۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۵
کد خبر: ۸۲۳۵۹۷
حجت‌الاسلام لیالی در گفت‌وگو با رسا مطرح کرد؛

انتقام به یک رویه رسمی و اجرایی در کشور تبدیل شود/ انتقاد از «لیبرال سکولارهای» حوزوی

لیالی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه خون‌خواهی از شهادت شهید امام خامنه‌ای و همراهانشان فراتر از یک مسئله عاطفی، یک تکلیف شرعی و انسانی است، از نهادهای مختلف کشور خواست تا این موضوع را با جدیت در دستور کار قرار دهند.

حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به جنایت ترور شهید امام خامنه ای و همراهانشان، خون‌خواهی از ایشان را نه یک مسئله شخصی یا عاطفی صرف، بلکه یک «تکلیف شرعی، عقلی، انسانی و وجدانی» دانست و از نهادهای مختلف کشور خواست که با جدیت این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

وی با انتقاد از برخی رویکردها در میان برخی به ظاهر فضلای حوزه که به زعم او بحث انتقام و خون‌خواهی را نفی می‌کنند، تصریح کرد: متأسفانه امروز برخی اعضای مجامع لیبرال و سکولار حوزه، با نگاهی خلاف قرآن و روایات، بحث انتقام را به حاشیه رانده‌اند؛ در حالی که قرآن کریم بیش از ۱۷ مرتبه بر واژه انتقام و مشتقات آن تأکید کرده است.

این استاد حوزه با استناد به آیات جهاد و قصاص نظیر «وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ» و نیز آیات اعتدال و مقابله به مثل، تأکید کرد: امروز جنایتکاران آمریکایی و صهیونیستی که پدر امت را به شهادت رسانده‌اند، مصداق بارز کفار و ظالمانی هستند که قرآن دستور مقابله با آنها را صادر کرده است. خون شهید رئیسی و ۱۶۸ دانش‌آموز میناب، فریاد انتقام را از گلوی هر مسلمان برمی‌آورد. 

حجت‌الاسلام لیالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیره تاریخی شیعه، قیام‌های توابین و مختار را نمونه‌ای از خون‌خواهی امام حسین (ع) برشمرد و افزود: یکی از اهداف قیام حضرت مهدی (عج) پس از ظهور، انتقام از قاتلان آل‌محمد است. امروز نیز ولی‌فقیه به عنوان حاکم اسلامی، وظیفه دارد فرمان انتقام و خون‌خواهی از دشمنان را صادر کند، همان‌گونه که در پی شهادت حاج‌قاسم و شهید نصرالله این رویه وجود داشت.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با انتقاد شدید از عملکرد نهادهای دیپلماتیک، قضایی و سیاسی کشور در پی جنایت ترور شهید امام خامنه‌ای و همراهانشان، خواستار تصویب فوری قوانین سخت‌گیرانه و اقدام مقتدرانه در سطح بین‌المللی شد. وی تأکید کرد که سکوت و تأخیر در پاسخگویی به این جنایات، نه تنها باعث کاهش اعتماد عمومی می‌شود، بلکه دشمن را برای تکرار ترورهای خود در سطح رهبری و حاکمیت جسورتر می‌کند.

حجت‌الاسلام لیالی با بیان اینکه خون‌خواهی از شهدا و دانش‌آموزان قربانی ترور، یک مطالبه عمومی و مأموریت ملی است، بر ضرورت خروج از رویکردهای منفعلانه و حرکت به سوی یک «پاسخ مقتدرانه» تأکید کرد. وی ضمن اشاره به حمایت‌های مراجع تقلید از جمله حضرت آیت‌الله نوری همدانی، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، حضرت آیت‌الله سیستانی و حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی از ضرورت انتقام، خواستار حرکت هماهنگ میان تمامی ارکان کشور شد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش کلیدی نهادهای قانون‌گذار، خواستار آن شد که مجلس شورای اسلامی از طریق کمیسیون‌های امنیت ملی و حقوقی، چارچوب‌های قانونی و سیاسی مشخصی را برای برخورد با عوامل ترور و وطن‌فروشان تعیین کند. وی تصریح کرد که پس از تصویب این طرح‌ها توسط مجلس و تأیید شورای نگهبان، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای دقیق این تکالیف هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با انتقاد از پراکندگی مسئولیت‌ها، تأکید کرد که نباید اجازه داد عدم انجام وظیفه توسط نهادهای مختلف، باعث بی‌نتیجه ماندن خون شهدا شود.

این استاد حوزه با نگاهی به عملکرد دستگاه‌های دیپلماتیک و قضایی، از وضعیت فعلی دیپلماسی کشور انتقاد کرد و آن را در برخی ابعاد «ضعیف» خواند. وی با اشاره به حوادث گذشته و تهدیدات علیه مقام معظم رهبری، پرسید که چرا در برابر رجزخوانی‌ها و تهدیدات مستقیم دشمن، پاسخ مقتدرانه‌ای داده نشده است.

حجت الاسلام لیالی با اشاره به شهادت فرماندهان بزرگی همچون حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله، هشدار داد که اگر دشمن احساس کند در برابر نظام اسلامی ضعفی وجود دارد، جرأت ترورِ حاکمیت و رهبری را خواهد داشت.

وی افزود: عدم برخورد با تهدیدات آشکار، دشمن را در پایتخت حکومت اسلامی جسور کرده و می‌تواند منجر به کاهش امنیت حاکمیت شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با انتقاد مستقیم از معاونت حقوقی وزارت امور خارجه، خواستار اقدام فوری در مجامع بین‌المللی شد. وی با ابراز تعجب از عدم ارائه شکایت‌های رسمی به سازمان ملل، شورای امنیت و سازمان‌های حقوق بشری در پی جنایت ترور ۱۶۸ دانش‌آموز مدرسه میناب، تأکید کرد که دیپلماسی نباید تنها در سطح تبیین باشد، بلکه باید از ظرفیت‌های حقوقی برای تحت فشار قرار دادن جنایتکاران استفاده کند.

حجت‌الاسلام لیالی در بخش پایانی سخنان خود، تأخیر در اجرای عدالت و انتقام را با دو پیامد خطرناک دانست: نخست، تضعیف اعتماد عمومی و ناامیدی مردم از توانمندی نظام و دوم، ایجاد فضا برای تکرار جنایات توسط دشمن.

استاد حوزه علمیه هشدار داد که اگر پاسخ به این جنایات از مسیر رسمی و مقتدرانه طی نشود، دشمن با اعتمادبه‌نفس بیشتری به دنبال ترور مقامات عالی‌رتبه خواهد بود.

وی در نهایت با تأکید بر اینکه مبانی خون‌خواهی کاملاً مستند به آیات قرآن، روایات و مبانی کلامی و فقهی است، خواستار آن شد که پاسخ به دشمن، فراتر از یک بحث سیاسی یا جنایی، به عنوان یک ضرورت استراتژیک و وظیفه‌شناسانه در تمامی سطوح کشور، از صداوسیما تا وزارت امور خارجه، دنبال شود.

حجت الاسلام لیالی با نقد عملکرد نهادهای دیپلماتیک و قضایی، گفت: دستگاه دیپلماسی باید با طرح شکایت بین‌المللی و استفاده از ظرفیت‌های حقوقی، نهادهای جهانی را در جریان جنایات دشمن قرار دهد. همچنین مجلس و شورای نگهبان موظف به تصویب قوانینی برای برخورد با عوامل ترور و وطن‌فروشان هستند. تأخیر در این اقدامات، نه تنها باعث تضعیف اعتماد عمومی می‌شود، بلکه دشمن را برای تکرار جنایات جری‌تر می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان با تأکید بر ضرورت وحدت حول محور ولایت، خاطرنشان کرد: امروز خون‌خواهی شهیدان، به ویژه شهید خامنه ای، تنها یک خواسته احساسی نیست؛ بلکه مطالبه عمومی ملت ایران و امت اسلامی است که باید به یک رویه رسمی و اجرایی در نظام تبدیل شود. دستگاه‌های مسئول از صداوسیما تا وزارت امور خارجه، باید پای کار بیایند و با قدرت در برابر دشمنان ایستادگی کنند.

ارسال نظرات
captcha