۱۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۰:۲۴
کد خبر: ۱۰۰۱۲۸
معاون آموزش حوزه‌های علمیه:

مادیون روح را عرض و از خواص بدن می‌دانند

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش حوزه‌های علمیه قم گفت: مساله نفس و بدن و کلماتی همچون مجرد و مادی در ارتباط با آن به درستی تبیین نشده است.
حجت الاسلام علي عباسي، معاون آموزش حوزه علميه قم حجت الاسلام و المسلمين احمد مبلغي
حجت الاسلام علی عباسی، استاد فلسفه اسلامی در نشست دیدگاه های کلامی درباره مساله نفس و بدن از سلسله نشست های تخصصی همایش بین المللی آموزه های دینی و مساله نفس و بدن بیان داشت: گاهی از تجرد تفسیری ارائه می شود که مساوی با حق تعالی می‌گردد اما اگر تجرد به مراتب تعریف شود امری نیست که مختص فلاسفه باشد.

حجت الاسلام عباسی که در کرسی هیات رییسه این نشست قرار داشت، ادامه داد: مساله نفس و بدن به درستی تفسیر نشده و کلماتی همچون مجرد و مادی به درستی تبیین نشده است.

وی ادامه داد: اگر جهان را دارای یک حقیقت واحد بدانیم و تشکیک در مراتب را بپذیریم، مرز دقیقی میان ماده و جسم وجود نخواهد داشت.

معاون آموزش حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه مادیون روح را عرض و از خواص بدن می دانند، گفت: این بحث نیازمند دقت بیشتری است.

این کارشناس امور عقلی در مقام نقد مقالات و سخنرانی های ارائه شده گفت: معنای ماده، تجرد و تجرید به خوبی مشخص نشده است و به همین دلیل بسیاری از اشکالات به وجود آمده است.

وی اظهار داشت: شواهد عقلی و مویدات نقلی و برخی یافته های تجربی، وجود یک حقیقت جدای از بدن را به اثبات می‌رساند و ادعای عرض بودن و یک محصول فرعی را رد می کند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: برخی بحث های مطرح شده، یک دعوای لفظی است که می‌توان از باب نمونه به مقوله جسم لطیف اشاره کرد.

حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی، مدیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در مقام داوری سخنرانی های علمی انجام شده، گفت: درمقالاتی که ارائه شد، گزارش خوبی از سیر تغییر و تحولات علمی در موضوع نفس و بدن ارائه شد اما آنچه شایسته توجه است، برداشت های روشی و منهجی است.

وی گفت: باید مشخص کنیم که چگونه اشاعره که تمسک زیادی به متون دینی دارند، یکباره با نگاه‌های فلسفی به موضوع نفس و بدن نگاه می‌کنند. /909/پ203/ع
ارسال نظرات