۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۸۱۴۸۲۷

نمایشگاه کتاب و سلب حمایت از فرهیختگان + لینک نمایشگاه

نمایشگاه کتاب و سلب حمایت از فرهیختگان + لینک نمایشگاه
یارانه کتاب که پیش از این به عنوان حمایتی مهم برای جامعه دانشگاهی و حوزوی شناخته می‌شد، از دانشجویان، اساتید و طلاب در نمایشگاه کتاب امسال حذف گردید.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، عدم تخصیص یارانه کتاب به دانشجویان، اساتید و طلاب در نمایشگاه امسال، تصمیمی ناخوشایند و در تعارض با اهداف فرهنگی و علمی کشور است. این اقدام که به بهانه عدم تخصیص یارانه ویژه به این قشر از جامعه صورت گرفته، در عمل گامی به عقب در حمایت از قشر فرهیخته و تولیدکنندگان و مروجان علم محسوب می‌شود.

دانشجویان، اساتید و طلاب، ستون فقرات پیشرفت علمی و فرهنگی هر جامعه‌ای هستند. این قشر نیازمند دسترسی آسان و مقرون به صرفه به منابع علمی و دانش روز است تا بتوانند در مسیر تحقیق، پژوهش و آموزش گام بردارند. کتاب، به عنوان اصلی‌ترین ابزار انتقال دانش و تجربه، نقشی حیاتی در این میان ایفا می‌کند. کاهش یا حذف یارانه کتاب، به معنای افزایش هزینه تمام‌شده دسترسی به علم برای این قشر است. این امر می‌تواند منجر به کاهش سرانه مطالعه، افت کیفیت پژوهش‌ها و در نهایت، کند شدن روند توسعه علمی و فرهنگی کشور شود.

در شرایطی که کشور با چالش‌های اقتصادی متعددی روبرو است، حمایت از بخش‌های مولد و تاثیرگذار جامعه، از جمله جامعه علمی و فرهنگی، باید در اولویت قرار گیرد. نمایشگاه کتاب، به عنوان رویدادی فرهنگی که بستری برای عرضه و تبادل دانش فراهم می‌آورد، فرصتی مغتنم برای تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی و حمایت از اهالی علم است. حذف یارانه کتاب از سبد حمایتی دانشجویان، اساتید و طلاب، نه تنها این فرصت را محدود می‌کند، بلکه پیامی دلسردکننده به این قشر مهم ارسال می‌دارد که دغدغه‌های فرهنگی و علمی آنان در اولویت‌های تصمیم‌گیری‌ها قرار ندارد.

انتظار می‌رود مسئولان امر، با بازنگری در این تصمیم، مجدداً نسبت به تخصیص یارانه کتاب به دانشجویان، اساتید و طلاب اقدام نمایند تا چراغ راه علم و فرهنگ در جامعه همچنان پرفروغ باقی بماند. حمایت از علم، سرمایه‌گذاری در آینده است و حذف یارانه‌ها از این بخش، سرمایه‌سوزی محسوب می‌شود.

گفتنی است نمایشگاه مجازی کتاب تهران از ساعت ۱۰  صبح روز شنبه، ۲۶ اردیبهشت‌ماه آغاز و تا تاریخ ۲ خردادماه با شعار «بخوانیم برای ایران» در بستر  book.icfi.ir برگزار می‌شود.

ارسال نظرات