اقتصاد اسلامی با نظریهپردازی محققان آشنا به منابع اسلامی شکل می گیرد
حجت الاسلام علی جابری، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در تحلیل کم رنگ بودن نظریه پردازی در علوم اسلامی انسانی به ویژه علم اقتصاد بیان داشت: بیشتر اساتید علم اقتصاد دانش آموخته غرب هستند و متأسفانه در تحصیل به لایه های بیرونی و مسائل فنی اقتصاد پرداختهاند و لایه های بنیادی و ارزشی که اساس علم را تشکیل می دهد مورد غفلت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: متاسفانه توده دانش آموخته های دانشگاه های غربی، عمده هنرشان ترجمه است و نتوانسته اند به صورت جدی در زمینه نظریه پردازی ورود جدی داشته باشند.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: در نظریه پردازی اقتصاد رایج، دانش آموخته های اقتصاد خروجیهای دانشگاه هستند و حوزویان تازه دارند وارد این بحث ها می شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: در زمینه نظریه پردازی در اقتصاد اسلامی، در انداختن یک علم اقتصادی که برآمده از مبانی خاص خود باشد، ایجاب می کند افرادی آگاه به مبانی اسلامی و مسائل اقتصادی وجود داشته باشند و در این عرصه وارد شود.
وی با اظهار تاسف از عدم اقبال بزرگان حوزه به عرصه دانش های انسانی گفت: امروز می بینیم کسانی که در زمان قبل به مسائل اقتصادی میپرداختند و امروز مجتهد هستند، مباحث اقتصاد را رها کردهاند.
این استاد دانشگاه بر ورود اساتید طراز اول حوزه های علمیه در زمینه بازسازی علوم انسانی تاکید کرد و گفت: وقتی ما به فلسفه اقتصاد غرب سر بزنیم، فیلسوفانی بزرگ که دارای تئوری های فلسفی، اجتماعی و ... هستند به کار مشغول هستند و در این زمینه نظریه پردازی می کنند.
وی گفت: ما اگر بخواهیم اقتصاد اسلامی را از دیگر اقتصاد ها متمایز کنیم باید اول اقتصاد را بشناسیم و در مرحله بعد مبانی اسلامی توجه داشته باشیم تا بتوانیم مبانی اسلامی خود را استخراج کنیم.
این استاد موسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: به نظر من مبانی اسلامی ما با مبانی غربی تفاوت جدی دارد که این مساله جدایی علم را طلب میکند از این رو ما باید علم اقتصاد جداگانه ای را پی ریزی کنیم. /909/ت302/ع