۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۷۸۰۴۶۱

تیر یمن در قلب اسرائیل/ از فرودگاه بن‌گوریون چه می‌دانیم؟

تیر یمن در قلب اسرائیل/ از فرودگاه بن‌گوریون چه می‌دانیم؟
فرودگاه بن‌گوریون که یمنی‌ها ضربه بزرگی به آن زدند، از اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود که در واقع شریان حیاتی اقتصاد اسرائیل است و یک روز اختلال در فعالیت آن، میلیون‌ها دلار ضرر مستقیم به این رژیم وارد می‌کند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو که روز گذشته هدف حمله موشکی مهم نیروهای مسلح یمن قرار گرفت و چندین ساعت تعطیل شد، فرودگاه اصلی رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود.

تیر یمن در قلب اقتصاد صهیونیست‌ها

بن‌گوریون یکی از برجسته‌ترین تأسیسات زیرساختی رژیم صهیونیستی و حساس‌ترین آنها از نظر امنیتی، ژئوپولیتیکی، اقتصادی و گردشگری به‌شمار می‌رود، این فرودگاه در منطقه اللد در حدود 20کیلومتری جنوب شرقی تل‌آویو واقع شده است و توسط اداره فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی مدیریت می‌شود،

به همین دلیل است که هرگونه آسیب و یا هدف قرار دادن مستقیم یا غیرمستقیم این فرودگاه ضربه شدیدی به اقتصاد، به‌ویژه حمل‌ونقل و گردشگری صهیونیست‌ها وارد می‌سازد.

به گزارش رسانه‌های عبری، موشکی که صبح روز یکشنبه از یمن شلیک شده بود، در منطقه فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو که صهیونیست‌ها آن را پایتخت خود می‌دانند فرود آمد. بعد از این حمله موشکی مهم یمن چندین شرکت هواپیمایی خارجی از تعلیق یا لغو پروازهای خود به فلسطین اشغالی در نتیجه این حمله خبر دادند.

یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای با اعلام حمله موشکی موفق به فرودگاه بن‌گوریون، به خطوط هوایی بین‌المللی هشدار داد که پروازهای خود را به این فرودگاه ادامه ندهند؛ زیرا این فرودگاه بعد از این کاملاً ناامن خواهد بود.

اهمیت چندگانه فرودگاه بن‌گوریون برای صهیونیست‌ها

فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون در سال 1936 میلادی در دوره قیمومیت انگلیس بر فلسطین با نام فرودگاه «اللد» تأسیس شد و هم به‌عنوان یک فرودگاه نظامی و هم غیرنظامی فعالیت می‌کرد. بعد از فاجعه نکبت سال 1948 و تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، نام این فرودگاه به فرودگاه بن‌گوریون برگرفته از نام اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی تغییر یافت.

این فرودگاه یک شریان حیاتی برای سفر و تجارت بین‌المللی رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود و طبق داده‌های سازمان هواپیمایی این رژیم، بیشتر از 24 میلیون مسافر در سال 2019 از طریق این فرودگاه جابه‌جا شده‌اند، این فرودگاه همچنین میزبان بیش از 70 خط هوایی بین‌المللی است و به‌عنوان مرکز عملیاتی شرکت العال و همچنین شرکت‌های یسرائیر و ارکیع فعالیت می‌کند.

طبق داده‌های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی بعد از آغاز جنگ غزه در اکتبر 2023 بخش هوانوردی اسرائیل در اول سال 2024 متحمل خسارت مالی قابل توجه و مداومی به‌مبلغ حدود 30 میلیون دلار شد. اداره فرودگاه‌های اسرائیل در اواخر دسامبر 2024 این خسارت را تأیید و به کاهش قابل توجه فعالیت خطوط بین‌المللی اشاره کرد.

تأسیسات فرودگاه بن‌گوریون منطقه وسیعی را شامل می‌شود، از جمله سه باند اصلی و دو ترمینال اصلی مسافربری. این فرودگاه همچنین شامل امکانات لجستیک و باربری هوایی مدرن و مرکز اصلی پروازهای تجاری و تفریحی رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود.

از نظر امنیتی، فرودگاه بن‌گوریون میان مستحکم‌ترین فرودگاه‌های جهان قرار دارد و مسافران تحت چندین مرحله غربالگری امنیتی از جمله بازجویی فردی، رادیوگرافی پیشرفته و کنترل‌های گسترده خودرو و ورودی‌ها قرار می‌گیرند. رویه‌هایی که در این فرودگاه اعمال می‌شود سختگیرانه‌ترین رویه‌ها در جهان است.

اهمیت فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون، محدود به نقش آن به‌عنوان یک مرکز حمل‌ونقل و مسافربری نیست؛ بلکه این فرودگاه ستون استراتژیک در امنیت داخلی و ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز به‌شمار می‌رود و از موقعیت استراتژیک بالایی برخوردار است.

اهمیت اقتصادی فرودگاه بن‌گوریون

از نظر اقتصادی، فرودگاه بن‌گوریون یک حلقه حیاتی در تجارت خارجی رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و مقادیر زیادی واردات و صادرات به‌ویژه محصولات فناوری و دارویی با ارزش بالا را مدیریت می‌کند. این فرودگاه همچنین دروازه اصلی گردشگری خارجی و منبع قابل‌توجهی از ارز خارجی است.

طبق گزارش وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، هر یک روز اختلال در این فرودگاه میلیون‌ها دلار ضرر مستقیم در بخش‌های حمل‌ونقل، گردشگری و زنجیره تأمین برای اقتصاد اسرائیل به‌همراه دارد.

اهمیت نظامی فرودگاه بن‌گوریون

از نظر نظامی، با وجود اینکه فرودگاه بن‌گوریون به‌عنوان یک فرودگاه غیرنظامی در نظر گرفته می‌شود، اما در فهرست زیرساخت‌های حیاتی این رژیم است که در طول جنگ‌ها اهمیت بالایی برای آن دارد، در واقع هماهنگی مداومی میان این فرودگاه و ارتش رژیم صهیونیستی وجود دارد تا عملکرد فرودگاه حتی در مواقع تهدیدهای بزرگ هم تضمین شود و همچنین برخی منابع گزارش می‌دهند که تأسیسات لجستیکی اضطراری در مجاورت فرودگاه بن‌گوریون وجود دارد که به اهداف لجستیکی و امنیتی ارتش صهیونیستی خدمت می‌کند.

اما با وجود همه تدابیر امنیتی سختگیرانه‌ای که رژیم صهیونیستی برای محافظت از فرودگاه بن‌گوریون در نظر گرفته است، این فرودگاه همچنان در برابر هر حمله یا هدف‌گیری آسیب‌پذیر است. در طول جنگ جولای سال 2006 با حزب‌الله، نبرد شمشیر قدس در سال 2021 و سپس نبرد طوفان الاقصی که از اکتبر 2023 آغاز شده است، فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو بارها هدف حمله قرار گرفته است و به‌ویژه این فرودگاه یکی از بانک اهداف اصلی یمنی‌ها به‌شمار می‌رود و دیروز هم یکی از بزرگترین حمله‌ها به آن توسط یمن انجام شد.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی دیروز گزارش داد که ده‌ها پرواز به فرودگاه بن‌گوریون در پی حمله موشکی یمن به حالت تعلیق درآمده است و این فرودگاه چند ساعت تعطیل شد.

ارسال نظرات