ارشاد منحرفان بهتر از قطع رحم با آنها است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، حجت الاسلام محسن الویری، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در جمع اساتید و کارکنان این دانشگاه با اشاره به اهمیت صله رحم از دیدگاه دین اسلام و آموزه های اهل بیت (ع) پرداخت.
وی افزود: پاره ای از آموزه های دینی نیاز به شرح و توضیح ندارد و به همان صورت که در منابع آمده است از وضوح لازم برخوردار است. امروز توجه عزیزان را به دو استفتاء از حضرت امام رحمه الله علیه جلب می کنم. در جلد اول استفتاءات امام در بخش احکام امر به معروف و نهی از منکر استفتاءاتی آمده است، که تعدادی از آنها مربوط به روابط خانوادگی با کسانی است که به مسائل شرعی پایبندی ندارند و یا نسبت به نظام اسلامی دلبستگی ندارند و حتی به مقدسات مورد علاقه مردم انقلابی توهین می کنند. ضمن این که همة عزیزان را به خواندن همة استفتاءات مربوط به این موضوع فرا می خوانم، نظر شما را به متن استفتاء شماره 3 و 13 جلب می کنم:
استفتاء شماره 3 : خواهشمند است نظر خود را راجع به رفت و آمد و سایر ارتباطات گفتگو و مصالحه، صله رحم، صرف غذای آنان، نمازخواندن در منزل ایشان، هدیه دادن و گرفتن با خانواده ها یا افرادی که خصوصیات ذیل را دارند چگونه است:
افرادی که مخالف نظام جمهوری اسلامی هستند یا رعایت حجاب و اصول اسلامی کلی یا جزئی را نمی کنند یا وضع کسب و درآمدشان از نظر شرعی مشکوک یا حرام و یا مخلوطی از حرام و حلال است.
ج- گفت و رفت و آمد با آنان اشکال ندارد، بخصوص اگر موجب هدایت آنها شود ولی تصرف در اموال آنها در صورتی جایز است که علم به وجود مال حرام در آنچه مورد تصرف است نباشد.
استفتاء شماره 13: بنده دارای چهار پسر عمو و یک دختر عمو می باشم که بطور کلی اهل عبادت نیستند که هیچ، اکثر درآمد آنها از قمار و خرید و فروش مواد مخدر می باشد و به مقدسات مکتب من نیز توهین می کنند و با حکومت طاغوتی گذشته که منافع آنها را از راه نامشروع تهیه می کرد موافق بوده و می باشد و حال هم در انتظار حکومت طاغوتی هستند انشالله که در خواب هم نخواهند دید آیا من می توانم با ایشان آمد و رفت نمایم؟
ج- قطع رحم نکنید و تا می توانید آنها را ارشاد نمایید.
وی ادامه داد: این دو استفتاء نیازمند هیچ توضیح نیست و کاملاً روشن است ولی تذکر دو نکته را نه برای توضیح در باره این دو استفتاء بلکه برای دیگر مباحث مرتبط با آن لازم می دانم؛ نکته نخست این که صله رحم از دیدگاه قرآن و احادیث نبوی و سخنان ائمه اطهار (ع) از جایگاه و اهمیت بسیار بالائی برخوردار است و به نظر برخی از فقهای بزرگوار از واجبات مطلق است یعنی هیچ چیز آن را مقید نمی کند و به فتوای این دسته از فقهاء حتی زن که برای خروج از منزل نیازمند اذن همسرش است، اگر برای صله رحم منزل را ترک کند، اگر موجب تضییع حق همسر نشود، نیازمند اذن نیست.
وی خاطر نشان کرد: نکته دوم این که در کنار این استفتاءات، استفتاءات دیگری هم هست که به موجب آنها اگر ترک آمد و شد، موجب اثرگذاری امر به معروف و نهی از منکر و ارشاد شود، باید از معاشرت با این گونه افراد با شرایط خاصی اجتناب کرد. یعنی مراد از ذکر استفتاءاتی مانند دو نمونه که ذکر شد این نیست که نوعی لاابالیگری در روابط خانوادگی ترویج شود، بلکه مراد این است که احکام دینی و شرعی آن گونه که واقعا هست فهمیده و به آنها عمل شود و به بهانة حساسیتهای سیاسی و اختلاف نظرهایی که امروزه در بسیاری از خانواده ها رواج دارد احکام شرعی نادیده گرفته نشود و زیر پا گذاشته نشود و با کوچکترین اختلافها، مهر و محبتها به کینه و عداوت که مسلماً بر خلاف نظر اسلام است تبدیل نشود. /901/د102/ع