۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۷۷۸۸۰۳

برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴

برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در سال 1404 در ایران خبر داد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی در نشست هماهنگی پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: معرفی داشته‌ها و یافته‌های تحقیقاتی در مراکز داخلی و بین المللی، رصد پژوهش‌های انجام شده در عرصه دین، قانون و هوش مصنوعی، تشکیل شبکه علمی پژوهشگران داخلی و خارجی، به اشتراک گذاشتن رویکردها فکری مرتبط با فقه، و قانون و هوش منصوعی، رصد مشکلات، شناسایی معضلات و چالش‌ها و ارائه راهکارهای تقنینی و در نهایت توسعه و غنای علمی از مهمترین اهداف این کنفرانس بین المللی است.

وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت حوزه و دانشگاه، شناسایی شخصت‌های بین المللی دارای ایده‌های نو در داخل و خارج کشور، توجه به نوآوری علمی، استفاده از ادبیات مشترک شیعه و اهل سنت و دعوت از مراکز علمی معتبر جهان بویژه دنیای اسلام از اقداماتی است که در این این کنفرانس دنبال می شود.

نهاوندی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران باید جز ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی باشد، به صورت قطعی، یکی از زیرساخته‌های این اقدام مهم، برش‌های تقنینی و شرعی آن است که باید توسط مجلس شورای اسلامی انجام شود و این کنفرانس به این سمت و سو حرکت خواهد کرد.

حرکت کشورهای جهان به سمت قانونگذاری هوش مصنوعی

وی با اشاره به حرکت کشورهای مختلف جهان به سمت قانونگذاری در زمینه هوش مصنوعی ادامه داد : تاکنون حدود ۳۲ کشور جهان در زمینه هوش مصنوعی قوانین در حال اجرا دارند، ۲۹ کشور نیز در حال تصویب قانون و ۵۳ کشور جهان نیز در حال انجام اقدامات اولیه برای تدوین قوانین مربوط به هوش مصنوعی هستند و پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی از همین منظر برگزار می شود.

قانون باید بر اساس فقه باشد

حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی نماینده مجلس خبرگان رهبری و رئیس پیشین مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز طی سخنانی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به دلیل کارویژه‌ها، ادبیات و کارکرد خاص خود، استحقاق درخشش زیادی در مجامع علمی داخلی و خارجی را دارد.

وی ادامه داد: از پیام‌های سلسله کنفرانس‌های بین المللی فقه و قانون این است که فقه باید به سمت قانون برود و قانون باید بر اساس فقه باشد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه باید نحوه مواجهه خود را با هوش منصوعی جدی بگیریم، گفت: در آینده قدرت بر اساس عنصر هوش مصنوعی معنا و تحقق پیدا می‌کند و تنها جنبه‌های تکنیکی هوش مصنوعی، بلکه جنبه‌های تعامل هوش مصنوعی با علوم اسلامی، قانون و فرهنگ و اخلاق باید مورد توجه جدی باشد.

وی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی تحولات زیادی را در آینده ایجاد خواهد کرد، بنابراین در محورهای پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی تلاش خواهد شد به مباحثی مانند “پرداختن به فقه هوش مصنوعی”، “اجتهاد و هوش مصنوعی”، “تنفیذ و تطبیق و اجرای هوش مصنوعی توسط فقه در جامعه” و “تعامل فقه با پدیده‌های اجتماعی و … مورد توجه قرار بگیرد.

انتصاب رئیس پنجمین کنفراس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حکمی حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی نماینده مجلس خبرگان رهبری را به عنوان رئیس پنجمین کنفرانس بین المللی” فقه، قانون و هوش مصنوعی” که قرار است، در پاییز ۱۴۰۴ به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ایران برگزار شود، منصوب کرد.

در حکم حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی خطاب به حجت الاسلام والمسلمین مبلغی آمده است: انتظار می‌رود پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و هوش مصنوعی به اعتبار علمی، تعاملات موثر با مراکز داخلی و بین المللی و دستیابی به مطالب علمی مرتبط با اهداف مجلس شورای اسلامی و رسالت مرکز تحقیقات اسلامی مفید و موثر واقع شود.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیش از این چهار کنفرانس بین‌المللی تحت عناوین «فقه و قانون»، «رابطه اخلاق و قانون» و «فقه، قانون و واقعیت‌های اجتماعی»، «حکمرانی دینی و تنظیم‌گری در مسائل اساسی جهان معاصر» را با حضور شخصیت‌های برجسته علمی داخل و خارج، برگزار کرده است.

ارسال نظرات