۱۶ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۷:۵۹
کد خبر: ۸۶
عضو مجلس خبرگان رهبری:

فارسی خواندن نماز واجب به هیچ وجه جایز نیست

خبرگزاری رسا ـ عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر زبان عربی موضوعیت نداشت، معصومین ما می‌توانستند به زبان‌های دیگری نیز قرآن یا نماز را بخوانند.
سجاده نماز
 
حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد واعظ موسوی عضو مجلس خبرگان رهبری، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: فارسی خواندن نماز واجب به هیچ وجه جایز نیست؛ اما برخی از فقها فارسی خواندن ادعیه‌های مستحبی را که در بعضی از نمازهای واجب یا مستحبی وارد شده است، جایز می‌دانند.
 
وی در ادامه افزود: کسانی هم که به سبب عرب‌زبان نبودن به زبان عربی مسلط نیستند، باید مراتب ذکر شده در توضیح‌المسائل مراجع تقلید را رعایت کنند.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین واعظ موسوی تأکید کرد: کسانی که نمی‌توانند نماز را عربی بخوانند در مرحله اول باید در نماز جماعت شرکت کنند و اگر نتوانستند در نماز جماعت شرکت کنند در مرحله بعد با ایما و اشاره و اگر نتوانستند به هر شکل که می‌توانند نماز خود را بخوانند؛ چون نماز واجب ساقط‌شدنی نیست.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین تصریح کرد: این مسأله که آیا زبان عربی در خواندن نماز و قرآن موضوعیت دارد یا نه، مسأله جدیدی نیست و بر اساس اعتقادات ما و آنچه در نقل‌های تاریخی وارد شده است، ائمه طاهرین مسلط به زبان‌های دیگری هم بوده‌اند.
 
وی در ادامه بیان داشت: اگر زبان عربی موضوعیت نداشت، معصومین ما می‌توانستند به زبان‌های دیگری نیز قرآن یا نماز را بخوانند‌.
 
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: به یقین با توجه به لطایف‌، رموز و اسراری که در زبان عربی است، زبان‌های دیگر شیرینی و حلاوت زبان عربی را ندارد؛ افزون بر این که زبان اهل بهشت عربی است‌.
ارسال نظرات