آرد در غزه تمام شد/ قصه تلخ مرگ تدریجی بر اثر گرسنگی

در حالی که هشدارهای بینالمللی در مورد فاجعه انسانی غزه در سایه تداوم حملات وحشیانه و محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه این باریکه همچنان بیشتر میشود، «جاناتان ویتال» مقام ارشد دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در اراضی اشغالی فلسطین در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که روزهای آینده در نوار غزه فاجعه بارتر و بحرانیتر خواهد بود و مردم در اینجا نمیتوانند جان سالم به در ببرند و افرادی هم که با بمب و گلوله جانشان را از دست ندهند، به تدریج و از شدت گرسنگی میمیرند.
اسرائیل سیستم بهداشتی و محیط زیست غزه را نابود کرده است
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: سازمانهای امدادرسانی در نوار غزه به دلیل تخریب خطوط تدارکاتی قادر به تامین نیازهای رو به افزایش فلسطینیها در اینجا نیستند. اکثر بیمارستانهای غزه از کار افتاده و تجهیزات پزشکی هم رو به اتمام است و از 7 اکتبر 2023 ، اسرائیل با هر ابزار ممکن از جمله جلوگیری از ورود تجهیزات پزشکی، داروها و سایر اقلام ضروری سیستم بهداشتی نوار غزه را نابود کرده است.
وی با اشاره به وضعیت وخیم فلسطینیها در نوار غزه گفت: هیچ جایی برای پناه دادن به خانوادههای آواره در غزه وجود ندارد و ماشین جنگی اسرائیل همچنان به آواره کردن مردم محاصره شده در اینجا ادامه میدهد؛ به ویژه با صدور دستورهای تخلیه مداوم. بحران زیست محیطی نیز در غزه بسیار شدید بوده و زبالههای جامد در خیابانها و محلههای مناطق مختلف نوار غزه انباشته شده؛ بدون اینکه وسیلهای برای جمع آوری آنها یا موادی برای پاکسازی این زبالهها وجود داشته باشد. بحران زباله؛ عمق بحران انسانی در غزه را عمیقتر میکند و تهدیدات بهداشتی و زیست محیطی پیش روی ساکنان اینجا را افزایش میدهد.
آوارگان غزه هیچ جای امنی برای رفتن ندارند
این مسئول دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اظهار داشت: انجام اقدامات برای امداد و نجات در غزه بدون سوخت غیر ممکن است و اسرائیل همچنان از ورود سوخت به نوار غزه که از 2 مارس تحت محاصره شدید قرار دارد؛ جلوگیری میکند. سوخت برای راه اندازی ژنراتورهای بیمارستانها، ایستگاههای پمپاژ و سایر خدمات ضروری به شدت مورد نیاز است و بدون سوخت، همه نهادهای خدمت رسانی تعطیل میشوند.
ویتال خاطرنشان کرد: با توجه به بمباران مداوم نوار غزه توسط ارتش اسرائیل از زمان از سرگیری جنگ علیه فلسطینیان در این باریکه از 18 مارس، امروز هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد. از همان روزهای اول جنگ اسرائیل علیه غزه هم آژانسهای سازمان ملل و نهادهای بینالمللی متعددی که در زمینه امدادرسانی، حقوق بشر و بهداشت فعالیت میکنند هشدار داده بودند که جای امنی در غزه نیست و باید آتش بس به شکل فوری برقرار گردد. امروز هم درخواستهای جدیدی برای از سرگیری آتش بس که در 19 ژانویه 2025 به اجرا درآمد و در 18 مارس فروپاشید مطرح شده است و البته در دوره برقراری این آتش بس هم اسرائیل دائماً آن را نقض میکرد.
اسرائیل عامدانه و سیستماتیک زندگی فلسطینیها را نابود میکند
وی با تاکید بر لزوم محافظت از امدادگران، روزنامه نگاران و همه غیرنظامیان در نوار غزه گفت: این افراد در جنگی قتل عام میشوند که به نظر میرسد بدون هیچ محدودیتی و به شکل دیوانه وارد ادامه دارد. در واقع اصلاً به نظر نمیرسد که این یک جنگ باشد و مردم در نوار غزه به من میگویند که احساس میکنند یک برنامه سیستماتیک برای نابودی عامدانه زندگی فلسطینیها در برابر چشم جهانیان در حال اجراست.
اسرائیل از کمکهای انسانی به عنوان سلاح علیه مردم غزه استفاده میکند
مقام مذکور سازمان ملل ادامه داد: اسرائیل از کمکهای بشردوستانه به عنوان سلاح علیه غیرنظامیان در نوار غزه استفاده میکنند و محروم کردن غیرنظامیان از کمکهای انسانی غیر قابل توجیه بوده و هرگز نباید از کمکهای بشردوستانه به عنوان سلاح استفاده شود. ما با چشم خود شاهد بودهایم که بعد از بمباران بیمارستانها توسط ارتش اسرائیل، بیماران و مجروحان و همه افرادی که در این بیمارستانها پناه گرفتهاند مجبور به ترک آنجا میشوند.
جاناتان لیتال تصریح کرد: ما هر روز شاهد کشتار خانوادهها و یا آواره شدن آنها در غزه هستیم و خبرنگاران به خوبی از این موضوع آگاهند و جنایتهایی که شبانه روز در غزه اتفاق میافتد را مستند میکنند.
ذخایر آرد در غزه تمام شد
از طرف دیگر، شب گذشته آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که ذخایر آرد در نوار غزه تمام شده است.
آنروا گزارش داد که در بحبوحه محاصره شدید اسرائیل علیه نوار غزه و جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به این باریکه، ذخایر آرد چند روز قبل تمام شد و برنامه جهانی غذا نیز در 25 آوریل اعلام کرد که ذخایر غذایی آن در غزه به طور کامل پایان یافته است.
این نهاد سازمان ملل توضیح داد که حدود 3000 کامیون حامل کمکهای حیاتی از دوم مارس پشت گذرگاههای غزه ماندهاند و اسرائیل اجازه ورود آنها به این باریکه را نمیدهد.
آنروا تصریح کرد: با ادامه محاصره، بحران گرسنگی در غزه رو به وخامت میرود و بیش از دو میلیون و 400 هزار فلسطینی در اینجا به ویژه کودکان از کمبود شدید مواد غذایی رنج میبرند و برای زنده ماندن به غذاهایی که توسط سازمانهای خیریه توزیع میشود متکی هستند که آن هم رو به اتمام است.
این آژانس سازمان ملل تاکید کرد: بسته شدن مداوم گذرگاهها توسط اسرائیل که طولانیترین محاصره شدید و همه جانبه علیه نوار غزه است، وضعیت انسانی را در اینجا به شدت وخیم کرده و سیستم غذایی از هم پاشیده است. ما خواستار رفع فوری محاصره و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه برای نجات جان غیرنظامیان هستیم.