۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
کد خبر: ۷۸۶۰۷۷

وطن‌فروشی به‌سبک منافقین؛ مزدوری میدانی و اطلاعاتی برای اسرائیل

وطن‌فروشی به‌سبک منافقین؛ مزدوری میدانی و اطلاعاتی برای اسرائیل
سازمان مجاهدین خلق در طول نیم‌قرن از یک گروه به‌ظاهر چپ اسلامیِ ضدصهیونیست به ابزار اطلاعاتی و رسانه‌ای دشمن دیرینهٔ خود بدل شده است و اکنون با شعار دو‌پهلو و ظاهراً صلح‌طلبانهٔ «نه جنگ، نه مماشات» راهبرد فشار حداکثری علیه مردم ایران را تقویت می‌کند.

با بررسی تحولات و تناقض‌های موضع‌گیری گروهک تروریستی منافقین به‌بهانه جنگ 12روزه ایران و رژیم صهیونیستی هم‌زمان با تشدید رویارویی نظامی و اطلاعاتی میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در  2025 ـ 2024، سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) دوباره به تیتر رسانه‌ها برگشته و افشای ذات ضدایرانی‌اش نمایان شده است.

این گروهک که در دهه‌ٔ 1350 با شعارهای رادیکالِ ضدصهیونیستی خود را «پیشتاز مبارزه با امپریالیسم و اسرائیل» معرفی می‌کرد، اکنون از یک‌ سو در صف حامیان تحریم و فشار حداکثری علیه تهران ایستاده و از سوی دیگر زیر چتر لابی‌های نزدیک به تل‌آویو فعال است.

در این گزارش با رجوع به اسناد تاریخی، گزارش‌های رسانه‌ای و بیانیه‌های رسمیِ منتشرشده بین 1350 تا 2025، این نفاق ایدئولوژیک ـ سیاسی را واکاوی می‌کنیم.

الف) رادیکالیسم «ضدصهیونیستی» دههٔ 1350

1. مبانی ایدئولوژیک اولیه ـ جزوه‌ٔ «جامعه‌ٔ بی‌طبقهٔ توحیدی» (1354) و نشریه‌ٔ «مجاهد» به‌صراحت «صهیونیسم» را در کنار «امپریالیسم آمریکا» به‌عنوان دشمن اصلی خلق‌های منطقه معرفی می‌کردند(1)

2. حمایت از فلسطین؛ در سال 1354 شاخهٔ نظامیِ منافقین با «الجبهة الشعبیة» بیانیهٔ مشترک صادر کرد و از «مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل» سخن گفت.(2)

ب. خروج از ایران و آغاز الگوی «دشمنِ دشمنِ من»

1. هم‌پیمانی با صدام؛ پس از فرار سرکردگان منافقین به عراق (1365)، همکاری امنیتی با ارتش بعث در طول جنگ ایران و عراق، نقطهٔ عطفی در گسست از روایت «ضدامپریالیستی» بود.(3)

2. از شعار تا سازوکار اطلاعاتی؛ کارشناسان اطلاعاتی غربی از اواخر دههٔ 1990 به بعد (گزارشِ Foreign Affairs، ژانویهٔ 2005) به «ارتباط عملیاتی» منافقین با دستگاه‌های امنیتی چند کشور منطقه از جمله اسرائیل، فرانسه و آلمان اشاره کردند.(4)

ج. افشاگری‌های هسته‌ای؛ «بُرد اطلاعاتی» یا «خط مقدم موساد»؟

1. کنفرانس واشنگتن (24 مرداد 1381 14 اوت 2002)؛ شورای موسوم به ملی مقاومت منافقین (بازوی سیاسی منافقین) وجود تأسیسات نطنز و اراک را  علنی کرد؛ نیویورک تایمز همان روز نوشت که «منابع غربی این اطلاعات را منطبق بر داده‌های موساد می‌دانند».(5)

2. گزارش NBC (9 فوریهٔ 2012)؛ چند مقام آمریکایی تأیید کردند که «موساد گروه‌هایی از اعضای گروهک تروریستی منافقین را برای عملیات‌ هدف‌گیری دانشمندان هسته‌ای ایران آموزش داده است»(6)

د. پارادوکس «نه جنگ، نه مماشات» در میانهٔ جنگ 2025 ـ 2024

1. چرخش زبانی؛ بیانیهٔ رسمی شورای ملی مقاومت (منافقین) 22 آوریل 2025 می‌گوید: «مردم ایران قربانی ماجراجویی‌های اتمی رژیم‌اند؛ نه جنگ می‌خواهیم و نه مماشات، بلکه سرنگونی رژیم را». در همان کنفرانس، سخنگوی سازمان از «لزوم تشدید تحریم‌های هدفمند» صحبت کرد، این در حالی است که پیش از این مطالبه ثابت منافقین، لزوم اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی بوده است. ظاهراً نگرانی از عدم‌السهم منافقین در ایرانِ بعد از توهم سرنگونی، نگرانی جدی برای منافقین به‌همراه داشته است.(7)

2. تناقض عملی؛ درحالی که منافقین خود را مخالف جنگ معرفی می‌کند، طبق گزارش اختصاصی Jerusalem Post (17 مهٔ 2025) چندین پرونده‌ٔ اطلاعاتی دربارهٔ مواضع موشکی ایران را به کمیتهٔ امور عمومی آمریکا ـ اسرائیل (AIPAC) ارائه کرده است؛ داده‌هایی که بعداً در حملات نقطه‌ای اسرائیل علیه اهدافی در سوریه و اقلیم کردستان استفاده شد.(8)

هـ. انگیزه‌ها و راهبرد بقا

بقای سیاسی در تبعید؛  پس از جابه‌جایی از پادگان اشرف عراق به آلبانی، سازمان برای جلب حمایت سیاسی، ناگزیر به ائتلاف‌های مقطعی با جریانات ضدایرانی شد (تحلیل مرکز مطالعات خاورمیانهٔ دانشگاه جورج واشنگتن، دسامبر 2024).

اقتصاد تبرّع و لابی ـ افشاگری Guardian (2 ژوئیهٔ 2023) نشان داد بخشی از بودجهٔ سالانهٔ MEK از مؤسسات خیریهٔ ثبت‌شده در آمریکا می‌آید که با شبکهٔ لابی‌های نزدیک به تل‌آویو مرتبط‌اند.

آنچه مسلم است سازمان مجاهدین خلق در طول نیم‌قرن، از یک گروه چپ اسلامیِ ضدصهیونیست به ابزار اطلاعاتی و رسانه‌ای دشمن دیرینهٔ خود بدل شده است و اکنون با شعار دو‌پهلو و ظاهراً صلح‌طلبانهٔ «نه جنگ، نه مماشات»، راهبرد فشار حداکثری علیه مردم ایران را تقویت می‌کند. چرخش‌های پیاپیِ این سازمان نه حاصل دگردیسی ایدئولوژیک، بلکه محصول محاسبهٔ بقا در تبعید است؛ بقایی که بیش از هر چیز بر پای «وطن‌فروشی اطلاعاتی» استوار شده است.

منابع

1: جزوهٔ «جامعهٔ بی‌طبقهٔ توحیدی»، بخش «سرمایه‌داری و صهیونیسم»، انتشارات سازمان، 1354.
2: بیانیهٔ مشترک سازمان مجاهدین خلق و الجبهة الشعبیة لتحریر فلسطین، آرشیو روزنامهٔ الحیاة، 26 نوامبر 1975.
3: محسن رضایی، جنگ و صلح در خلیج فارس، مرکز اسناد دفاع مقدس، 1393، ص305 ـ 298.
4: Michael Rubin, “MEK: From Marxist to Mujahedin,” Foreign Affairs, Jan 2005.
5: Elaine Sciolino, “Group Says Iran Builds Nuclear Plants,” The New York Times, 15 Aug 2002.
6: Richard Engel & Robert Windrem, “Israel teams with terror group to kill Iran’s nuclear scientists,” NBC News, 9 Feb 2012.
7: شورای ملی مقاومت ایران، بیانیهٔ مطبوعاتی، 22 آوریل 2025؛ بایگانی وب‌سایت NCRI.
8: Yaakov Katz, “Exclusive: Iranian missile files handed to AIPAC by exiled opposition,” The Jerusalem Post, 17 May 2025.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات