اسلام منهای روحانیت تفسیری مبتنی بر اسلام سکولاری است
حجت الاسلام مهدی امیدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، بیان داشت: تلاش های وافری در مراکز مختلف از جمله حوزه علمیه قم از سوی برخی افراد انجام شده است که بین اسلام و سیاست و روحانیت فاصله بیندازد.
این استاد فلسفه اسلامی اظهار داشت: برخی در حوزه علمیه درصدد هستند تا طلاب را در تحقیق و پژوهش فقهی منحصر کنند و از مسائل سیاسی و اجتماعی روز دور نگاه دارند.
وی بیان داشت: ارائه اسلام منهای روحانیت با این تفسیر که روحانیت جایگاهی در دین و دینداری مردم ندارد از دیگر شاخه های این حرکت های مرموز است که از سوی روشنفکران القا می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: جدا شدن اسلام و روحانیت از سیاست باعث محو و نابودی حوزه های علمیه می شود و از سوی دیگر باعث فروپاشی مبانی استراتژیک انقلاب اسلامی ایران خواهد شد.
وی با بیان اینکه اسلام منهای روحانیت یک تفسیر متکثر از اسلام و ناشی از تئوری های سکولاری است، ادامه داد: سیاسیون باید توجه داشته باشند اسلام منهای روحانیت، اسلام بی خاصیت و اسلام آمریکایی است که امام خمینی(ره) به آن هشدار می داد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه تلاش های زیادی در جهت جدایی مردم از نظام اسلامی انجام شده و می شود، گفت: حکومت آخوندی شبهه ای است که میخواهد حکومت اسلامی را انحصارطلب نشان دهد و انقلاب را در قبضه دست افرادی خاص نشان دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه منظور مغرضان از طرح حکومت آخوندی، ایجاد شبهه انحصار و اقتدار بلامنازع روحانیون است، ادامه داد: روحانی بودن و در لباس خاص بودن ملاک نیست بلکه ملاک ارزشی بودن است.
این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: برخی می خواهند در حوزه های علمیه، روحانیونی را که مدافع نظام اسلام هستند در مقابل دیگران از جمله سایر روحانیون نشان دهند که در این راستا بحث آخوند حکومتی را مطرح می کنند.
وی با بیان اینکه شبهه شناسی رهبری در حوزه اسلام سیاسی و حوزه علمیه بسیار دقیق است، ادامه داد: مقام معظم رهبری با بیان شبهات اسلام منهای روحانیت، حکومت آخوندی و آخوند حکومتی مرزها را روشن کردند و به وظیفه نصیحت و اصلاح گری حوزه های علمیه در عین استقلال تاکید کردند. /909/ت302/ع