۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
کد خبر: ۷۹۰۳۹۴

گزارشی از آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم

گزارشی از آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم
آیین رونمایی و آغاز برپایی جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم با حضور جمعی از علما، طلاب، مدیران کل و فعالان فرهنگی با هدف ترویج اخلاق اسلامی، تقویت انسجام دینی و همبستگی ملی و معرفی برنامه‌ها و ساختار جدید جلسات درس اخلاق در مساجد استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیین رونمایی و آغاز برپایی جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم با حضور جمعی از علما، طلاب، مدیران کل و فعالان فرهنگی در سالن همایش‌های کوثر اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد. 

این مراسم با هدف تقویت اخلاق اجتماعی، انسجام دینی و همبستگی ملی بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت(ع) و ترویج فرهنگ دینی در سطح استان برگزار و طی آن برنامه‌های جدید و ساختار جلسات درس اخلاق معرفی شد.

غفلت از منکرات، مانع عنایات الهی

آیت‌الله محمدمهدی شب‌زنده‌دار دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در این آیین با تأکید بر ضرورت توجه جامعه دینی به زهد، نصیحت و بهره‌گیری از معارف اسلامی، هشدار داد: بی‌تفاوتی در برابر منکرات و رفتارهای ناپسند می‌تواند جامعه اسلامی را از رحمت و عنایات ویژه الهی محروم کند.

وی با اشاره به جایگاه عالم دینی در جامعه، افزود: زهد و نصیحت رکن شخصیت عالم دینی است و مردم باید باور کنند که عالم دل‌بسته دنیا نیست و سخن او تنها برای رضای خداست. نمونه روشن این ویژگی در زندگی امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب مشهود است که همواره کارها را برای خدا انجام می‌دهند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه همچنین به نقش امامان جماعت در رشد معنوی مردم اشاره کرد و گفت: در روایات امام جماعت «شفیع مأمومین» معرفی شده است. کسی که پشت سر امام جماعت نماز می‌خواند در پرتو او به تعالی می‌رسد و راه سعادت برایش هموار می‌شود.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

احیای اخلاق، راهبرد مقابله با توطئه دشمن

حجت‌الاسلام مرتضی شعبان‌زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در این آیین با تأکید بر نقش راهبردی مساجد و علما در پیشگیری از آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی، گفت: دشمن همواره به دنبال تضعیف دولت و ایجاد اغتشاش است اما با پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و احیای اخلاق در مساجد می‌توان بسیاری از آسیب‌ها را پیشگیری کرد.

وی با بیان اینکه وحدت ملی تنها راه ناکام گذاشتن نقشه دشمن است، افزود: هر بیانیه یا اقدامی که به جای تقویت همبستگی، تفرقه ایجاد کند، در راستای اهداف دشمن است.

حجت‌الاسلام شعبان‌زاده همچنین بر ضرورت نگاه منصفانه به عملکرد دولت تأکید کرد و گفت: دولت نباید صرفاً با دیدگاه سیاسی تحلیل شود و نکات مثبت آن نیز باید دیده شود تا ریشه‌های مشکلات جامعه شناسایی شود.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با اشاره به ظرفیت مساجد و علمای دینی برای مصون‌سازی جامعه از آسیب‌های اخلاقی افزود: در شهر قم بیش از ۶۶۸ مسجد فعال و بیش از ۸۰۰ پایگاه فرهنگی مستقر در استان قم وجود دارد. اگر درس‌های اخلاق به درستی در این مراکز احیا شوند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی شکل نمی‌گیرد.

وی محور اصلی این جلسات را سیره پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد و یادآور شد: احیای اخلاق اجتماعی از طریق درس اخلاق در مساجد می‌تواند به شکل مؤثری جلوی بروز آسیب‌ها را بگیرد و جامعه را مصون کند.

یاد و خاطره شهید حاج رمضان

برادر سردار شهید محمدسعید ایزدی معروف به حاج رمضان در این مراسم با اشاره به وفاداری و تبعیت کامل این شهید از رهبر معظم انقلاب گفت: حاج رمضان همیشه نظر رهبری را بر نظر خود مقدم می‌دانست و هر آنچه امامین انقلاب دستور می‌دادند بی‌چون و چرا اجرا می‌کرد.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

وی افزود: بر اساس توصیه رهبر معظم انقلاب حاج رمضان نزدیک به ۱۶ ماه در معرض دید قرار نگرفت تا اینکه به فیض شهادت نائل آمد و همواره نظر رهبر انقلاب را مقدم بر نظر خود می‌دانست که این یکی از شاخصه‌های برجسته اخلاقی و انقلابی او بود.

رحمت پیامبر پشتوانه وحدت ملت ایران

حجت‌الاسلام شیخ عبدالله دقاق عالم برجسته بحرین در این مراسم با تأکید بر تجلی رحمت الهی در ولادت پیامبر اکرم(ص)، گفت: این رحمت عامل اصلی حفظ وحدت و ایستادگی ملت ایران حتی در شرایط سخت تاریخی مانند دوران جنگ ۱۲ روزه بوده است.

وی افزود: دشمنان در زمان حمله به ایران انتظار داشتند مردم دچار پراکندگی شوند اما وحدت و ایمان سد محکمی در برابر این توطئه‌ها بود.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

این عالم بحرینی با اشاره به اهمیت شخصیت‌های فداکار مانند شهید محمدسعید ایزدی، یادآور شد: این شخصیت‌ها برای ایران و امت اسلامی الهام‌بخش هستند و نشان‌دهنده نقش ایمان و مسئولیت‌پذیری در تقویت جامعه است.

حجت‌الاسلام دقاق تأکید کرد: هدف این جلسات تقویت روحیه اخلاقی، معرفتی و دینی جامعه است تا مردم علاوه بر رشد فردی،در صحنه‌های اجتماعی و ملی حضور مؤثر و متحد داشته باشند.

ولایت محور امت‌سازی اسلامی

حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی رئیس پژوهشکده باقرالعلوم(ع)، با تأکید بر نقش بنیادین ولایت در امت‌سازی اسلامی گفت: ولایت محور امت‌سازی است و بدون تکیه بر این اصل نمی‌توان به وحدت حقیقی دست یافت.

وی افزود: همکاری‌ها و تعاملات با برادران اهل سنت در سال‌های اخیر سبب گسترش همگرایی و تحکیم وحدت اسلامی شده است.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

رئیس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) بر اهمیت پیوند اخلاق و معرفت دینی در امت‌سازی تأکید کرد و گفت: جلسات درس اخلاق در مساجد می‌تواند بستری برای تربیت نسلی مؤمن، اخلاق‌مدار و آگاه نسبت به معارف دینی فراهم کند.

اهداف برگزاری جلسات درس اخلاق

این آیین با حضور جمعی از علمای دین، طلاب و فعالان فرهنگی برگزار شد و برنامه‌ریزی برای برپایی جلسات درس اخلاق در طول سال ادامه خواهد داشت. محور اصلی این طرح تقویت اخلاق اجتماعی، انسجام دینی و همبستگی ملی بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت(ع) است.

با بهره‌گیری از ظرفیت مساجد، علمای دین و مشارکت مردمی انتظار می‌رود این جلسات موجب ارتقای سطح اخلاقی، معنوی و اجتماعی جامعه شود و نقشی مؤثر در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفا کند.

آیین رونمایی و آغاز جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم برگزار شد

این برنامه همچنین با یاد و بزرگداشت شخصیت‌های برجسته اخلاقی و انقلابی همراه شد و بر اهمیت پیروی از رهنمودهای رهبر انقلاب و الگوگیری از سیره پیامبر اکرم(ص) تأکید شد تا مسیر تربیت اخلاقی و دینی جامعه در سال‌های آتی مستحکم‌تر و مؤثرتر باشد.

ارسال نظرات