۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۶
کد خبر: ۷۸۱۶۳۷

منادی حکمت، منطق و حلقه‌ وصل حوزه‌های نجف و خراسان

منادی حکمت، منطق و حلقه‌ وصل حوزه‌های نجف و خراسان
خراسان رضوی- رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی، علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی را حلقه‌وصل حوزه‌های نجف و خراسان و از منادیان حکمت و منطق در مکتب اهل‌بیت(ع) دانست و از نقش علمی او در ترویج معارف اسلامی سخن گفت.
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه رضوی، در مراسم اختتامیه همایش «اندیشه‌های منطقی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی» در سالن شهید سلیمانی دانشگاه ضمن خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی، به بیان جایگاه معرفتی و تاریخی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی پرداخت و نقش او را در شکوفایی منطق و فلسفه اسلامی ستود.

وی با اشاره به جایگاه بلند مکتب امامیه، اظهار داشت: مکتب شیعه ، مکتبی است که در آن همه چیز در مسیر خدا معنا و ارزش می‌یابد؛ اگر تعلیم و تعلم و به‌دنبال آن، عملکرد عالمانه برای خدا باشد، دیگر سخن زمینیان در بزرگداشت چنین شخصیت‌هایی نارساست، بلکه باید در ملکوت آسمان‌ها، از زبان ملکوتیان و مقربان الهی، عظمت چنین افرادی فریاد زده شود.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به پیشینه تأسیس این دانشگاه بیان داشت: مکانی که در آن حضور دارید، دانشگاهی است منصوب به امام رضا(ع) که محصول ابتکار تولیت آستان قدس رضوی و ارشادات و توصیه‌های بزرگانی همچون مقام معظم رهبری و شهید آیت‌الله دکتر بهشتی است.

وی خاطر نشان کرد: این دانشگاه از ترکیب دو مدرسه‌ی قدیمیات و تازه‌های علمی، در قالبی نوین و مدرن تحت عنوان «دانشگاه علوم اسلامی رضوی» شکل گرفت و تمامی هزینه‌های آن از سوی آستان قدس رضوی تأمین می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری ادامه داد: در این دانشگاه، در کنار پرداختن به تمامی سطوح علوم حوزوی از مقدمات تا خارج فقه، اصول و تفسیر، هم‌اکنون ۲۸ رشته مصوب وزارت علوم در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری ارائه می‌شود و جمع کثیری از اساتید و اعضای هیئت علمی در خدمت بیش از هزار طلبه و دانشجوی مشتاق به علم و معرفت هستند.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه با اشاره به شخصیت علمی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی گفت: علامه بهابادی یزدی ، صاحب حاشیه معروف بر تهذیب‌المنطق است؛ اثری که امروز نیز از متون درسی طلاب حوزه‌های علمیه محسوب می‌شود.

وی افزود: این عالم وارسته استاد بزرگانی چون شیخ بهایی و معاصر با شخصیت‌هایی چون مقدس اردبیلی بوده و در منطق، فلسفه، ریاضیات و علوم عقلی سرآمد زمان خود به شمار می‌رود.

علم در خدمت جهان اسلام، در پرتو همت علمای بزرگ

وی با نقل سخنی از مقام معظم رهبری افزود:رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از ۴۰ سال پیش فرمودند: «بزرگداشت علامه بهابادی ، بزرگداشت از علم و دانشی است که در خدمت جهان اسلام بوده است»؛ آن‌هم در این مکان شریف یعنی مدرسه میرزا جعفر که امروز بخشی از دانشگاه علوم اسلامی رضوی است و سابقه‌ای دیرینه بیش از چهار قرن دارد و با علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، معاصر است.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر جهانگیری ادامه داد:علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، علاوه بر شخصیت علمی، دارای جایگاه معنوی نیز بوده و با پذیرفتن تولیت مقدس حرم حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) در نجف اشرف، سنخیتی خاص با اعتاب مقدسه یافته است. این عالم فرزانه با تألیف آثار متعدد در حوزه‌های فقه، اصول، ادبیات، منطق و تفسیر، شایسته لقب «علامه» بوده است.

وی افزود: امید می‌رود با همت جمع علمی کنگره و همکاران گرامی، بتوان آثار ارزشمند او که اغلب به‌صورت نسخه‌های خطی باقی مانده‌اند، تنظیم و منتشر کرد تا خدمت شایسته‌ای به حوزه‌های علمیه و جهان دانش صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطرنشان کرد:اگرچه علامه بهابادی یزدی نسبت به علوم نقلی تسلط داشت، اما به‌دلیل چیرگی در حکمت، کلام اسلامی، منطق و ریاضیات، بیشتر با چهره‌ای عقل‌گرا شناخته می‌شود. به‌گونه‌ای که شیخ بهایی نیز از شاگردان او محسوب می‌شود.

روایت شهید مطهری از تسلط علمی علامه بهابادی یزدی

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری با اشاره به دیدگاه شهید مطهری درباره علامه ملاعبدالله گفت:استاد شهید مطهری درباره ایشان گفته است: «ملاعبدالله یزدی صاحب حاشیه معروف بر منطق التهذیب است که به حاشیه ملاعبدالله شهرت یافته و کتاب درسی طلاب است. برخی مدعی شده‌اند که او با علوم شرعی آشنایی نداشته، اما این سخن خلاف واقع است؛ چراکه او هم فقیه و هم اهل معارف بوده است»./933/

ارسال نظرات