ترکیبات موجود در چای و کاکائو به بهبود فشار خون کمک میکند

تحقیقات جدیدی که توسط دانشگاه سوری انگلستان انجام شده نشان داده است که ترکیبات طبیعی به نام «فلاوان-3-ال» که در کاکائو، چای، سیب و انگور یافت میشوند، ممکن است فشار خون و سلامت رگهای خونی ما را بهبود بخشند.
این تحقیق که در مجله European Journal of Preventive Cardiology منتشر شده، دادههای 145 مطالعه را تجزیه و تحلیل کرده و نشان داده است که مصرف منظم "فلاوان-3-ال"ها میتواند باعث کاهش فشار خون شود، بهویژه در افرادی که فشار خون بالا دارند. در برخی موارد، اثرات کاهش فشار خون مشابه اثرات داروها بوده است.
همچنین مشخص شده که فلاوان-3-ال عملکرد اندوتلیوم (لایه درونی رگهای خونی) را که برای سلامت کلی سیستم قلبیعروقی حیاتی است، بهبود میبخشند.
پروفسور کریستین هایس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد پزشکی قلبیعروقی در دانشگاه سوری، گفت: «این یافتهها برای کسانی که به دنبال راههای ساده برای مدیریت فشار خون خود و سلامت قلب از طریق تغییرات خوشایند در رژیم غذایی هستند، دلگرمکننده است.»
او افزود: «گنجاندن مقادیر کمی از غذاهای پرمصرفی مانند چای، سیب، شکلات تلخ یا پودر کاکائو در یک رژیم غذایی متعادل روزانه میتواند مقدار مفیدی از فلاوان-3-الها را فراهم کند.»
براساس گزارش مدیکال اکسپرس، اگرچه این ترکیب نمیتواند جایگزینی برای داروهای تجویز شده یا مشاوره پزشکی باشد، اما افزودن غذاهای غنی از فلاوان-3-ال به رژیم غذایی روزانه میتواند به سبک زندگی سالم کمک کند، بهویژه برای کسانی که فشار خون بالایی دارند.