۰۹ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۸۵۲۴۷
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد:

شناسایی و معرفی پژوهشگران قرآنی؛ قدم اول منشور توسعه فرهنگ قرآنی

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این‌که اگر بنا باشد در بحث پژوهش‌های قرآنی به مرحله مطلوب نزدیک شویم، لازمه‌اش این است که پژوهشگران حوزه علوم قرآنی و تفسیر شناسانده شوند، گفت: درباره نشر آثار پژوهشی نیز با پژوهشگران همکاری مناسبی انجام شود.
شناسایی و معرفی پژوهشگران قرآنی؛ قدم اول منشور توسعه فرهنگ قرآنی


به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، حجت‌‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، درباره وضعیت کنونی پژوهش‌های قرآنی در کشور گفت: پژوهش‌های قرآنی در سال‌های پس از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی داشته، گرچه با توجه به داعیه‌ای که ما در انقلاب اسلامی داریم و همچنین با عنایت به فرهنگی که به آن می‌بالیم، آن کارهایی که تاکنون انجام شده است و انجام می‌شود، در سنجش با دهه‌های قبل از انقلاب قابل توجه است.

وی افزود: اگر بنا باشد که به آن مرحله مطلوب نزدیک شویم، لازمه‌اش این است که پژوهشگران حوزه علوم قرآنی و تفسیر شناسانده شوند و بعد امکانات پژوهشی در حد ممکن در اختیار آن‌ها قرار بگیرد، مرحله بعد این است که در مورد نشر آثار پژوهشی با پژوهشگران همکاری خوبی انجام شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: شاید افرادی باشند که آثار پژوهشی را تدوین کرده باشند و منتظر نشر آثارشان باشند و کسی یا سازمانی نباشد که آن پژوهش را از آن‌ها گرفته و نشر دهد. زمانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خوبی در رابطه با نشر پژوهش‌ها شروع شده بود و بنا بود ادامه پیدا کند، ولی متأسفانه این مسئله محقق نشد.

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد با بیان این‌که در آن طرح وزارت ارشاد از دانشگاه‌ها خواسته می‌شد که بهترین پایان‌نامه‌های خود را در حوزه تفسیر و علوم قرآنی به آن وزارت بفرستند و در آنجا یک هیئتی وجود داشت که با ملاک‌هایی آن پایان‌نامه‌ها را منتشر می‌کرد، و بر اساس آن طرح بخش عظیمی از پایان‌نامه‌ها چاپ شد.

به گزارش ایسکا، این پژوهشگر قرآنی عنوان کرد: قرار بود این برای این طرح فراخوانی به محققان علوم قرآنی بدهند و کارهای پژوهشی علوم قرآنی را چه در حوزه ترجمه و چه در حوزه تحقیق و تصحیح متون کهن و چه تألیف منتشر کنند، ولی متأسفانه این طرح ادامه پیدا نکرد.

وی با اشاره به این‌که اگر بخواهیم پژوهش‌های قرآنی در کشور ارتقاء پیدا کند و گسترش یابد، و وضع پژوهش در کشور بهتر از آنچه هست، بشود باید به اصل پژوهش اهمیت خاص و بیشتری داده شود، گفت: لازم است تا ابزار و امکانات پژوهش بیش از گذشته در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد و در مقام نشر آثار نیز به آن‌ها یاری رسانده شود.

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد با تأکید بر کاربردی کردن پژوهش‌های قرآنی در کشور، گفت: بحث کاربردی کردن پژوهش‌های قرآنی بسیار مهم است، باید توجه شود که کتاب الهی برای هدایت انسان و هدایت جامعه است و به همین دلیل، زبان قرآن کریم نیز زبانی قابل فهم برای بشر است.

وی تصریح کرد: زبان قرآن کریم، زبان فطری است نه یک زبان علمی پیچیده، زبان قرآن با نهاد و فطرت مردم سخن می‌گوید؛ لذا ما باید تلاش کنیم تا پژوهش‌های قرآنی را به سطح عموم مردم ببریم، باید هم در مقام تبلیغ زبانی و هم در مقام تبلیغ قلمی کاری کنیم که مخاطب قرآن کریم از یک فرد عامی گرفته تا یک عالم و محقق، با محتوای هدایتی این کتاب الهی درگیر بشود و لازم است تا راه حل‌های این مسئله بررسی، استخراج و ارزیابی شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار کرد: زمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی داشت که می‌رفتند و با افراد مختلف درباره این راه حل‌ها گفت‌وگو می‌کردند، با بنده هم صحبت شد و در آن مورد راه‌ حل‌هایی ارائه کردم، در این مسیر باید به راه حل‌هایی تمسک شود که قرآن کریم را به صحنه جامعه بیاورد. /920/د102/ع

ارسال نظرات