فاجعه انسانی در غزه: هر ۴ دقیقه یک حمله، هر ساعت دهها شهید

در ادامه حملات بیوقفه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مناطق مختلف در شمال این منطقه بهویژه شهرک بیتلاهیا، جبالیا و خانیونس از بامداد امروز هدف سنگینترین موج بمبارانهای هوایی و توپخانهای قرار گرفتهاند.
براساس گزارش منابع میدانی و امدادی، دستکم ۱۰۰ نفر شهید یا مفقود شدهاند و دهها نفر دیگر در پی حملات به منازل مسکونی در بیتلاهیا و جبالیا مجروح شدهاند. بسیاری از قربانیان، اعضای خانوادههایی هستند که خانههایشان بهطور کامل بر سرشان آوار شده است. در میان شهدا، کودکان و زنان نیز دیده میشوند.
سخنگوی سازمان امداد و نجات غزه با هشدار نسبت به وخامت بیسابقه اوضاع انسانی در این باریکه اعلام کرد: نیروهای رژیم صهیونیستی هر فردی را که در مناطق شمالی غزه حرکت میکند، هدف قرار میدهند و حملات کور بهطور همزمان سراسر غزه را دربر گرفته است.
به گفته وی، تیمهای امدادی دیگر توان پاسخگویی به حجم عظیم تماسها را ندارند و تنها امروز موفق به بیرون کشیدن پیکر بیش از ۵۰ شهید از زیر آوار منازل شدهاند. با این حال، هنوز بسیاری از ساکنان در خانههای ویرانشده گرفتارند و امدادگران بهدلیل آتش سنگین و تخریب گسترده، امکان رسیدن به آنها را ندارند.
مدیر کل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که نوار غزه در ۳۶ ساعت گذشته شاهد یکی از وحشیانهترین موارد پاکسازی قومی بوده که طی آن دستکم ۲۵۰ نفر به شهادت رسیدهاند. دکتر منیر البرش با هشدار درباره وخامت اوضاع انسانی در این منطقه گفت: «بیش از ۱۵۰ زخمی به بیمارستانهای العوده و اندونزیایی منتقل شدهاند و رژیم صهیونیستی به طور هدفمند تأسیسات درمانی را هدف قرار میدهد.»
۸۵ درصد از نظام سلامت غزه از کار افتاده است/ هشدار برنامه جهانی غذا در رابطه با وقوع فاجعه انسانی در میان ساکنان غزه
با ادامه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، دکتر احمد الفرا، مدیر بخش کودکان و زایمان در مجتمع پزشکی ناصر، از وقوع یک فاجعه بهداشتی تازه در غزه خبر داد. او اعلام کرد که در پی حمله هوایی رژیم صهیونیستی به بیمارستان اروپایی غزه، خدمات این مرکز متوقف و بیماران مجبور به ترک آن شدند.
به گفته الفرا، در حال حاضر تنها بیمارستان ناصر در خان یونس بهطور محدود فعال است که پاسخگوی ابعاد بحران نیست. بر اساس برآوردهای پزشکی، حدود ۸۵ درصد از نظام سلامت غزه از کار افتاده و جان هزاران بیمار در معرض تهدید جدی قرار دارد.
همچنین برنامه جهانی غذا (WFP) اعلام کرد که به دلیل شرایط بحرانی، آشپزخانه خود در منطقه دیر البلح را تعطیل کرده است؛ مرکزی که روزانه غذای گرم برای پنج هزار نفر تهیه میکرد.
به گفته برنامه جهانی غذا، بازارهای غزه بهطور کامل از مواد غذایی خالی شدهاند و در حالیکه کمکهای این سازمان برای تغذیه ماهانه یک میلیون نفر آماده است، همچنان پشت مرزها متوقف مانده است. این وضعیت میتواند به تشدید فاجعه انسانی در میان ساکنان غزه منجر شود.
حملات بیسابقه و جنونآمیز به غزه؛ هر ۴ دقیقه یک حمله
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده که ظرف ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۵۰ هدف را در نوار غزه هدف حمله قرار داده است. منابع اسرائیلی مدعی شدند که این حملات بخشی از آمادهسازی برای آغاز عملیات نظامی گسترده با نام «ارابههای گدعون» است که بهزودی و پس از پایان سفر دونالد ترامپ به منطقه آغاز خواهد شد.
به گزارش روزنامه عبریزبان معاریو، شدت حملات هوایی اخیر به غزه بسیار فراتر از حملاتی است که در آستانه عملیات زمینی اکتبر ۲۰۲۳ انجام شده بود. طبق این گزارش، هر چهار دقیقه یک حمله در غزه صورت میگیرد و دهها نفر به شهادت میرسند. سطح بمباران بهقدری بالاست که منابع عبری آن را مقدمهای برای تهاجم زمینی بزرگ دانستهاند.
پایگاه خبری جویش اینسایدر اعلام کرد که ۳۰ سناتور دموکرات آمریکایی با صدور بیانیهای، محاصره غزه و ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای انسانی به نوار غزه را به شدت محکوم کردند و از دولت ترامپ خواستند برای پایان دادن به این وضعیت اقدام کند. این سناتورها در اظهارات خود اعلام کردند که بهشدت نگران گزارشهای مربوط به کمبود شدید غذا و اقلام انسانی در غزه هستند.
رهبران اسپانیا، نروژ، ایسلند، ایرلند، لوکزامبورگ، مالت و اسلوونی در بیانیهای مشترک اعلام کردند که در برابر فاجعه انسانی در نوار غزه که در برابر چشمان جهان در حال وقوع است، سکوت نخواهند کرد.
در این بیانیه آمده است: «ما از اسرائیل میخواهیم فوراً از سیاستهای فعلی خود عقبنشینی کرده و محاصره غزه را به طور کامل پایان دهد.»
رهبران این کشورها همچنین افزایش حملات و اقدامات خشونتبار رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و گسترش خشونت شهرکنشینان را به شدت محکوم کردند. آنها اشاره کردند که که تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر در جریان جنگ و محاصره در نوار غزه جان خود را از دست دادهاند.
حمله گسترده رژیم صهیونیستی به یمن
منابع خبری از حملات هوایی رژیم صهیونیستی به چند بندر مهم در یمن خبر دادند. به گزارش رسانههای عبریزبان، جنگندههای اسرائیلی بندر الصلیف در استان الحدیده را هدف قرار دادهاند. به گزارش رسانهها این حملات همچنین بنادر الحدیده و رأس عیسی را نیز در بر گرفته است.
نصرالدین عامر، از رهبران جنبش انصارالله یمن، در واکنش به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به یمن تأکید کرد که این حملات مواضع غیرنظامی را هدف قرار دادهاند و تأثیری بر روند عملیات نظامی این جنبش نخواهند داشت.
او افزود: «عملیات ما علیه رژیم صهیونیستی در پاسخ به تشدید حملات این رژیم به غزه، افزایش خواهد یافت».
به گفته عامر، بنادری که هدف قرار گرفتهاند تحت نظارت سازمان ملل متحد فعالیت میکردند و رژیم صهیونیستی با آگاهی کامل از ماهیت غیرنظامی آنها، مردم یمن را هدف گرفته است.
نبرد در منطقه الشجاعیه در شرق غزه بسیار شدید است/ تاکتیک مبارزه نیروهای حماس تغییر کرده است و مقادیر زیادی سلاح در اختیار دارند
فرمانده تیپ قدس در ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرده است که نبرد در محله الشجاعیه در شرق غزه بسیار شدید بوده و ارتش بهای سنگینی در آنجا پرداخت کرده است.
وی همچنین به تغییر در تاکتیکهای مبارزان حماس اشاره کرد و گفت: ما تغییری در شیوه نبرد نیروهای حماس مشاهده کردهایم. آنها مقادیر زیادی سلاح در اختیار دارند و با هوشمندی عمل میکنند.
این فرمانده اعتراف کرد که نیروهای حماس با دقت و فریبکاری نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی را به کمین میکشانند، که همین امر نیازمند تلاش و آمادگی بیشتری از سوی نیروهای اسرائیلی است.
ترامپ: نمیدانم نتانیاهو توان امضای توافق مبادله اسرا را دارد یا نه/ لیبرمن: این جنگ، نبرد برای بقای نتانیاهو است
روزنامه اسرائیل تایمز اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد توانایی بنیامین نتانیاهو برای امضای توافق مبادله اسرا با مقاومت در غزه، تاکید کرد: «نمیدانم که آیا نتانیاهو قادر به امضای توافقی در اینباره هست یا نه، اما بهزودی خواهیم فهمید.»
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از مقامات بلندپایه نظامی اسرائیلی اعلام کرد که عدم دستیابی به توافق آتشبس و مبادله اسرا در غزه، میتواند به انزوای بیشتر این رژیم در سطح بینالمللی به ویژه از سوی رئیس جمهور آمریکا منجر شود.
این مقامات تاکید کردند ارتش رژیم صهیونیستی دیگر دستاورد نظامی جدیدی در نوار غزه ندارد و باید دستاوردهای میدانی موجود را به موفقیتهای سیاسی تبدیل کند؛ مسئلهای که به باور آنها تاکنون بهدلیل ملاحظات و اختلافات سیاسی داخلی، محقق نشده است. مقامات نظامی اسرائیلی بیان کردند که دیگر فضایی برای پیشروی یا دستاورد جدید در غزه وجود ندارد.
لیبرمن، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی به شدت از نحوه مدیریت جنگ غزه توسط دولت نتانیاهو انتقاد کرد. وی تصریح کرد که آمریکا با جنبش انصارالله یمن به توافقی رسیده، در حالی که اسرائیل از این روند کنار گذاشته شده است. وی گفت: یمنیها ما را در جریان سفر ترامپ به منطقه هدف قرار دادند. لیبرمن افزود: «این جنگ در واقع جنگ بقا برای نتانیاهو است و تنها هدف آن حفظ ائتلاف حاکم است.»
همچنین هیئت خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه با صدور بیانیهای هشدار داد که رژیم صهیونیستی تنها چند گام با از دست دادن یک فرصت مهم دیگر برای بازگرداندن اسرا فاصله دارد. در این بیانیه آمده است: به جای بازگرداندن اسرا، اسرائیل خود را در باتلاق جنگ غزه غرق کرده و این وضعیت به ضرر کل جامعه اسرائیل است. این خانوادهها تأکید کردند که از دست دادن این فرصت، یک شکست بزرگ برای دولت محسوب میشود و نسلهای آینده آن را فراموش نخواهند کرد.