حضور امامان جماعت خوش ذوق در مساجد امری ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد حسین موسی پور، استاندار قم، در همایش سالروز تأسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد که سه شنبه شب 18 اسفندماه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه زمان، مکان و اشیاء فضیلت و ارزش ذاتی بر هم ندارند و در مقیاس مساوی ارزشی مساوی دارند به ارزش شب قدر در مقایسه با عمر آدمی اشاره کرد و افزود: شب قدر به آن سبب بر عمر آدمی برتری دارد که ظرف نزول قرآن و ملائکه است.
وی افزود: ماه رمضان به دلیل اینکه صبغه الهی به خود می گیرد در بین دوازده ماه سال از فضیلت بیشتری برخوردار می شود و ارزش ثانیه ها و لحظاتش بالاتر از همه لحظات است.
حجتالاسلام موسی پور با بیان اینکه مسجد، نخستین بنیان اجتماعی در اسلام است که به دست مبارک پیامبر اکرم(ص) ایجاد شد، اظهار داشت: مسجد محل عبودیت است چون صبغهه الهی گرفته در نتیجه ارزش پیدا کرده است. هرچه در عالم هستی صبغه الهی بگیرد، اوج می گیرد.
وی گفت: مسجد مهم ترین کانون عبادی، سیاسی و معنوی است و همواره محور و خاستگاه اصلی قیام و جوشش مسلمانان و کانون مبارزات تشیع است. ریشه انقلاب اسلامی ایران در مساجد محکم شده و پس از آن نیز مسجد سبب استمرار و ارتقاء انقلاب بوده است.
استاندار قم یادآور شد: متأسفانه پس از جنگ تحمیلی کم کم این کانون های مقدس از میان رفت و با سیاست های اشتباهی که اعمال شد، مسجد به حاشیه رفت، مسجد محوری کنار گذاشته شد و فرهنگ محوری قوت گرفت، این در حالی است که باید بنیان فرهنگ را در مساجد جستجو کرد.
وی با بیان اینکه مساجد در حال حاضر از نظر کالبدی وضعیت مناسبی ندارند و اکثراً فرسوده شده اند، تصریح کرد: پنجاه درصد مساجد بیش از 35 سال و پانزده درصد بیش از یکصد سال عمر دارند و تنها پنج درصد دارای سالن اجتماع هستند و حتی چهل درصد مساجد سرویس بهداشتی مناسبی نیز ندارند.
حجتالاسلام موسی پور با اشاره به پراکندگی نامناسب مساجد در کشور ادامه داد: هفتاد درصد مساجد در روستاها و تنها سی درصد در شهرها وجود دارند و این در حالی است که فقط شصت درصد مساجد کشور فعالند.
وی با مقایسه اعتبار دولتی کانون های مساجد در دوره هشتم، نهم و دهم ریاست جمهوری گفت: خوشبختانه دولت نهم و دهم اهتمام ویژه ای به کانون های فرهنگی مساجد دارد به طوری که اعتبار دولتی کانون های فرهنگی مساجد از هفتصد میلیون تومان در دولت هشتم، در سال 85 و اوایل کار دولت نهم به یک میلیارد و سیصد میلیوت تومان، در سال 88 به هیجده میلیارد تومان و در سال 89 به بیست و پنج میلیارد تومان افزایش یافته است.
استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود بر حضور امامان جماعت خوش ذوق در مساجد تأکید کرد و گفت: آبادانی مساجد به مناره، گلدسته و فرش نیست بلکه به حضور امامان جماعتی خوش ذوق و سلیقه در مساجد است که وقت بگذارند، جوانانی با فرهنگ تربیت کرده و به جامعه اسلامی ایران تحویل دهند.
وی خواستار فعال سازی برنامه های نرم افزاری مساجد شد و خطاب به مسؤولان تصریح کرد: هر حرکت فرهنگی و اجتماعی اگر حول محور مسجد انجام شود فایده مضاعف و آثار سوء حداقلی خواهد داشت و در این ارتباط لازم است توجه به بخش فرهنگ با توجه ویژه به کانون های فرهنگی مساجد همراه شود.
حجتالاسلام موسی پور در پایان با اشاره به کارکرد انسان سازی مساجد، با بیان اینکه هیچ فعالیتی نباید فعالیت اصلی مسجد را تحت الشعاع قرار دهد، مشکل اساسی مساجد را تعداد متولی آن دانست و خواستار تعیین متولی واحدی برای اداره مساجد شد. /920/پ202/ع