تشریح فعالیت های فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسین
خبرگزاری رسا ـ مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) اهواز در گزارشی بخشی از فعالیت های این نهاد را تشریح کرد.
حجت الاسلام طه توکلی، مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) اهواز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با بیان این که بر اساس اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی، سپاه نهادی برگرفته از انقلاب است که همواره تأکید رهبر معظم انقلاب عمق بخشیدن به مسائل بصیرتی، معرفتی و ایجاد روحیه معنوی در پرسنل سپاه پاسداران بوده است.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع)، با تأکید بر این که بیشتر اهداف و آرمان های سپاه با رویکرد عقیدتی و برگرفته از آموزه های دینی است، به بیان وظایف نمایندگی ولی فقیه در سپاه پرداخت و اظهار داشت: بصیرت، معرفت افزایی و جهت دهی فکری در خصوص نیروهای سپاه پاسداران و بسیجیان از وظایف نمایندگی ولی فقیه در سپاه است.
وی به طرح ابرار که ویژه مدیران و فرماندهان در راستای بصیرت افزایی آنان است، اشاره و خاطر نشان کرد: در این طرح فرماندهان حوزه های مقاومت، پایگاه ها، گردان های عاشورا، الزهرا و ارکان آنها باید حلقه های تربیتی را تشکیل داده تا به اهداف از پیش تعیین شده طرح دست یابیم.
حجت الاسلام توکلی ادامه داد: در عرصه سیاسی، نوک پیکان سپاه و بسیج در جهت حفظ آرمان های جمهوری اسلامی و پیاده کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسین(ع) اهواز، با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر این که بسیج مزرعه بی حصار است، به نقش مربیان تربیتی در پرورش نیروهای بسیجی اشاره و خاطرنشان کرد: مربیان عقیدتی و پرورشی باید برای ورود نیروها به این مزرعه مانعی ایجاد نکنند؛ اما با تشکیل کلاس ها و آموزش های کاربردی سبب آفت زدایی این مزرعه شده تا افراد نااهل، خود به این عرصه وارد نشود.
وی افزود: مربیان عقیدتی و هادیان سیاسی باید با همکاری و نظارت دست به دست هم داده تا افزون بر سالم ماندن این شجره طیبه و پاک، ثمره آن در کوتاه و بلند مدت متوجه اصل نظام و آرمان های انقلاب شود.
حجت الاسلام توکلی، بسیج فرهنگیان، اصناف، دانشجویی، مدارس، اساتید، محلات، مساجد، طلاب و روحانیت را از جمله قسمت های مختلف بسیج دانست و با تأکید به نقش بسیج طلاب و روحانیت، بیان داشت: بسیج طلاب از آن دسته اقشاری که همواره پیش قدم و پیشتاز در عرصه های مختلف بوده است که در حقیقت سر انگشتان ابزارهای عملیاتی جنگ نرم و افسران ارشد در تقابل با دشمن هستند.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) با اشاره به تعامل سازنده سپاه ناحیه امام حسین(ع) و حمیدیه با روحانیت گفت: بیشتر پایگاه های این ناحیه از سوی طلاب پوشش و تغذیه فکری می شوند که اکنون بسیاری از مربیان، هادیان سیاسی، شوراهای پایگاه ها و حوزه ها از روحانیان هستند.
روحانیان پدران معنوی مجموعه های بسیج هستند، اظهار داشت: انتظاراتی که از روحانیان و طلاب می رود، افزون بر انجام فعالیت های سازماندهی اهتمام به وظیفه ذاتی خود که همانا تبلیغ و ترویج معارف اصیل اسلامی است، بپردازند؛ از این رو هرگاه روحانیان چتر حمایت خود را برافراشتند، به نتایج چشمگیری دست یافتیم.
مسؤول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام حسین(ع) با اشاره به تعامل سازنده سپاه ناحیه امام حسین(ع) و حمیدیه با روحانیت گفت: بیشتر پایگاه های این ناحیه از سوی طلاب پوشش و تغذیه فکری می شوند که اکنون بسیاری از مربیان، هادیان سیاسی، شوراهای پایگاه ها و حوزه ها از روحانیان هستند.
حجت الاسلام توکلی به جایگاه فرهنگی در بسیج اشاره کرد و ابراز داشت: جایگاه فرهنگی بسیج آن چنان حائز اهمیت است که دشمنان اسلام نیز به آن اعتراف دارند و همواره جایگاه آن را مورد هجمه تبلیغاتی خود قرار می دهند.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) با اشاره به تبلیغات سوء دشمن علیه فعالیت های سپاه و بسیج مبنی بر«با وجود نهادهای مختلف فرهنگی، سپاه و بسیج نباید در آنها دخالت کند» اذعان داشت: با توجه به اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی، هرگاه نیاز به حضور بسیج و سپاه در حفظ ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی باشد این نهاد وارد و از ارزش ها دفاع می کند.
وی افزود: با توجه به این که فلسفه ذاتی بسیج و انقلاب اسلامی، فعالیت های فرهنگی است؛ بنابراین بسیج بر خود لازم و ضروری می داند که در برهه های مختلف از مبانی، ارزش ها و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی دفاع کند.
حجت الاسلام توکلی با اشاره به طرح هجرت که به برکت تدبیر رهبر معظم انقلاب در سپاه و بسیج شکل گرفته است، مأموریت این طرح را محروم زدایی از مناطق محروم خواند و بیان داشت: دانشجویان بسیجی و روحانیت مخلص در طرح هجرت سازندگی با حضور در مناطق محروم و کم برخوردار از حداقل امکانات برای بازسازی چهره آن روستا، مساجد و مدارس استفاده می کنند.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) با بیان این که طرح هجرت سازندگی اکنون چهره قانونی به خود گرفته است، اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، همه ادارات کل موظف به پشتیبانی از طرح هجرت سازندگی هستند.
وی در ادامه با بیان این که نشاط و شادابی نعمتی در وجود انسان ها هستند که اگر خواهان نیل به تعالی هستیم باید به این مسأله به ویژه در دوران جوانی و نوجوانی اهتمام ورزیم، به طرح نشاط و تعالی اشاره کرد و ابراز داشت: هدف از این طرح جهت دهی به سوی کمال مطلوب و انسانیت است.
حجت الاسلام توکلی با ابراز خوشنودی از برگزاری این طرح در اهواز گفت: بحمدالله طرح نشاط و تعالی از ابتدای تابستان در پایگاه های مقاومت بسیج آغاز و در نیمه ماه مبارک رمضان همزمان با ولادت امام حسن(ع) اختتامیه آن برگزار شد.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) برگزاری اردوهای درون و برون استانی، نشست های سیاسی و بصیرتی را از جمله برنامه های این طرح بیان کرد و افزود: حلقه های تربیتی طرح صالحین که یکی از برنامه های محوری طرح نشاط و تعالی است در قالب این طرح با قوت بیشتری شکل گرفت.
وی در ادامه به تاریخچه طرح صالحین اشاره کرد و گفت: طرح صالحین در حقیقت همان نشست هایی است که پیامبر اکرم(ص) در مساجد تشکیل داده و با طرح موضوع نظرات دیگران را جویا می شدند.
حجت الاسلام توکلی خاستگاه طرح صالحین در کشور را ناحیه غرب امام حسین(ع) اهواز با محوریت مسجد موسی بن جعفر(ع) خواند و با بیان این که طرح یاد شده با تجربه مثبتی که در غرب اهواز کسب کرد در کشور روایج یافت، خاطر نشان کرد: باید روحانیت جوان، ائمه جمعه و جماعات، فرماندهان و مسؤولان از این طرح حمایت کرده تا به عنوان یکی از برنامه های ثابت فرهنگی تبدیل شود.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع)، اعتماد به نفس، پاسخ گویی به شبهات، بصیرت به مسائل سیاسی و ارتقاء کمی و کیفی جنبش نرم افزاری را از ثمرات و فواید طرح صالحین دانست و آینده این طرح را مثبت و امیدوار کننده بیان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش آیت الله موسوی جزایری در مسائل فرهنگی استان گفت: آیت الله موسوی جزایری با تسلط و نگرشی عمیق نسبت به مسائل فرهنگی استان، نقشی بی بدیل نسبت به روحانیان و طلاب خوزستان دارد که در کشور بی بدیل است؛ از این رو اقبال کشور از بسیج خوزستان به ویژه اهواز، مرهون توصیه های این عالم فرزانه است.
حجت الاسلام توکلی همچنین بخش دیگری از سخنان خود به طرح آیه های تمدن پرداخت و اظهار داشت: طرح آیه های تمدن که ویژه دانش آموزان است، چشم اندازی جهت تربیت مدیران بسیجی دارد.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) ادامه داد: روند این طرح به شکلی است که دانش آموزان بسیجی مستعد شناسایی و در دوران دانش آموزی خود اقداماتی برای او انجام می دهند تا زمان ورود به دانشگاه از دانشجویان بسیجی، متدین و ممتاز معرفی شود؛ از این رو پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه به عنوان نیرویی برجسته، کارآمد و انقلابی وارد فعالیت های اداری و عرصه اجتماعی شود.
وی با اشاره به فعالیت های سپاه ناحیه غرب اهواز برای تربیت دانشجویان بسیجی و انقلابی بیان داشت: دانشجویان بسیاری با سپاه ناحیه غرب اهواز همکاری دارند؛ از این رو بیشتر مدیران شعب عقیدتی، سیاسی و نظارت را طلاب و دانشجویان تشکیل می دهند که این مسأله سبب خودباوری و اعتماد به نفس دانشجو خواهد بود.
حجت الاسلام توکلی با بیان این که یکی از افتخارات سپاه امام حسین(ع) وجود خبرنگاران افتخاری در حوزه های مقاومت است، یکی از برنامه های این ناحیه را برگزاری دوره های خبرنگاری برای حوزه ها و پایگاه های متبوع خواند و اظهار داشت: با فراخوانی از همه خبرنگاران، همایش ها و نشست هایی با حضور اساتید مجرب به عمل آمد که این برنامه ها سبب ارتقاء کمی و کیفی آنان شد.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) با تأکید بر این که خبرنگاران بسیجی همواره در بحران های مختلف به خوبی توانستند ادای وظیفه و ایفای نقش کنند، به چگونگی فعالیت های خبرنگاران ناحیه امام حسین(ع) پرداخت و بیان داشت: خبرنگاران این ناحیه با پوشش برنامه های فرهنگی و انعکاس آنها در سایر خبرگزاری ها، مطبوعات و رسانه ملی به خوبی توانستند فعالیت های این ناحیه را پوشش دهند.
وی با بیان این که یکی از آفت های فعالیت های فرهنگی، موازی کاری نهادها و سازمان های فرهنگی است ابراز داشت: در عرصه فرهنگی شاهد فعالیت نهادها، ارگان ها و سازمان ها بسیاری هستیم و این مسأله سبب تضاد در تصمیم گیری های کلان می شود.
حجت الاسلام توکلی، تعامل سازنده نهادهای فرهنگی با یکدیگر را راهکار مناسبی جهت جبران این پراکندگی دانست و خاطر نشان کرد: باید نهاد، سازمان و یا ارگانی که عمده فعالیت خود را در عرصه فرهنگی انجام می دهد، متولی مسائل فرهنگی شده و سایر نهادها به او مشورت دهی کنند.
مسؤول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه امام حسین(ع) اهواز، با اشاره به نحوه تعامل بسیج با رسانه ملی، ابراز داشت: با توجه به این که یکی از مأموریت های رسانه ملی ترویج فرهنگ اسلامی است، بسیج می تواند به سبب توانی که در اقشار مختلف خود دارد، با تشکیل اتاق فکر، خوراک اولیه کارگردان ها و تهیه کنندگان را فراهم کند.
وی به آگاهی بسیج از جریان های اطلاعاتی، امنیتی، فرهنگی و مسائل ریز جامعه اشاره و تصریح کرد: بسیج با چنین ظرفیتی می تواند نقاط آسیب پذیر و چالش های موجود در جامعه را به رسانه ملی معرفی کند تا با سرمایه گذاری رسانه ای، افزون بر کاهش آسیب های اجتماعی به هدف والای خود که همانا فرهنگ سازی اسلامی است نائل شویم.
حجت الاسلام توکلی با بیان این که نخستین مجموعه ای که در زمینه حجاب فرهنگ سازی کرد و به دغدغه مراجع تقلید و نماینده ولی فقیه در خوزستان پاسخ داد، بسیج خواهران بود، بیان داشت: بسیج خواهران با برگزاری همایش ها، نشست ها، گفت و گوها و همچنین با موضع گیری ها و بیانیه ها نظرات خود را در جامعه مطرح کردند.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) ادامه داد: اگر این فرهنگ در سایر سازمان ها نهادینه شود، به یقین مردم نیز حجاب و عفاف را رعایت خواهند کرد.
وی بسیج اصناف را قشری بسیار تأثیرگذار در شکل گیری انقلاب دانست و بیان داشت: اگر حمایت های مالی اصناف و بازاریان نبود شاید اکنون شاهد این انقلاب نبودیم؛ از این رو نقش بی بدیلی در این مسأله ایفا کردند.
حجت الاسلام توکلی با اشاره به نقش بازاریان در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف اظهار داشت: اگر اتحادیه های اصناف را نسبت به خواسته های دین و قانون توجیه و مبانی اصیل اسلامی را برای آنان تبیین کنیم، به یقین بر وضعیت حجاب جامعه تأثیرگزار خواهد بود.
مسؤول حوزه نمایندگی سپاه امام حسین(ع) در پایان با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر این که« عشایر ذخایر انقلابند» به نقش عشایر در انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: عشایر همواره در برهه هایی که سایر نهادها و سازمان ها نتوانستند ایفای نقش کنند، عشایر به سبب عرق و وابستگی که به میهن و نظام اسلامی دارند، وارد عرصه شدندو نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
وی همچنین با بیان این که دشمنان همواره در پی انحراف عشایر بودند، خطاب به مسؤولان در راستای توجه به این قشر زحمت کش و انقلابی ایران اسلامی، تصریح کرد: عشایر در صورتی که به آنان توجه و رسیدگی شود، فرصتی برای ایران اسلامی خواهند بود./945/ز502/س
ارسال نظرات