۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۸۲۳۶۲۱
حجت الاسلام والمسلمین مطهری‌اصل:

دانشگاه آزاد باید در تراز علم، تربیت و استقلال فکری حرکت کند

تبریز
آذربایجان شرقی- امام جمعه تبریز با تأکید بر جایگاه والای علم در آموزه‌های دینی گفت: دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد اسلامی باید در مسیر ارتقای علمی، تربیت اخلاقی و تقویت استقلال فکری حرکت کرده و از شتاب‌زدگی و سطحی‌نگری پرهیز کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌ اصل در جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌ شرقی، علم را موهبتی الهی دانست و اظهار کرد: انسان باید در مسیر دانش، فراتر از نگاه صرفاً مادی حرکت کند.

وی با اشاره به آموزه‌های قرآن کریم درباره علم افزود: خداوند در قرآن خود را آموزگار انسان معرفی کرده است که این موضوع نشان‌دهنده عظمت علم و جایگاه والای انسان در نظام آفرینش است.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌ شرقی تصریح کرد: اگر علم تنها در چارچوب ماده محدود شود، بسیاری از مسائل انسانی، اخلاقی و معنوی بی‌پاسخ خواهد ماند؛ از این رو دانشگاه‌ها باید نگاه عمیق‌تری به علم و معرفت داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین مطهری‌ اصل تفاوت دانشگاه اسلامی با دیگر مراکز علمی را در نگاه آن به علم و جایگاه انسان عنوان کرد و گفت: دانشگاه اسلامی، علم را هدیه‌ای الهی می‌داند و شأن انسان را فراتر از ماده تعریف می‌کند؛ بنابراین نادیده گرفتن ابعاد معنوی و اخلاقی انسان می‌تواند موجب کاهش ارزش‌های انسانی و علمی شود.

وی همچنین بر ضرورت آموزش دقیق و کامل در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تأکید کرد و گفت: دانشجو و طلبه باید از متن آموزش بهره‌مند شوند و استادان نیز در انتقال کامل مطالب کوتاهی نکنند.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید در مسیر ارتقای علمی حرکت کند، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود این دانشگاه از هرگونه شتاب‌زدگی و سطحی‌نگری در فرآیند آموزشی و علمی پرهیز کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل مالی دانشگاه‌ها اظهار کرد: نباید فشارهای مالی بر دوش دانشجویان گذاشته شود و لازم است مشکلات مالی دانشگاه‌ها با استفاده از ظرفیت‌ها و منابع موجود و از مسیرهای دیگر تأمین شود.

حجت الاسلام والمسلمین مطهری‌اصل افزود: دانشجویان باید فرصت و آرامش بیشتری برای تحصیل و ارتقای علمی داشته باشند و نباید تحت فشارهای غیرضروری قرار گیرند.

وی با قدردانی از تلاش مسئولان، استادان و دست‌اندرکاران دانشگاه آزاد اسلامی، این مجموعه را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های علمی کشور دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌ویژه از سال ۱۳۸۰ به بعد، نقش مؤثری در ارتقای علمی کشور داشته و در برخی رشته‌ها نیروهای متخصص و کارآمدی را به جامعه معرفی کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌ شرقی در پایان ابراز امیدواری کرد با هم‌افزایی مسئولان دانشگاه، مسیر رشد علمی، حل مشکلات مالی و تقویت زیرساخت‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با شتاب بیشتری ادامه یابد.

وحید نستوهی
ارسال نظرات
captcha