حوزه علمیه موظف به ترویج ایمان و امید است

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی قائممقام مدیر حوزه علمیه قم و رئیس اجلاسیه «ایمان و امید امام خمینی در اندیشه امام خامنه ای» روز شنبه ۳ خردادماه در نشست خبری این اجلاسیه که در ساختمان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم برگزار شد بر ضرورت گفتمانسازی منسجم در عرصه تبیین منظومه فکری انقلاب اسلامی تأکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت مسئله ایمان و امید در اندیشه بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: آنچه که موجب استمرار و پایداری انقلاب اسلامی در طول دهههای گذشته علیرغم همه دشمنیها، تحریمها و فتنهها شده، باور راسخ و اعتماد مستحکم سکاندار انقلاب به خداوند متعال، راه روشن انقلاب، اهداف بلند آن و مردمی است که همواره در صحنه حضور داشتهاند. این اطمینان رمز پیروزیهای مستمر و پشتسرهم انقلاب اسلامی بوده و هست.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها بر ضرورت تقویت ایمان و امید در جامعه تأکید داشتهاند و این وظیفهای است که مستقیماً متوجه حوزههای علمیه است. از نگاه ایشان هرجا ایمان و امید در دل مردم تقویت شود پیروزی حتمی خواهد بود. اگر این دو عنصر در جامعهای جریان داشته باشد، هیچ قدرتی نمیتواند آن ملت را به زانو درآورد.
حوزه علمیه باید با برنامهریزی راهبردی ایمان و امید را در جامعه تقویت کند
قائممقام مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به نقش حوزهها در این زمینه خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب حوزههای علمیه را بهعنوان مرکز اصلی گفتمانسازی و تبیین مبانی فکری انقلاب اسلامی میشناسند. بنابراین باید دستگاههای فرهنگی و تبلیغی حوزوی برای گسترش این اندیشه در میان طلاب، اساتید و عموم مردم برنامهریزی راهبردی داشته باشند.
رئیس اجلاسیه «ایمان و امید» در ادامه گفت: یکی از مطالبات جدی رهبر انقلاب، پیگیری پیوسته مسئله ایمان و امید در عرصههای علمی، فرهنگی و تبلیغی است. این مسئله نباید به فعالیتهای مناسبتی یا مقطعی محدود شود بلکه باید بهعنوان یک روند مستمر و تمدنساز در بدنه حوزههای علمیه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه این اجلاسیه حاصل چند سال فعالیت میدانی و فکری است، اظهار داشت: در سالهای گذشته بحثهای متعددی پیرامون ایمان، امید، نقش حوزهها در تحقق جامعه ایمانی و اهداف تمدنی انقلاب اسلامی مطرح بود که اکنون در قالب یک اجلاسیه منسجم، عملیاتی شده است. این رویداد با هدف همافزایی میان مراکز فعال در عرصه ترویج اندیشه امامین انقلاب برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی در ادامه افزود: خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که بیش از ۴۰ مرکز فعال در قم بهصورت تخصصی در زمینه تولید محتوا پیرامون اندیشه امام خمینی رحمهاللهعلیه فعالیت دارند و آثار علمی، آموزشی و تبلیغی متعددی را منتشر کردهاند. این ظرفیت بزرگ باید با محوریت ایمان و امید به شبکهای منسجم برای تبیین و انتقال گفتمان انقلاب تبدیل شود.
وی با اشاره به نقش طلاب جوان در این مسیر تصریح کرد: طلاب باید از بدو ورود به حوزه با اندیشه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب آشنا شوند. این آشنایی نیاز به فرآیند دارد و یکی از مهمترین گامها در این مسی، تربیت مربی و استاد متخصص در اندیشه انقلاب است. بحمدالله استقبال خوبی از دورههای تربیت مربی در موضوع اندیشه امام خمینی(ره) شده و نهادهایی چون «خانه طلاب جوان» نیز برنامههایی مانند اردوی سالانه «مکتب امام خمینی» را با همین رویکرد برگزار میکنند.
به دنبال انسجام جریانهای انقلابی و تبادل تجربهها هستیم
رئیس اجلاسیه ایمان و امید تأکید کرد: هدف ما از برگزاری این اجلاسیه صرفاً یک همایش علمی نیست بلکه بنا داریم زمینهای برای هماهنگی میان نهادها، انسجام میان جریانهای فعال انقلابی، تبادل تجربهها و تدوین نقشه راهی برای نهادینهسازی ایمان و امید در جامعه فراهم کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت رسانهها در گسترش این گفتمان گفت: انتظار میرود رسانههای دینی و انقلابی همچون خبرگزاری رسا، در تبیین و نشر مفاهیم بنیادین انقلاب اسلامی از جمله ایمان و امید نقشآفرین باشند. بدون پشتیبانی رسانهای، گفتمانسازی عمومی اتفاق نمیافتد.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی در پایان از حضور اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه، نخبگان حوزوی و فعالان فرهنگی و رسانهای در اجلاسیه پیشرو خبر داد و گفت: اجلاسیه «ایمان و امید در اندیشه امام خمینی و امام خامنهای» با حضور شخصیتهای علمی و حوزوی برجسته بهزودی برگزار خواهد شد و جزئیات برنامهها نیز متعاقباً اعلام میشود.