آیت الله نوری همدانی:
نگرش امروز مردم دنیا به ایران اسلامی نگرشی جهانی است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که امروز به تربیت طلابی که پاسخگوی نیازهای کل جهان باشند نیازمندیم، گفت: اکنون نگرش مردم دنیا به ما نگرشی جهانی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حضرت آیت حسین الله نور همدانی از مراجع تقلید، عصر امروز، در دیدار طلاب و روحانیان نخبه حوزه علمیه خوزستان که در مسجد اعظم حوزه علمیه امام خمینی(ره) اهواز برگزار شد، با بیان این که فضلیت هیچ شغلی به اندازه طلبگی و تعلیم مبانی دین مبین اسلام نیست، اظهار داشت: باید خداوند متعال را به سبب این نعمت بسیار بزرگ سپاسگزار باشیم و از آن به خوبی محافظت کنیم.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با تأکید بر این که شغل طلبگی شرایط و مسؤولیت های سنگینی با خود به همراه دارد، نخستین گام در این مسؤولیت را خلوص نیت دانست و گفت: اگر کسی برای رضایت خدا در این شغل گام بردارد و با جدیت درس بخواند، در آینده برای جامعه رکن فضیلت خواهد شد؛ از این رو علمای بزرگی که توانستند گام های بزرگی بردارند به سبب رعایت این گام بود.
این مرجع تقلید اهتمام به فقه و فقاهت را شرط دیگر طلبگی خواند و لازمه این مسأله را شناخت صحیح دین دانست و افزود: با توجه به این که زندگی انسان ابعاد مختلفی دارد، فقه اسلامی به اندازه جنبههای مختلف زندگی انسان پاسخگو و جامع است؛ بنابراین امروز بسیار مهم است که با دلیل و برهان حقانیت اسلام را ثابت کنیم.
وی با اشاره به این که اسلام به بُعد اخلاقی انسان توجه ویژه دارد، ابراز داشت: تا هنگامی که انسان از لحاظ اخلاقی ساخته نشود نمی تواند گامهای مؤثری بردارد.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که بُعد اقتصادی، معارف اجتماعی انسان، فرهنگی، سیاسی، قضایی و جهاد را از دیگر ابعاد مهم و مورد توجه اسلام است، به بحث جهاد اشاره و خاطرنشان کرد: جهاد با جنگ و نبرد تفاوت دارد؛ اگرچه مرزداری و حفظ مرزها مسأله بسیار مهمی است؛ اما مرز تنها آبی و خاکی نیست، بلکه امور سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نیز مرز دارد.
مدرس درس خارج فقه حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این که اکنون کرسی فقه مقارن تهی است که در این زمینه به تربیت طلابی که پاسخگوی نیازهای کل جهان باشند نیازمندیم، اذعان داشت: امروز مردم جهان با نگرش دیگری به ما می نگرند و انتظار بسیاری از ما دارند.
این مرجع تقلید ابراز داشت: ورود طلاب در عرصه های مختلف یاد شده به صورت تخصصی بسیار مهم و حائز اهمیت است که امیدواریم با همت و کار مضاعف روحانیان و مسؤولان حوزه علمیه خوزستان، این مسأله در خوزستان محقق شود.
وی با اشاره به حدیث « العلما ورثه الانبیاء» وظایف علما و طلاب را بسیار سنگین خواند و بیان داشت: این حدیث گویای امر بسیار بزرگی است که از ما می خواهد وظایف انبیاء را انجام دهیم.
حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه داد: نخستین کار انبیا مقابله با حکومت های فاسد، براندازی آنها و احیای حکومت اسلامی است که آیه «الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور...» می گوید نخستین ظلمات، حکومت های فاسد است؛ از این رو خداوند متعال از ما خواهان رویارویی و براندازی حکومت های فاسد است.
مدرس درس خارج فقه حوزه علمیه قم به حدیث «انا و علی ابواه هذه امه» اشاره کرد و گفت: از این حدیث می توان استنباط کرد که در دوران غیبت روحانیان باید متکفل مردم باشند که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گشوده شدن این درب، وظیفه ما بسیار سنگین شد./945/پ201/س
ارسال نظرات