۰۸ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۸۲۱۱۲
با سخنرانی رییس مجلس؛

مراسم بزرگداشت آیت الله میرزا هاشم آملی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم بزرگداشت آیت الله میرزا هاشم آملی امروز با سخنرانی رییس مجلس شورای اسلامی در آمل برگزار شد.
آيت الله ميرزا هاشم آملي
به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا در ساری، مراسم بزرگداشت آیت الله میرزا هاشم آملی امروز با سخنرانی علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در روستای لوط بهرستاق بخش لاریجان شهرستان آمل برگزار شد.

لاریجانی درمراسم بزرگداشت ابوی خود  با بیان این‌که معارف اهل بیت ستون فکری انقلاب اسلامی و نظام اسلامی هستند، گفت: آیت الله میرزا هاشم آملی (ره) همواره اشتغالات علمی به معارف اهل بیت (ع) در آخرت را مسرت بخش توصیف می کردند.

وی با اشاره به این که آیت الله میرزا هاشم آملی (ره) همواره تأکید می کردند در طول روز ساعت خاصی را برای کسب معارف اهل بیت (س) اختصاص دهیم، افزود: ایشان بهره گیری از معارف اهل بیت را ضروری والزامی می دانستند.

لاریجانی همچنین از برپایی این مراسم گرامیداشت که به یادبود پدر مرحومش آیت‌الله میرزا هاشم آملی برگزار شد، تشکر و تصریح کرد: مرحوم پدر ما حدود 40 سال در نجف اشرف تحصیل و تدریس کردند و شخصیتی بود که با فرهنگ اهل بیت (ع) و معارف آنها مأنوس بود.

رییس مجلس شورای اسلامی پیامبران، علما و شهدا را سه گروه شفاعت کننده در قیامت دانست و خاطرنشان کرد: علمای دین و شهدا در به عنوان مکمل در جامعه ی بشری نقش آفرینی می کنند واز همین رو از جایگاه والایی برخوردار هستند.

وی برگزاری بزرگداشت علما ویادواره های شهدا در مناطق مختلف کشور را نشان دهنده بلوغ سیاسی ملت ولایت مدار ایران اسلامی به ویژه جوانان این کشور دانست و تصریح کرد: برگزاری این گونه برنامه ها اثرات معنوی بسیاری را در جامعه در برخواهد داشت.

به گزارش رسا، آیت الله میرزا هاشم آملی در سال 1278 ش، در یکی از روستاهای لاریجان در هفتاد کیلومتریِ شهر آمل دیده به جهان گشود.

وی در طول 31 تلاش پی گیر و خستگی ناپذیر خویش، توانست علوم رایج حوزه های علمیه مانند ادبیات عرب، فقه، اصول، فلسفه، هیئت و رجال، درایه، اخلاق، عرفان، منطق و حکمت نظری را از محضر استادان نام آور قم، تهران و نجف کسب و قله های علم و ایمان را فتح کند. 

آیت الله میرزا هاشم آملی همچنین از محضر اساتیدی چون حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزا حسین نائینی، آقاضیاءالدین عراقی، سیدابوالحسن اصفهانی، میرزا محمدعلی شاه آبادی و سید محمد حجت کوه کمری کسب فیض کرد.

وی در راه نشر و گسترش دانش آل محمد صلی الله علیه و آله از هیچ کوششی فروگذار نکرد و بیش از پنجاه سال به تدریس علوم اهل بیت همت گماشت و در کنار تدریس به تألیف و تحقیق پرداخت و هنگامی که نخستین اثر ایشان به نام بدایع الافکار، تقریرات درس آیت اللّه آقاضیاء عراقی به زیور طبع آراسته شد، افکار اساتید حوزه را متوجه خود ساخت.

آیت الله میرزا هاشم آملی همچنین در طول دوران عمر با برکت خود آثاری چون کتاب الطهارة، کتاب الصلوة، مناسک حج، توضیح المسائل، رسالة فی النیة و حاشیه بر عروة الوثقی را خلق کرد.

این عالم ربانی در کنار تألیفات پرثمر و پرورش شاگردان فرزانه، خدمات فرهنگی ارزش مندی نیز از خود به یادگار گذاشت که می توان از تأسیس مدرسه علمیه ولی عصر(عج) در قم و نیز بنای ده ها مسجد در گوشه و کنار استان مازندران نام برد.

سرانجام آیت اللّه آملی پس از 91 سال تلاش و کوشش در جهت احیاء و بزرگداشت شعائر دینی و پشت سر نهادن سکته ای ناقص و یک دوره بیماری، در عصر روز جمعه چهارم رمضان المبارک 1413 ق (7 اسفند 1371 ش) بدرود حیات گفت و جهان علم و تقوا و فضیلت را در سوگ خویش عزادار ساخت./950/پ202/ص
ارسال نظرات