تخریبهای اربعین شروع شد!

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، با نزدیکشدن به ایام اربعین حسینی، بار دیگر اتاقفکر رسانههای معاند فارسیزبان، پروژه نخنما و تخریب بزرگترین اجتماع سالانه شیعیان جهان را از سر گرفتهاند. آنچه امسال متمایزتر از سالهای گذشته است، آغاز زودهنگام این هجمههاست؛ هجمههایی که همراستا با مشکل کمآبی و قطعی برق در کشور، تلاش دارند ذهن مخاطب را منحرف کنند تا خدماترسانی به زائران اربعین را عامل کمبودها و بحرانهای داخلی قلمداد کنند.
در تازهترین اقدام، شبکه «ایراناینترنشنال» با انتشار پستی در اینستاگرام مدعی شد: «به زائران اربعین اینترنت رایگان داده خواهد شد.» القایی که بهوضوح تلاش دارد فضای عمومی جامعه را علیه این مراسم مذهبی تحریک کند. حال آنکه بررسی سخنان جواد تشکریحسینی، سخنگوی ستاد اربعین، نشان میدهد این خدمات اینترنتی تنها در محدوده مشخص مسیر پیادهروی نجف تا کربلا ارائه خواهد شد و هدف آن نیز اطلاعرسانی و تحلیل لحظهای برای زائران است، نه دسترسی نامحدود و فراگیر.
چندی پیش علی کریمی در اینستاگرام ادعا کرد محمد شیاعالسودانی، نخستوزیر عراق، زائران ایرانی را «زبالهگرد» و «متقاضی غذای نذری» خوانده است! ادعایی که دروغ بودن آن بلافاصله مشخص شد.
مرور چند شایعه هدفمند علیه اربعین
رسانههای معاند در سالهای اخیر بارها از حربههای نخنما و دروغپردازیهای هدفمند برای تخریب چهره مراسم اربعین استفاده کردهاند. در ادامه برخی از مهمترین این موارد را مرور میکنیم:
شایعه انتقال ۳۰ هزار تن مواد غذایی از بیتالمال!
یکی دیگر از این شبهات که باز هم علی کریمی پشت آن بود، ادعای انتقال ۳۰ هزار تن مواد غذایی برای اربعین از ایران به عراق است. وی مدعی شده بود این مواد از سوی بیتالمال به عراق منتقل میشود، حال آنکه این مواد توسط موکبهای مردمی و خیرین تهیه میشود، نه دولت.
ادعای کاهش استقبال در اربعین ۱۴۰۲!
در سال ۱۴۰۲، برخی کاربران ضد انقلاب و باز هم علی کریمی مدعی شدند میزان مشارکت ایرانیان در راهپیمایی اربعین کاهش چشمگیری داشته و تنها یکسوم تقاضای معمول برای این سفر معنوی ثبت شده است. این در حالی بود که آمار رسمی ستاد اربعین از حضور بیش از ۴ میلیون و ۵۰ هزار زائر ایرانی حکایت داشت و ازدحام در مرزها نیز گواه روشنی بر این استقبال بود.
تحریف ماجرای ارز اربعین
ایراناینترنشنال پس از سخنان محمدرضا فرزین، رئیسکل وقت بانک مرکزی درباره اختصاص ارز ۲۰ هزار دیناری برای زائران، با شیطنت رسانهای این موضوع را طوری منتشر کرد که مخاطب گمان کند این مبلغ بهصورت «هدیه» و رایگان به زائران اعطا میشود. حال آنکه ارز مسافرتی همواره جزو خدمات ثابت برای مسافران بوده و در سال ۱۴۰۲ صرفاً بهجای دلار، بهشکل دینار ارائه شد.
عملیات انتحاری «منوتو» در تحریف تصاویر
شبکه تلویزیونی «منوتو» در یکی از عجیبترین ادعاهای خود مدعی شد حکومت ایران با «ترفندهای فیلمبرداری»، جمعیت زائران را بیش از حد واقعی نشان میدهد. این دروغ آشکار در حالی مطرح شد که به گفته عتبه مقدسه عباسیه، تنها در اربعین سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۲ میلیون زائر در کربلا حضور داشتهاند؛ آماری که از افزایش چشمگیر شرکتکنندگان نسبت به سالهای قبل خبر داد.
تکرار شایعات بیاساس برای برهمزدن وحدت ایران و عراق
در سالهای اخیر با نزدیکی روابط ایران و عراق، شاهد افزایش زائران عراقی در مشهد و حضور پررنگ ایرانیان در راهپیمایی اربعین بودهایم. اما جریانهای معاند با انتشار شایعات کذب مانند ادعای وجود دفاتر صیغه برای زائران در مشهد یا درگیریهای ایرانی-عراقی، تلاش میکنند روابط دو ملت را تخریب کنند. ادعاهایی که بارها توسط مسئولان تکذیب شده است.