۰۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۸۰۷۹۳۱
گزارشی از نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی؛

از حفظ هویت مردمی روحانیت در کنار پیشرفت‌های ساختاری تا رشد کمّی و کیفی گروه‌های جهادی طلبگی

از حفظ هویت مردمی روحانیت در کنار پیشرفت‌های ساختاری تا رشد کمّی و کیفی گروه‌های جهادی طلبگی
نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی با حضور مسئولین گروه های جهادی حوزوی کشور و جمعی از مسئولان حوزه علمیه و فعالان جهادی در مجتمع فرهنگی ولایت قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی با حضور مسئولین گروه های جهادی حوزوی کشور و جمعی از مسئولان حوزه علمیه و فعالان جهادی روز گذشته در مجتمع فرهنگی ولایت برگزار شد.

در این نشست مباحث مختلفی در راستای گستره اقدامات تبلیغی جهادی گروه های حوزوی و فراهم سازی بستر های حمایتی از جهادگران حوزوی و فرصت های هم افزایی مطرح شد.

نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی برگزار شد

حفظ هویت مردمی روحانیت در کنار پیشرفت‌های ساختاری جریان جهادی

حجت‌الاسلام علیخانی، مدیر گروه‌های جهادی حوزه‌های علمیه، در سخنانی با اشاره به دیدار جمعی از جهادگران با رهبر معظم انقلاب، بر اهمیت حفظ هویت میدانی و مردمی روحانیت تأکید کرد و گفت: در آن دیدار، جمعی از فعالان جهادی گزارش‌های ارزشمندی از اقدامات نوآورانه خود ارائه کردند؛ از راه‌اندازی سکوهای هوشمند برای اتصال نیازمندان به توانمندان تا پیگیری قوانین محرومیت‌زدا در قالب جهاد اداری. این اقدامات نشان‌دهنده بلوغ و پیشرفت جریان جهادی است، اما رهبر انقلاب در همان جلسه نکته‌ای کلیدی را یادآور شدند: «پیشرفت‌های چشمگیر شما، شما را از تعمیر سقف خانه پیرزن روستایی غافل نکند.» این تذکر، ناظر به حفظ روح خدمت مستقیم و بی‌واسطه در کنار کارهای ساختاری و کلان است.

وی با بیان اینکه «خدمت یدی» نقش هویت‌ساز برای روحانیت دارد، افزود: طلاب در طول سال در عرصه‌های علمی، تبلیغی و فرهنگی فعال‌اند، اما حضور کوتاه‌مدت در میدان‌های خدمت‌رسانی عملی ــ مانند ساخت‌وساز در مناطق محروم یا امدادرسانی در بحران‌ها ــ موضوعیت تربیتی دارد. این حضور، صرفاً برای رفع یک نیاز مادی نیست، بلکه برای تقویت روحیه جهادی در خودِ طلبه است؛ روحیه‌ای که به گفته رهبر انقلاب، شرط خدمت حقیقی به کشور است.

نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی برگزار شد

مدیر گروه‌های جهادی حوزه‌های علمیه با اشاره به روند تقویت ساختار این جریان در سال‌های اخیر تصریح کرد: طی پنج تا شش سال گذشته، تلاش شده هویت جریان جهادی در حوزه نهادینه شود. امروز نگاه مدیران مدارس علمیه نسبت به فعالیت‌های جهادی مثبت‌تر شده و این عرصه به عنوان یک افتخار طلبگی شناخته می‌شود. در همین راستا، سازوکار صدور مجوز برای گروه‌های جهادی طلاب تسهیل شد و تاکنون بیش از هزار گروه ثبت درخواست کرده‌اند که بخش قابل توجهی از آن‌ها مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه حمایت تشکیلاتی در حوزه نیازمند تقویت بیشتر است، گفت: در حوزه علمیه، حمایت از افراد سابقه طولانی دارد، اما تقویت و تثبیت تشکل‌های میدانی مانند گروه‌های جهادی، تبلیغی و رسانه‌ای نیازمند توسعه زیرساخت‌های حقوقی و حمایتی است. اقدام اخیر در صدور مجوزها گامی حمایتی و تسهیل‌گر بوده تا گروه‌ها بتوانند با پشتوانه حقوقی بهتر به فعالیت خود ادامه دهند.

حجت‌الاسلام علیخانی در ادامه با تبیین مفهوم «فرهنگ جهادی» اظهار داشت: هدف اصلی از توسعه گروه‌های جهادی، صرفاً اجرای پروژه‌های عمرانی نیست، بلکه ترویج روحیه‌ای است که خودبرتربینی و فاصله از مردم را از بین می‌برد. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان علمی نیز بر لزوم پرهیز از «تافته جدا بافته بودن» تأکید کرده و راه تقویت روحیه جهادی را حضور در اردوهای جهادی دانسته‌اند. این توصیه نشان می‌دهد که جهاد خدمت‌رسانی، یک مدرسه تربیتی است.

وی افزود: فرهنگ جهادی را باید تولید و توسعه دهیم. یکی از راه‌های آن ارتباط با شهداست؛ راهیان نور چنین نقشی داشت. اما امروز جریان جهادی اوج گرفته است؛ چون انسان در آن صرفاً زائر نیست، خادم میدان است.

نشست هم اندیشی جهادگران حوزوی برگزار شد

حجت الاسلام علیخانی خاطرنشان کرد: گاهی اثر یک خدمت ساده و بی‌ادعا، از ده‌ها برنامه رسمی بیشتر است. حضور یک روحانی در کنار مردم در بحران‌هایی مانند سیل، زلزله یا حوادث اجتماعی، پیام عملی وحدت و همدلی را منتقل می‌کند. بر همین اساس، راهبرد اصلی جریان جهادی حوزه، تحقق «تبلیغ عملی» است؛ همان مفهومی که در روایت «کونوا دعاة الناس بغیر ألسنتکم» مورد تأکید قرار گرفته است.

رشد کمّی و کیفی گروه‌های جهادی طلبگی

مدیر گروه‌های جهادی حوزه‌های علمیه در پایان با اشاره به رشد کمّی و کیفی این جریان گفت: امروز بیش از ۲۱۰۰ گروه جهادی طلبگی در سراسر کشور فعال‌اند؛ رشدی که حاصل تلاش جمعی، تجربه حوادث بزرگ ملی و حمایت‌های و رهبر انقلاب  و مدیریت حوزه های علمیه است. این مسیر همچنان نیازمند صبر، تقویت ساختارها و همت مضاعف است تا فرهنگ جهادی به عنوان بخشی از هویت پایدار حوزه‌های علمیه، بیش از پیش گسترش یابد.

ارسال نظرات