۲۳ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۷۷۹۳۰

یادمان شهدای منطقه گمبوعه خوزستان افتتاح می‌شود

خبرگزاری رسا ـ ‌رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از افتتاح یادمان شهدای منطقه گمبوعه خوزستان خبر داد.
مناطق جنگي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، سید محمد باقرزاده رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، روز گذشته در نشست خبری افتتاح یادمان شهدای گمبوعه اظهار داشت: در جریان جنگ جهانی اول مصادف با سال 1293 هجری شمسی و مقارن با سال 1914 میلادی و به دنبال تجاوز نیروهای انگلیسی در جنوب و قوای روسیه تزاری در شمال کشور و همچنین تجاوز نیروهای ایتالیایی به لیبی، فتاوای متعددی از سوی مراجع و علمای شیعه برای دفاع از کشورهای اسلامی صادر شد.

باقرزاده با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری در خصوص تاسیس یادمان گمبوعه گفت: مراسم افتتاح یادمان گمبوعه روز چهارشنبه 26 اسفندماه برگزار می‌شود، این یادمان با کمک بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، استانداری خوزستان و بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های بنیاد مقدس، بنا شده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با بیان این‌که مراسم افتتاحیه با حضور مسؤولان محلی و عشایر دشت آزادگان برگزار خواهد شد، گفت: همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه یک رزمایش عشایری را در محل شاهد خواهیم بود.

وی با بیان این‌که تاکنون 590 میلیون تومان برای ساخت یادمان گمبوعه هزینه شده است، گفت: این یادمان یک حسینیه و یک رواق دارد و در مراسم افتتاحیه این یادمان پرچم انگلیس به آتش کشیده خواهد شد و ویژه‌نامه‌ای شامل زندگی‌نامه مرحوم سید کاظم طباطبایی یزدی پخش خواهد شد.

باقرزاده در پایان با اشاره به نقش انگلیس در عقب‌ماندگی کشورمان، گفت: انگلستان به عنوان یک کشور مداخله‌جو با اهداف استعماری در امور کشور ما مداخلات زیادی کرده است و بسیاری از عقب‌افتادگی‌های ما به دلیل دخالت‌های نابجای انگلستان در امور کشور ما بوده است و در فتنه اخیر هم دیدیم که انگلستان به نوعی تلاش کرد جای پایی در کشورمان برای خود فراهم کند و فعالیت رسانه‌هایی مانند BBC هم در این راستا بوده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطر نشان کرد: در بین علمای نجف، مرجع بزرگوار مرحوم آیت‌الله‌ سید محمد کاظم طباطبایی یزدی با صدور یازده فتوای جهاد بر ضد متجاوزان اروپایی و اعزام فرزندش به جبهه جنگ در جنوب عراق که به شهادت او منجر شد، جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی به نقش برخی حاکمان سرسپرده آن زمان به دشمنان به خصوص انگلیس شاره کرد و افزود: با وجود تلگراف‌های متعدد روحانیون بزرگ مقیم عتبات عالیات به «شیخ خزعل‌» حاکم وقت خوزستان برای پیوستن نامبرده به جنبش جهاد بر ضد انگلیس متاسفانه این حاکم خائن نه تنها از این فرمان سر باز زد، بلکه با دشمن نیز همکاری کرد.

باقرزاده در ادامه گفت: در چنین شرایط دشواری عشایر عرب خوزستان به ویژه عشایر بنی طرف، هویزه، بنی لام و باوی ضمن تبعیت از مرجعیت، در نبردهایی نابرابر، عرصه را بر متجاوزان انگلیسی و مزدوران داخلی آنها تنگ کرده و نقاط مختلف خوزستان از جمله مناطق منجور، حمیدیه، گمبوعه (منطقه‌ای در کیلومتر 10 جاده اهواز - حمیدیه) و شادگان، صحنه مقابله آنان با متجاوزان بود که در همین رابطه تعدادی به شهادت رسیدند.

وی اضافه کرد: این حماسه مردمی که در پیوند عمیق مردم با مرجعیت دینی شکل گرفت یک دفاع مقدس بود که در سال 1293 شمسی رقم خورد، اهمیت این حادثه در این است، با وجود اینکه کشور در شرایط پیچیده و دشواری قرار داشت و دولت مرکزی قادر به تصمیم‌گیری اساسی نبود تعدادی از عشایر قهرمان در جنوب کشور توانستند با قوای متجاوز مقابله کنند.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد: به دنبال سفر مقام معظم رهبری در دو سال گذشته به منطقه خوزستان، قرار شد یادمان شهدای گمبوعه ساخته شود تا جوانان با این قطعه از تاریخ ایران اسلامی آشنا شوند.

باقرزاده در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: این حوادث به عنوان ریشه‌های دفاع مقدس ما شناخته می‌شود، مقابله با کشور مسلح و مجهز انگلیس و همچنین روسیه تزاری، آن هم توسط مردم عشایری با حداقل امکانات یک حماسه بزرگ است.

وی با اشاره به فتاوای جهادی علمای اسلام و شیعه در مقابل متجاوزان ابراز داشت: دفاع از کشورهای اسلامی به عنوان یک ضرورت نزد علمای اسلامی و به‌خصوص شیعه وجود دارد و آنها در این خصوص ذره‌ای درنگ نمی‌کنند./945/پ202/س
ارسال نظرات