۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۷۹۸۱۷۸
آیت‌الله جوادی آملی:

جهان ظلم را برنمی‌تابد؛ سنت الهی بر نابودی ستمکاران است

جهان ظلم را برنمی‌تابد؛ سنت الهی بر نابودی ستمکاران است
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به حوادث غزه و ظلم صهیونیست ها، تصریح کرد: سرانجام ستمگران نابودی است و سنت الهی در ریشه‌کن ساختن ظلم قطعی خواهد بود.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، جلسه هفتگی درس اخلاق حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی، صبح امروز در مسجد اعظم قم و با حضور جمعی از اقشار مختلف مردم برگزار شد.

حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی در ادامه شرح نهج‌البلاغه و در تفسیر کلام قصار ۱۸۴ امیرالمؤمنین(ع) «مَا شَكَكْتُ فِي الْحَقِّ مُذْ أُرِيتُهُ» بیان داشت: معرفت حقیقی، هنگامی که از سوی خداوند به بنده ارائه شود، هرگز با تردید همراه نیست و راه شک در آن بسته می‌شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد:  عصمت و معجزه دو موهبت الهی‌اند که نه با درس خواندن به دست می‌آیند و نه از سنخ علوم معمولی‌اند؛ این مقامات ویژه، «هبه» الهی برای خلفای خدا و حجج الهی است.

وی تأکید کرد: معجزه در زمره علوم اکتسابی قرار نمی‌گیرد و وابسته به اراده الهی و شأن خلافت الهی است، نه مهارت علمی و فراگیری‌های بشری.

حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی با اشاره به جایگاه خلیفه‌الله اذعان داشت: خلیفه خدا کسی است که کار الهی می‌کند، نه اینکه صرفاً عالم، محقق یا مدرس باشد. علما و فقها با تلاش خود عالم می‌شوند، اما خلافت الهی جایگاهی است که تنها با انتخاب و افاضه خداوند محقق می‌شود.

وی در تبیین تفاوت «علم معصوم» با علوم بشری بیان داشت: علم الهی، علمى است که نه خطا در آن راه دارد و نه کسی می‌تواند صاحب آن علم را از مسیر حق منحرف کند. اینکه حضرت در نهج البلاغه می‌فرماید: «ما کَذَبْتُ وَ لا كُذِّبْتُ وَ لا ضَلَلْتُ وَ لا ضُلَّ بِی»؛ یعنی نه خود گمراه شدیم، نه کسی توانست ما را گمراه کند.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به ظلم و عاقبت آن و با استناد به کلام قصار ۱۸۶ امیرالمؤمنین(ع) «لِلظَّالِمِ الْبَادِي غَداً بِكَفِّهِ عَضَّةٌ» تأکید کرد: نظام هستی با ظلم سازگار نیست؛ همان‌گونه که بدن انسان غذای ناسازگار را پس می‌زند، عالَم نیز ظلم را تحمل نمی‌کند.

وی با اشاره به حوادث غزه و ظلم صهیونیست ها، بیان داشت: سرانجامِ ستمگران نابودی است و سنت الهی در ریشه‌کن ساختن ظلم قطعی خواهد بود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه آموزنده زیارت‌نامه‌ها، گفت: زیارت‌ها تنها قرائت الفاظ نیستند، بلکه «درس»‌های بزرگ معرفتی برای سالکان راه حق به شمار می‌آیند. گاهی ممکن است انسان توفیق تشرف به حرم را نیابد، اما مطالعه دقیق زیارت جامعه کبیره خود دریایی از معرفت و آموزه‌های عمیق است.

حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی بیان داشت: در زیارت جامعه، انسان حاجات فراوانی را مطرح می‌کند و از خداوند می‌خواهد که آن‌ها را برآورده سازد؛ اما در کنار همه این نیازها، یک حاجت اصلی و بنیادین وجود دارد که شیعه در حضور معصوم(ع) بر زبان می‌آورد و آن، دست یافتن به مدرسه معرفتی اهل‌بیت(ع) است؛ مدرسه‌ای که فرشتگان نیز در آن شاگردی می‌کنند و علوم آن تنها در دسترس پیامبران مرسل و فرشتگان مقرّب است.

وی افزود: این زیارت‌ها به ما می‌آموزند که حقیقت علم اهل‌بیت(ع) فراتر از حد توان بشر عادی است و ما باید از خداوند بخواهیم بهره‌ای از این علوم نورانی نصیبمان شود؛ چرا که همین بهره اندک، مسیر انسان را از خطا، لغزش و گمراهی حفظ می‌کند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: حوزه‌های علمیه باید از این معارف بلند استفاده کنند و جامعه اسلامی را به‌سوی تحقق کامل عدالت و حاکمیت حق رهنمون سازند.

ارسال نظرات