آغاز تولید دانشهای قرآنی در مرکز فرهنگ و معارف قرآن

به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام یوسفی مقدم با بیان اینکه یکی از کلانپروژههای مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم، کلان پروژه مبانی و فلسفه فقهالقرآن است، اظهار داشت: از دو سال قبل مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم حرکت خود را به سمت تولید دانشهای قرآنی آغاز کرده است.
وی ادامه داد: فقه یکی از موضوعات بسیار مهمی است که وظیفه آن تبیین اراده شارع برای مخاطبان و توجیه آن است.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه مهمترین منبع استنباط در فقه قرآن کریم است، بیان داشت:پروژه فقهالقرآن متکفل تبیین موضوعات اساسی و راهبردی در حوزه استخراج گزارههای حکمی و تکلیفی از قرآن کریم است.
وی اضافه کرد: اهمیت پروژه فقه القرآن آنجا مشخص میشود که در گذشته بارها بر این موضوع تاکید شده است که هرکسی می خواهد در فقه وارد شود باید بر فقه الآیات قرآن کریم تسلط داشته باشد و حتی برخی فقها قضاوت را برای کسانی که آشنایی با قرآن کریم را ندارند جایز ندانستهاند.
حجتالاسلام یوسفی مقدم گفت: البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شرایط خاصی که در کشور حاکم شد، یک نگاه ارزشی و علمی به متون اسلامی و بویژه قرآن کریم صورت گرفت و توجه بسیار خوبی به قرآن کریم و مفاهیم آن صورت گرفت.
وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی نگاههای ما در دو حوزه علوم و معارف قرآن کریم تقویت شده است، بیان داشت: ما در تلاشیم تا از ظرفیت عظیمی که در قرآن وجود دارد را برای تولید دانشهای دینی استفاده کنیم و در این راستا یکی از اهداف پروژه مبانی و فلسفه فقهالقرآن را تولید دانش قرآنی در حوزه فقه قرار دادهایم.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه ما سعی دارین تا از ظرفیت عظیم حوزههای علمیه استفاده کنیم تا درس فقهالقرآن را همانند سایر درسهای تخصصی حوزه قرار دهیم، اظهار داشت:ما در انجام این پروژه علاوه بر محققان مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم از ظرفیت محققان و فضلا حوزه علمیه قم نیز استفاده کنیم. /920/د102/ع