۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۹۲۵۹۰
عاشورا؛ نبرد فتنه و بصیرت (21)؛

مدرس خارج فقه: دادگاه عاشورا برای بی‌تفاوتان نسبت به انقلاب اسلامی هم برپا می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: عاشورا دادگاهی است که در آن همه کسانی که طرح پذیرش حسین بن علی(ع) را ریختند، اما آن را به دست فراموشی سپردند، محکوم خواهند شد.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ فرا رسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) را به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج) تسلیت گفت و اظهار داشت: حادثه عاشورا رخدادی ناگوار در جامعه بشریت به ویژه مسلمانان و بالاخص شیعیان بوده و هست.

وی با بیان این‌که واقعه عاشورا، نبرد نور و ظلمت بود، عنوان کرد: حسین بن علی(ع)، نوه پیامبر اکرم(ص) و فرزند امام علی(ع) نوری در جهان بشریت بود که برای نجات دین جدّ خود، احساس مسؤولیت کرد و در برابر حاکم ظالم وقت، یزید بن معاویه که وحی، جبرئیل و قرآن را دروغ می‌پنداشت، ایستاد.

این استاد حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) که خلیفة‌الله و میراث‌دار پیامبر اکرم(ص) بود برای جلوگیری از انحراف اسلام، با علم به این‌که می‌دانست افرادی که به کوفه دعوتش کرده‌اند بی‌وفا بوده، سابقه خوبی ندارند، وظیفه سنگینی به عهده گرفت.

وی، افزود: با وجود مخالفت‌هایی که از سوی بستگان اباعبدالله(ع) و اهل مدینه درباره سفر آن حضرت به کوفه می‌شد و این سفر را نافرجام و خطرناک می‌خواندند، اما امام حسین(ع) با اهل بیت خود به سمت آن دیار بی‌وفا حرکت کرد؛ حرکتی که از نظر تحلیل‌گران با موازین عقلی نمی‌ساخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی اضافه کرد: از دیدگاه خردمندان و دوراندیشان، اگر حرکت امام حسین(ع) از مدینه به کوفه انجام نمی‌شد، امروز از قرآن و وحی خبری نبود و دنیا گرفتار فسادی بس عظیم می‌شد.

وی با بیان این‌که نهضت امام حسین(ع) نقطه عطف اسلام بود، اظهار داشت: حسین بن علی(ع) از مدینه به کوفه حرکت کردند؛ اما متأسفانه مردم بدسابقه عراق بدتر از دوران پدر و برادر بزرگوار ایشان با وی رفتار کرده، شرمساری بزرگی را در تاریخ بشریت ضبط کردند که با هیچ چیزی قابل جبران نیست.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم ادامه داد: امام حسین(ع) فردی ملکوتی، عصاره نبوت و ولایت بود، شخصیتی ممتاز و بی‌نظیر که جز نجات بشریت و رساندن خلق‌الله به نقطه انسانیت و قله فضیلت هدف دیگری نداشت.

وی با بیان این‌که حتی حیوانات وحشی از برخورد کوفیان با امام حسین(ع) در شگفت ماندند که اگر از آنان سؤال می‌شد این عمل را چگونه دیدید، می‌گفتند در عالم وحوش هم چنین اتفاقی نخواهد افتاد، عنوان کرد: حضرت امام حسین(ع) را تشنه سر بریدند، پیکر مطهرش را زیر سم ستوران قرار دادند و زن و فرزندش را اسیر کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی، تصریح کرد: حادثه کربلا امتحانی برای بشریت بود که در آن، افراد مردود شده نه تنها خیری ندیدند بلکه در اندک مدتی به مجازات و کیفر اعمال خود رسیدند، رسوا شده و دنیایشان به پستی، ذلت و خواری گرایید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه انقلاب اسلامی ایران با نهضت عاشورا پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ایران از قداست خاصی برخوردار بوده و ارزش آن در برابر انقلاب‌های مختلف سطح جهان، پیوند با نهضت کربلا و شکل گرفتن در راستای حرکت امام حسین(ع) است.

این مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این‌که اکنون در آزمون فوق‌العاده‌ای قرار داریم که اگر در راه امام حسین(ع) حرکت نکنیم، به همان بلایی که تماشاگران عراق دچار شدند، مبتلا خواهیم شد، ابراز داشت: کربلا قیامت و عاشورا دادگاهی است که در آن تمام کسانی که طرح پذیرش حسین بن علی(ع) را ریختند، اما آن را به دست فراموشی سپردند، محکوم خواهند شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی اذعان داشت: اگر از نهضتی که تنها برای احیای دین بود، توسط امام خمینی‌(ره) بنیان نهاده شد و اکنون به دست رهبر معظم انقلاب هدایت می‌شود، دفاع نکنیم و آسیب ببیند، دادگاه عاشورا در آینده برای ما نیز برپا خواهد شد و به همان مصیبت بی‌تفاوت‌های کوفه یا کسانی که علیه امام حسین(ع) حرکت کردند، مبتلا می‌شویم. /920/ت302/ع

ارسال نظرات