۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۵
کد خبر: ۸۰۵۰۶۶
معاون آموزش حوزه‌های علمیه تأکید کرد؛

المپیاد علمی حوزه؛ جلوه‌ای از جهاد علمی و معرفتی طلاب در میدان جنگ شناختی

المپیاد علمی حوزه؛ جلوه‌ای از جهاد علمی و معرفتی طلاب در میدان جنگ شناختی
حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با تأکید بر اینکه احیای دین و اقامه آن در جامعه بدون همت‌های بلند و نیروسازی علمی ممکن نیست، گفت: طلاب امروز باید با درک شرایط جهاد فرهنگی و جنگ شناختی، رسالت تاریخی حوزه را در عرصه علم، معرفت و فرهنگ ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون آموزش حوزه‌های علمیه، در آیین افتتاحیه مسابقات علمی (المپیاد) حوزه‌های علمیه که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) قم برگزار شد، ضمن اشاره به فرا رسیدن یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم تربیت طلاب توانمند را محور اصلی پیشرفت دینی و فرهنگی جامعه دانست و اظهار داشت: برای احیای دین و تأثیرگذاری واقعی در جهان اسلام باید نیروهای عالم مهذب و پرچمدار تربیت شوند بدون چنین نیروسازی اقامه دین در جامعه تحقق‌پذیر نخواهد بود.

وی افزود: سیره علمای بزرگ ما نشان می‌دهد که آنان هرگز به موفقیت‌های محدود فردی اکتفا نکردند بلکه افق‌های بلندی را دیدند و به دنبال تأسیس نهادهای علمی و تربیت صدها پرچمدار دین بودند دین اسلام نگاه جامع و تمدنی دارد و همین نگاه باید امروز نیز در روحانیت و حوزه‌ها زنده بماند.

حوزه علمیه قم محصول نگاه بلند و تمدن‌ساز علمای بزرگ

معاون آموزش حوزه‌های علمیه با مرور بخشی از تاریخ حوزه بازتأسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آیت‌الله‌العظمی شیخ عبدالکریم حائری(ره) را مبدأ تحولی عظیم در جهان تشیع توصیف کرد و بیان داشت: مرحوم حاج شیخ با نگاهی الهی و آینده‌نگرانه حوزه‌ای را بنیان گذاشت که از آن شخصیت‌هایی چون امام خمینی(ره) برخاستند و مسیر تحولات عظیم سیاسی فرهنگی و دینی را در ایران و منطقه تغییر دادند این واقعیت نشان می‌دهد که نیروسازی ریشه‌ای زیربنای هر تحول بزرگ در تاریخ اسلام است.

وی با اشاره به شرایط دشوار آن دوران یادآور شد: در سال‌های نخستین شمار طلاب قم از ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر فراتر نمی‌رفت اما همان جمع اندک با ایمان زهد و تلاش علمی پایه‌گذار بزرگ‌ترین تحول فکری و دینی قرن شدند این نهال مبارک اکنون پس از یک قرن به درختی تنومند تبدیل شده است.

الگوی پایداری علمای سلف راهنمای طلاب امروز

حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سختی‌های دوران تأسیس حوزه اظهار داشت: مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری در برابر مشکلات مالی و فشارهای سیاسی ایستاد و با توکل بر خدا و اراده‌ای استوار مسیر تربیت شاگردان و اعتلای علوم دینی را ادامه داد این الگوی ایثار و استقامت باید در جان طلاب امروز زنده باشد.

طلاب در میدان جهاد فرهنگی و جنگ شناختی

معاون آموزش حوزه‌های علمیه با تأکید بر نقش طلاب در شرایط کنونی افزود: امروز در میدان جنگ شناختی هستیم میدانی که رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به آن هشدار داده‌اند بسیاری از انحرافات فکری و آسیب‌های فرهنگی جامعه در همین بستر شکل می‌گیرد و مقابله با آن جهادی علمی و معرفتی می‌طلبد این جهاد بر دوش حوزه‌ها و طلاب جوان است.

وی با اشاره به حضور دو شهید نوجوان گمنام در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) خاطرنشان کرد: جوانان دیروز در جبهه با جان خود از دین دفاع کردند و امروز جوانان طلبه باید در جهاد علم و آگاهی همان نقش را ایفا کنند سلاح طلاب در این میدان علم تقوا و معرفت است.

المپیاد علمی حوزه جلوه‌ای از جهاد علمی

حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با اشاره به گستردگی برگزاری مسابقات علمی حوزه‌های علمیه ابراز کرد: در این دوره بیش از هشت‌هزار طلبه از استان‌های مختلف کشور شرکت کردند و جمع حاضر برگزیدگان نهایی این مسیر علمی‌اند تلاش علمی این طلاب نماد پویایی حوزه و انگیزه‌ای برای رشد و تعالی بیشتر است.

وی ضمن قدردانی از مدیران مدارس معاونان آموزش و دست‌اندرکاران برگزاری المپیاد‌ها افزود: حتی طلابی که به مراحل نهایی نرسیده‌اند نیز برای ما ارزشمندند رقابت علمی فرصتی برای رشد و انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر در مسیر علم و ایمان است.

ارسال نظرات