن نصر الله پرسیدم. حجة الاسلام و المسلمین شیخ معین دقیق گفت: کارهای ابتدایی در این زمینه انجام شده است.

خوشبختانه در 15 دی ماه 1403 خبر نشست شورای علمی کنگره امناء الرسل در پاسداشت شهید سید حسن نصر الله با هدف تبیین ابعاد شخصیتی و جهادی ایشان و معرفی مکتب او به آزادی خواهان جهان در خبرگزاری‌ها منعکس شد. این کنگره برای رسیدن به اهدافش برنامه‌های متنوعی از جمله نشست‌های علمی و فرهنگی، مصاحبه‌ها و انتشار آثار را در دستور کار دارد.

شاید بتوان گفت اولین انعکاس دیدگاه‌های این شهید در مجلات ایران در ماهنامه پاسدار اسلام سال 1367 شمار 76 رقم خورده است. اما توجه رسانه‌های ایرانی به ایشان را می‌توان بعد از دبیر کل شدنش بعد از شهادت حجة الاسلام و المسلمین سید عباس موسوی در 1370 دانست.

یکی از منابعی که اطلاعات خوبی به خوانندگان محترم درباره ایشان می‌تواند ارائه کند فیش‌های سایت مقام معظم رهبری مرتبط با آن شهید به آدرس https://farsi.khamenei.ir/tag-content?id=1569  دانست. این فیش‌ها از تاریخ 13/12/1370 که بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای کادر مرکزی حزب الله لبنان است که چند روز پس از شهادت حجة الاسلام و المسلمین سید عباس موسوی و دبیرکلی حجة الاسلام و المسلمین سید حسن نصر الله صورت گرفته است.

از جمله سایت‌هایی که در این زمینه بسیار مفید است سایت مقاومت اسلامی لبنان با آدرس www.moqawama.ir یا WWW.NASROLLAH.ir است که بایگانی بیانات شهید سید حسن نصر الله است که دربردارنده فیلم‌ها و متن عربی و فارسی سخنرانی‌های آن شهید از سال 1373 تا 1403 است.

در کنار مصاحبه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با آن شهید و سخنرانی‌هایی که از ایشان در این رسانه پخش شده است مکتوباتی هم به فارسی به دیدگاه‌ها و اندیشه‌های ایشان وجود دارد. متن مصاحبه‌های ایشان در مجلات مختلف فارسی پراکنده است. در این بین از جمله کتاب‌هایی که متن سخنرانی‌های و مصاحبه‌های آن شهید است می‌توان به کتاب‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

1. امام مهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ و اخبار غیب (متن سه سخنرانی شهید در دهه اول محرم 2014م) ؛

2. چرا سوریه (سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های آن شهید درباره سوریه)؛

3. همراه ما بود (بیانات و مصاحبه‌های ایشان پیرامون حاج قاسم سلیمانی)؛

4. سید عزیز (زندگینامه خود گفته ایشان)؛

5. لبیک یا حسین (گفتارهای عاشورایی آن شهید در سال‌های 1432 تا 1435ق).

از جمله کتاب‌ها درباره حجة الاسلام و المسلمین سید حسن نصر الله می‌توان به کتاب «زبور مقاومت» به قلم محمد حسین بزّی و مصطفی اللهیاری اشاره کرد که سیری در زندگانی، مواضع و دیدگاه‌های ایشان است.

یکی از توصیه‌های سید مقاومت این بود که: «بعد از اینکه ما شهید و کشته شویم، باید افرادی باشند که صدای خون ما را به امت، به این نسل، به همه نسل‎‌ها تا روز قیامت برسانند. باید کسانی باشند که موضع ما، فریاد ما، اراده ما، مظلومیت ما، جهاد ما، استواری و ایستادگی ما، و اهدافمان را تبیین کنند.»

شهادت سید حسن نصر الله صدای رسای او را بیش از پیش در جان‌های مردم جهان و آزادی خواهان، طنین انداز کرد و اینک مردم جهان، تشنه آشنایی با افکار ایشانند؛ از این جهت وظیفه انتقال راه و مکتب آن شهید بر دوش مجامع علمی حوزوی و دانشگاهی و هنری است. 

مجتبی صداقت

ارسال نظرات