۲۵ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۸۳۹۶۲
سلسله مباحث ولایت(3):

‌آیت الله موسوی جزایری: جنگ‌‌های مسلمانان صدر اسلام با هدف ‌رهایی از آسیب کفار بود‌

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در خوزستان در ادامه سلسله مباحث ولایت به بیان نقش امام علی در جنگ بدر و فضائل آن حضرت پرداخت.
آيت الله موسوي جزايري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در خوزستان سحرگاه امروز در سومین جلسه از سلسله مباحث ولایت از صدا و سیمای خوزستان در خصوص شرایط عمومی جنگ بدر اظهار داشت: جنگ بدر نخستین نبرد تاریخی و سرنوشت ساز برای اسلام و بقای اسلام در گرو پیروزی در این نبرد بود.

وی ادامه داد: سپاه کفر در این نبرد از هزار نفر نیروی مجهز به امکانات و سلاح های روز تشکیل شده بود و در مقابل سپاه اسلام 313 تن نیروی مجهز به سلاح ایمان و عزم راسخ جهت پیشبرد منویات رسول اعظم (ص) بودند.

آیت الله موسوی جزایری خاطرنشان کرد: امکانات مسلمانان در این نبرد بسیار محدود بود و اکثر نیروها از وسیله نقلیه اعم از شتر یا اسب بر خوردار نبودند و عده ای حتی سلاح نداشتند اما در عوض سوز ایمان و شدت و قدرت اخلاص و همچنین وجود شخصیت الهی به نام علی بن ابی‌طالب که «کرارٌ غیر فرار» و هرگز به دشمن پشت نمی کرد، امتیاز ویژه ای برای مسلمانان بود.

رییس شورای حوزه علمیه خوزستان با اشاره به سخنی که همواره بر زبان رسول مکرم اسلام‌(ص) مبنی بر این‌که «آن جوانمردی که همیشه فتح و پیروزی نصیبش خواهد علی بن ابی‌طالب(ع) است»، خاطر‌نشان کرد: در جنگ بدر بیش از نیمی از کشته‌های دشمن به وسیله امام علی(ع) به جهنم واصل شدند و این امام همام نقش مهمی در فتح و غلبه مسلمانان بر کفار داشت.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: در این جنگ چهارده نفر از مسلمانان به درجه رفیع شهادت نائل شدند و از کفار هفتاد نفر اسیر و هفتاد کشته بر جای ماند و بیشتر اینها از سران و اشراف قریش و از روحیه مستکبرانه ای برخور دار بودند که ابوجهل از آن جمله بود.

استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به رشادت های امیرمومنان(ع) در جنگ بدر اظهار داشت: 36 نفر از نیروهای دشمن به دست علی ابن ابیطالب (ع) کشته شدند که عمده آنها از سران کفر بودند که پس از مرگشان شهر مکه تقریباً از سران کفر خالی شد در همین جنگ و به دلیل همین رشادت ها بود منادی ندا داد « لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» و همه مسلمانان این صدا را شنیدند.

آیت الله موسوی جزایری به بیان دیگر ویژگی های امام علی‌(ع) در این جنگ پرداخت و بیان داشت: پرچم سپاه اسلام در دست امیر مؤمنان(ع) قرار داشت و کسی که از این ویژگی برخوردار می شد به عنوان محور لشگر شناخته می شد که علمداری و فرماندهی جنگ از سوی پیامبر اعظم(ص) به امیر مؤمنان(ع) سپرده شده بود.

وی افزود: از دیگر مواردی که در جنگ بسیار اهمیت دارد بحث اطلاعات است که فرماندهی کل اطلاعات نیز به عهده امام علی‌(ع) گذاشته شده بود و ایشان به همراه گروهی به بررسی بیابان های اطراف پرداختند و با اسیر کردن دو تن از نیروهای کفر اطلاعات دقیقی از سپاه دشمن به دست آوردند.

استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به فضیلت دیگری از امام علی(ع) در جنگ بدر، ابراز داشت: در شب قبل از نبرد در هفده رمضان یکی از اقدامات امام علی(ع) که هیچ یک از مسلمانان شجاعت انجام آن را نداشت تهیه آب در آن بیابان برای سپاه اسلام بود که پس از مراجعت امام علی(ع) و گروه همراهش پیامبر اعظم(ص) از آنها پرسید چه اتفاقی در راه افتاد و این امام همام پاسخ داد: باد شدیدی شروع به وزیدن کرد و ما جهت در امان ماندن در جای خود ثابت ماندیم و این جریان سه مرتبه و هر بار شدید تر از قبل تکرار شد، پیامبر اعظم (ص) فرمود: بار اول هزار فرشته و در رأس آن میکائیل، باد دوم هزار فرشته و در رأس آن اسرافیل و باد سوم هزار فرشته و در رآس آن جبرییل بود که همگی برای درود بر تو آمده بودند.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سخنان افرادی که این جنگ ها را نشان از خشونت طلبی مسلمانان می دانند، ابراز داشت: این یک تصور غلط است چرا که مسلمانان از متحمل شدن خسارات فراوان از سوی کفار از مکه به مدینه مهاجرت کردند اما باز در خطر بودند و مورد تعقیب کفار قرار داشتند و جنگ های مسلمانان دفاع مقدسی جهت رهایی از آسیب کفار بود.‌/945/پ202/س
ارسال نظرات