۱۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۴
کد خبر: ۸۳۱۶۸۵
آیت‌الله فاضل لنکرانی:

تقویت فاطمیه، ریشه‌های تشیع را مستحکم‌تر می‌کند

فلضل لنکرانی
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام با تأکید بر ضرورت گسترش فاطمه‌شناسی در مراکز علمی و آموزشی، اظهار داشت: مراجع شیعه در برابر تلاش‌ها برای کمرنگ‌کردن فاطمیه ایستادگی کردند.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدجوادفاضل لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، در شانزدهمین سوگواره شعر «محبوبه خدا» که در آستانه سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علی‌ها شب گذشته در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم‌السلام برگزار شد، با تأکید بر ضرورت گسترش فاطمه‌شناسی در مراکز علمی و آموزشی، اظهار داشت: باید شناخت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در حوزه‌های علمیه، مدارس، دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها رواج پیدا کند تا جامعه بیش از پیش با مقام و منزلت آن حضرت آشنا شود.
 
وی با اشاره به تلاش دشمنان برای از بین بردن فاطمیه خاطرنشان کرد: مراجع بزرگ شیعه در برابر این جریان ایستادگی کردند و رهبر شهید انقلاب نیز از احیای شعائر فاطمی و برگزاری مجالس عزاداری حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها استقبال و ابراز خرسندی می‌کردند؛ چنان‌که رهبر شهید در دیداری خصوصی، هم‌زمان با حضور مراجع در عرصه احیای فاطمیه، این اقدام را بسیار شایسته و ارزشمند دانسته و حمایت خود را از آن ابراز کرده بودند.
 
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در همین راستا با اشاره به اهتمام مراجع بزرگ شیعه به احیای فاطمیه تصریح کرد: مرحوم حضرت آیت‌الله گلپایگانی تأکید داشتند که در فاطمیه کوتاهی نشود؛ چراکه هرچه فاطمیه را قوی‌تر برگزار کنیم، ریشه‌های تشیع محکم‌تر خواهد شد.
 
آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر ضرورت شناخت مقام حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها بیان کرد: بر اساس روایات، حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها دارای نُه اسم هستند و در هر یک از این اسامی، اسرار و حقایقی نهفته است. باید درباره این اسامی مطالعه و تحقیق کنیم؛ چراکه همین توجه به مقام و منزلت حضرت، ما را به حقیقت ایشان نزدیک‌تر می‌کند.
 
وی با اشاره به روایت «فاطمه لیلة‌القدر» گفت: در برخی روایات آمده است که حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها لیلة‌القدر است و حقیقت ایشان همچون شب قدر برای ما ناشناخته است. در روایت دیگری آمده است که مردم از شناخت حقیقت حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها ناتوان هستند و هرچه در این مسیر تلاش کنند، باز هم به کنه معرفت ایشان دست نخواهند یافت.
 
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، با بیان اینکه روایات متعددی درباره عظمت خلقت حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها وجود دارد، اظهار داشت: در روایات آمده است که نور حضرت فاطمه سلام‌الله‌ علیها پیش از آفرینش آسمان‌ها و زمین و حتی پیش از خلقت ملائکه آفریده شده است. این روایات نشان‌دهنده جایگاه والای حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها است و باید درباره حقیقت آنها تأمل کرد.
 
وی با اشاره به برخی روایات درباره اسامی حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها افزود: در روایات آمده است که حضرت فاطمه سلام‌الله‌ علیها از نور عظمت خداوند آفریده شده است. شناخت مقام حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها نیازمند شناخت نبوت، امامت، قرآن و ولایت است و هرچه در این معارف عمیق‌تر شویم، بهتر می‌توانیم به شناخت آن حضرت نزدیک شویم.
 
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، در پایان با تأکید بر ضرورت زنده نگه‌داشتن یاد و مصائب حضرت زهرا سلام‌الله‌ علیها، خاطرنشان کرد: باید در مسیر شناخت حقیقت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌ علیها تلاش کنیم و مجالس فاطمیه را با معرفت و توجه به مقام والای آن حضرت برگزار کنیم.
علی رشیدیان
ارسال نظرات
captcha