۰۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۱
کد خبر: ۹۹۱۶۳
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم:

حضرت معصومه الگوی زنان و دختران ایرانی است

خبرگزاری رسا ـ مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که حضرت معصومه(س) الگوی زنان و دختران ایرانی است، پاکدامنی، عصمت و بندگی خدای متعال را سبب کرامت و بزرگواری آن حضرت دانست.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سالروز ورود حضرت معصومه(س) به شهر مقدس قم، بررسی انگیزه آمدن آن حضرت از مدینه منوره به شهر قم را با توجه به تمام زحمت‌ها و سختی‌های راه ضروری دانست.

وی با بیان این‌که مأمون عباسی در سال 200 یا 201 هجری حضرت ثامن الحجج(ع) را الزاماً از مدینه به طوس برده و تحت نظر و حتی حبس قرار دادند، گفت: امام رضا(ع) هنگام خروج از مدینه با علم به این‌که ایشان را به شهادت خواهند رساند، خانواده بزرگوارشان را جمع کردند و فرمودند «هرکسی می‌خواهد پس از شهادت من گریه کند همین حالا گریه کند».

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با اشاره به این‌که مأمون سفارش کرده بود که امام رضا(ع) را از مسیر بصره به فارس و پس از آن به طوس بیاورند و ایشان را از قم منتقل نکنند، افزود: مردمان شهر قم از قدیم الایام ولایتمدار و حامی اهل بیت پیامبر اکرم(ص) بوده‌اند، از این‌رو مأمون خوف آن را داشت که اگر امام رضا(ع) از شهر قم منتقل شود، دیگر به طوس نرسند.

وی با بیان این‌که حضرت معصومه(س) که در میان خواهران خود از فضیلت بسیاری برخوردار بود به سبب دیدار با برادر عازم ایران شد، ابراز داشت: این بانوی کریمه اهل بیت(ع) در کمال پاکدامنی پای به ساوه گذاشتند و زحمت راه و نبودن امکانات را تنها برای دیدار با برادر تحمل کردند تا این‌که به بیماری سختی مبتلا شدند.

این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) پس از بیماری از اطرافیان درخواست کردند که ایشان را به شهر قم منتقل کنند که اکنون مردم قم به یاد ورود کریمه اهل بیت(ع) به این شهر مقدس، این روز را گرامی می‌دارند، به استقبال آن حضرت می‌روند و مسیر را گل‌افشانی می‌کنند که خود افتخاری برای آنان است.

وی با بیان این‌که حضرت معصومه(س) را از ساوه به قم آوردند و ایشان در محله میدان میر که اکنون به کوچه نور معروف است، در بیتی اسکان یافتند، گفت: متأسفانه آن حضرت پس از مدت کوتاهی دارفانی را وداع گفتند و در محله‌ای به نام باغ بابلان که از سوی موسی خزرج اشعری برای دفن ایشان هدیه شده بود، به خاک سپرده شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی به نحوه خاکسپاری حضرت معصومه(س) اشاره کرد و با بیان این‌که باید فرد معصومی مراسم دفن آن حضرت را به عهده می‌گرفت، یادآور شد: در هنگام مراسم خاکسپاری حضرت معصومه(س)، افرادی که نقاب در صورت داشتند و گویا از طرف مدینه می‌آمدند، گفتند دست نگه دارید و خود بدن طیبه و طاهره آن بانو را دفن کردند.

وی با اشاره به عظمت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) گفت: مردم از سراسر ایران و حتی از خارج کشور برای زیارت حضرت معصومه(س) به قم سفر می‌کنند و این امر نشان دهنده عظمت بسیار بالای آن حضرت است.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم در پایان با طرح این سؤال که حضرت معصومه(س) در شهر قم غریب بودند اما چه عاملی سبب بزرگواری و کرامت ایشان در این شهر شد، ابراز داشت: تنها پاکدامنی، عصمت و بندگی خدای متعال سبب کرامت و بزرگواری حضرت معصومه(س) شده است که بانوان ایرانی باید از ایشان الگو بگیرند و حجاب و عفت خود را حفظ کنند. /920/ت302/ع

ارسال نظرات