به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، حجتالاسلام والمسلمین مروی تولیت استان قدس رضوی در اختتامیه همايش دو روزه دانشآموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه والای دانشگاه رضوی در عرصه آموزش عالی کشورگفت: این دانشگاه با بهرهگیری از رهنمودهای دینی حضرت رضا(علیهالسلام)، به دنبال تربیت نخبگان علمی و دینی است که در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی و اجرایی نقشآفرین باشند. ما در دانشگاه به دنبال پرورش افرادی هستیم که نه تنها از دانش دینی عمیقی برخوردار باشند، بلکه بتوانند در حل مشکلات اجرایی، مدیریتی و قضائی کشور نیز به شکلی مؤثر و کارآمد مشارکت کنند.
وی همچنین افزود: این دانشگاه بهعنوان یک مرکز علمی و فرهنگی، نه تنها در زمینه آموزش علوم دینی بلکه در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی نیز جایگاهی ویژه در کشور بهدست آورده است. این دانشگاه از زمان تأسیس خود تا به امروز توانسته است با استفاده از ظرفیتهای موجود و بهرهگیری از منابع علمی و دینی، موفقیتهای زیادی را در عرصه آموزش و پژوهش کسب کند. اما باید بپذیریم که برای رسیدن به اهداف بزرگتر، این مسیر همچنان ادامه دارد و نقش فارغالتحصیلان در این فرآیند بسیار مهم است.
پیشرفتهای علمی دانشگاه و چالشهای موجود
حجتالاسلام والمسلمین مروی به دستاوردهای علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در چهار دهه اخیر اشاره کرد و گفت: این دانشگاه از زمان تأسیس خود در دهههای اخیر به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافته است. امروز، سه هزار نفر فارغالتحصیل از این دانشگاه در زمینههای مختلف علمی و اجرایی کشور مشغول به کار هستند، فارغالتحصیلانی که تحصیل در چنین دانشگاهی، در کنار آموزشهای علمی و دینی، باعث شده است که در حوزههای گوناگون بهویژه در زمینههای دینی، اجتماعی و فرهنگی درخششی چشمگیر داشته باشند.
وی اظهار داشت: علیرغم تمامی این پیشرفتها، باید اذعان کرد که هنوز با چالشهای مواجه هستیم. این چالشها نه تنها در زمینههای آموزشی بلکه در زمینههای اجرایی و مدیریتی نیز مطرح هستند. تغییرات سریع علمی و تحولات اجتماعی ایجاب میکند که دانشگاه بهطور مداوم در حال تطبیق و بازنگری در برنامههای آموزشی و پژوهشی خود باشد. در این راستا، همکاری نزدیک میان فارغالتحصیلان و مسئولان دانشگاه میتواند به برطرف کردن بسیاری از این چالشها کمک کند.
نقش حیاتی فارغالتحصیلان در توسعه علمی و اجرایی آستان قدس رضوی
تولیت آستان قدس رضوی به لزوم بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی و اجرایی فارغالتحصیلان دانشگاه در راستای اهداف آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: آستان قدس رضوی بهعنوان یکی از نهادهای بزرگ فرهنگی و دینی کشور، بهویژه با توجه به جایگاه حضرت رضا(علیهالسلام) در جهان اسلام، وظیفه سنگینی در زمینه نشر علوم اسلامی و تربیت نخبگان دینی دارد. در این راستا، فارغالتحصیلان دانشگاه رضوی میتوانند با استفاده از دانش، تجربه و تخصصهای خود در پیشبرد اهداف آستان قدس و بهبود وضعیت علمی و فرهنگی جامعه مؤثر باشند.
وی افزود: این فارغالتحصیلان میتوانند در بخشهای مختلف اجرایی آستان قدس بهویژه در مدارس، دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و حتی در برنامههای فرهنگی و اجتماعی به ایفای نقش بپردازند. بهطور مثال، بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه در حال حاضر در مراکز علمی، آموزشی و اجرایی کشور مشغول به کار هستند و میتوانند در راستای ارتقاء سطح کیفی این مراکز تأثیرگذار باشند.
توسعه و گسترش دانشگاه رضوی در سطح ملی و بینالمللی
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان بر لزوم توسعه دانشگاه رضوی در سطح ملی و بینالمللی تأکید کرد و گفت: توسعه این دانشگاه بهویژه در زمینههای پژوهشی و آموزشی، یکی از مهمترین اولویتهای ما در سالهای آینده است. ما باید دانشگاه را بهگونهای توسعه دهیم که علاوه بر تأثیرگذاری در سطح ملی، در عرصه بینالمللی نیز دارای جایگاه برجستهای باشد. این توسعه باید با رعایت استانداردهای علمی و اخلاقی، بهویژه در زمینههای آموزشی و پژوهشی، انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین مروی تصریح کرد: برای دستیابی به این اهداف، باید برنامهریزیهای دقیق و کارآمدی انجام شود که در آن، فارغالتحصیلان و اساتید دانشگاه بهعنوان نیروهای انسانی مؤثر و با انگیزه در عرصههای مختلف علمی و اجرایی مشارکت کنند.
چالشهای آینده، نیاز به همت جمعی فارغالتحصیلان و مسئولین
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان به چالشهای پیشروی دانشگاه رضوی در آینده اشاره کرد و گفت: ما در این دانشگاه با چالشهایی در زمینههای آموزشی، پژوهشی و اجرایی روبهرو هستیم. این چالشها باید با همت جمعی فارغالتحصیلان، اساتید و مسئولان دانشگاه و آستان قدس رضوی برطرف شوند. اگرچه مسیر پیشرو پر از دشواریهاست، اما با همکاری نزدیک و بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی و اجرایی فارغالتحصیلان، میتوانیم این چالشها را به فرصتهایی برای رشد و پیشرفت تبدیل کنیم.
وی یادآور شد: فارغالتحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی نه تنها بهعنوان نخبگان علمی بلکه بهعنوان کسانی که در زمینههای مدیریتی و اجرایی نیز تجربه دارند، و میتوانند در بهبود وضعیت کشور و تحقق اهداف بلند آستان قدس رضوی نقشآفرین باشند.
حجتالاسلام والمسلمين مروی در پایان با تأکید بر لزوم همکاری میان مسئولان دانشگاه و فارغالتحصیلان، خواستار ایجاد پیوندی مستحکم و مداوم میان این دو گروه در راستای ارتقای جایگاه علمی و فرهنگی دانشگاه شد./933/